Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '16

 
Kategori
Sınavlar
 

2016 Fizik sorularındaki özensizlik

2016 Fizik sorularındaki özensizlik
 

2016 Fizik Sorularındaki Özensizlik


Uzmanlar tarafından 2016 YGS Fizik sorularının özensiz hazırlandığı tespit edildi. Sınavda iptali gereken sorular olduğu görüşünde olan uzmanlar, genellikle YGS’de yorum ağırlıklı gelmesi beklenen soruların daha çok bilgi ağırlıklı gelmesinin öğrencileri ters köşeye yatırdığını söyledi.

Uzmanlar Temel basın kitapçığında, Fen testindeki 7. ve 9. soruların iptallerinin gerektiğini ifade ettiler. Temel basın kitapçığının 7. enerji sorusunda, çocukların potansiyel enerjilerinin değişmeyeceği cevabı verilmiş. Bu durumda çocuklar noktasal kabul edilmiş olmalıdır. Buna göre hızın da değişmemesi gerekirken cevap olarak hızın artacağı verilmiştir. Bu sorunun kendi içinde tutarlılık bulunmamaktadır ve iptali gerekir.

Temel basın kitapçığının 9. ısı sıcaklık sorusunda 3. önermenin doğru olabilmesi için katı cisimlerin aynı maddeden yapılmış olması gerekir. Fakat soruda cisimlerin farklı maddelerden yapıldığı söyleniyor. Verilen cevaba göre her üç yargının da doğru olması için soru cümlesinin “yargılarından hangileri doğru olabilir?” şeklinde sorulması gerekirdi. Bu sorunun da iptal edilmesi gerekmektedir.

 

 
Toplam blog
: 60
: 233
Kayıt tarihi
: 09.10.12
 
 

Her türlü eğitim yazıları, özellikle sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilere gerekli olan bilgil..