Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

07 Aralık '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

2016 Ayakkabı Modelleri: Çizme mi Bot mu?

2016 Ayakkabı Modelleri: Çizme mi Bot mu?
 

Bir söz dostun başa, düşmanın ise ayağa baktığını söyler. Bir kombinin anahtar parçası her zaman için ayakkabılardır. Bir çift ayakkabı tüm kombini tepeden tırnağa değiştirme gücüne sahiptir. Ayakkabı seçimi ile tüm günü bir pabuca sıkıştırarak gergin geçirebilir ya da rahat bir şekilde oradan oraya koşturabilirsiniz. Bir sözle başlayan ve bir ömre yayılan etki olan ayakkabı, sizi daima dostane insanlarla karşılaşmanız için sürükleyebilir ya da düşmanlarınıza sağlam bir tekme atmanızı sağlayabilir. Sağlam tekme lafın gelişi olarak söylenmiştir. Şiddete başvurmadan ayağınızla ilgilenenlere başarılarınızla cevap vermek, kişiye daha kalıcı bir hasar verecektir. 

2016 Yılında Öne Çıkan Ayakkabı Modelleri Neler?

Yeni yıl ile beraber ayakkabı modası 2015 senesini pek aratmıyor. Bir sürü model ve birkaç ayrıntı bizi kısa bot ile dizüstü çizme arasında gelgitlere sürükleyecek gibi duruyor. 2015 yılı 2016 sezonuna 70'ler modasını armağan ederek, püsküllü çizmeler, püsküllü botlar başta olmak üzere hem maskülen hem de feminen tercihlere boğuyor. Kısa çizmelere chelsea botlarla alternatif, metalik ayakkabılar ile fütüristik, yılan derisi ile seksi ve iddialı, süetle yumuşak, sivri burun ve lateks çizmeler ile havalı bir tarzı ortaya çıkarıyor. Çizme mi bot mu? sorusu büyüyor, devleşiyor ve üzerimize üzerimize yürüyor!

Bot modelleri

Kısa Bot

Her zaman için ayağınıza yapışacak ve ayağınızın alışacağı modeller arasında kısa botlar var. Kombinin tamamlama unsurundan çok ayak uydurma tarafında yer alıyor. Spor bir kombine salaşlık katarken, şık bir kombin için ise sadeliği temsil ediyor. 

Dizüstü Çizme

Dizüstü Çizme

Her sene yeniden gündemde olan dizüstü çizmeler adeta ayağımızda paralandı. Her sene o kadar çok tercih görüyor ki yenilenmek zorunda kalıyor. Bu sene dizüstü çizmelerinizi yenileyecekseniz eğer süet seçimleri göz ardı etmemelisiniz. 

Püsküllü bot

Püsküllü Bela

Püskül artık başa değil ayaklara bela. Püsküllü botlar şık bir stili topuklu ayrıntıları ile yansıtırken, düz seçimleri ile de cool bir tarzı kesinleştiriyor. Püsküller bir taraflara salındıkça parizyen bir görünümü eteklerle elde etmek kolaylaşıyor.

Siyah bot

Tümüyle Siyah

Siyah kombin gecenin gündüzün, gündelik kombinlerin ve ofis stillerinin kurtarıcı yüzü. Her zaman hep kulakların işittiği o sihirli gücü elde etmek, daha uzun ve daha ince gözükmenin açık formülü. Siyah deri bir botu, siyah deri bir tayt ile kombinlemek bu sihri somutlaştırmaya yarıyor. Bacak boyu uzuyor, siyahla daha ince bir görünüm elde ediliyor. Tabii ki çizme versiyonu ile de alternatif bir seçimi peşinden sürüklüyor. 

Siyah Dizüstü Çizme

Sokak modası ve trendlerine dair kombin önerilerimi blog adresimden de takip etmek için MODAVİKİ  'ye de uğrayın.

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..