Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

03 Mart '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

2016 İlkbahar / Yaz Moda Trendleri

2016 İlkbahar / Yaz Moda Trendleri
 

2016 modası artık yavaş yavaş katmanlarını atmaya başlıyor. İlkbahar/Yaz moda trendleri bol alternatifli ve farklı tarzları harmanlayarak sokaklara ilk adımlarını atmaya başlıyor.

Geçmişten ilham alan moda, geçtiğimiz sezonun izlerini daha da derinleştirmeye hazırlanıyor. Omuzların açık, 70'lerin ayak seslerinin daha gür, dantelin romantik, fırfırlı ve ispanyol kesimlerin daha keskin olduğu bir sezon bizi bekliyor. Bahar geldi! Şimdi modanın bahara uyup, yaza doğru ilerlemesine tanıklık etmenin zamanı!

2016 İlkbahar Yaz Modası

Bu sene birçok farklı şeyi bir arada görmeye hazırlıklı, aksesuarlarda cesur, desenlerde bonkör, detayları ise asla es geçilmemesi gerekiyor.
Katmanları fırfır detaylara emanet ederken, önce gül bahçelerini kombinlere eklemeli, sonrasında da yaza zigzag desenler çizmeliyiz. Tabii ki her daim kontrolü elden bırakmadan ve çizmeyi aşmadan.

Trend Listesi

1- Geçtiğimiz yaz sezonundan hatırladığımız omuzları açık bluzlar, elbiseler yeniden üzerimize konmaya hazırlanıyor. Omuzları açıkta bırakan bluzlara X yaka faktörü de ekleniyor. Bol pantolonlar, şortlar ve jeanlerle kombinleyebilir, ayakkabı seçimine uygun salaş veya şık bir tarz yakalanabilir.

2016 İlkbahar Yaz Modası

2- Yeniden anvelop kesimler sokak modası müdavimleri arasına giriyor. Günlük kombin seçimleri için basic tişörtler ön planda olurken, şık kombinleri gömleklerle tamamlayabilir ya da tam takım kıyafetlerle sade ama zarif bir stilin sahibi olabilirsiniz.

2016 İlkbahar Yaz Modası

3- Katmanlı giyim kış sezonuna özgü tavrını yaz mevsimine fırfırla taşıyor. Fırfırlı etekler ve elbiselerle iddialı ve şık stiller ise bizi bekliyor.

2016 İlkbahar Yaz Modası

4- Omuzlar sadece açıklığı ile ön planda değil. Karpuz kol ile gösterişli ve kabarık görünümlerde yaz trendleri sıralamasında kendine yer buluyor. Gündelik stilleri bir kat daha şıklığa yöneltmek omuzları kabartmaktan geçiyor.

2016 İlkbahar Yaz Modası

5- Katmandan sonra katlanan kumaşlar pile detayı ile yine elegan bir tavrın simgesi oluyor. Gerek bluz gerek etek modelleri bu sene kendi içinde kendiliğinden katlanıyor.

2016 İlkbahar Yaz Modası

6- Püskül artık haddini aşarak yeni sezonda da kendini eteklere, çantalara bağlıyor. Yaklaşık iki sezondur bizimle olan bu trend, artık aşina olduğumuz bir görünüme de vesile oluyor.

2016 İlkbahar Yaz Modası

7- Bir kez düğüm atmak bele gömlek bağlama ile doğan ve şimdi yeni sezonla beraberde elbiselerin, bluzların aksesuarı haline gelen bir durum. Tişörtleri, etekleri, gömlekleri ve hatta elbiseleri giymekle kalmıyor bir de üzerimize bağlıyoruz.

2016 İlkbahar Yaz Modası

8- Tül geçişler artık kombinlerin en dış katmanı oluyor. Elbise, etek, pantolon kombinlerinin üzerine şeffaf bir katman geçmek kendini olmazsa olmaz listesine resmen aday gösteriyor.

2016 İlkbahar Yaz Modası

9- Dik yakalı, dantel detaylı elbise ve gömlekler günlük hayata sızmayı bekliyor. Şık ve zarif olmak adına her an tercih edilebilecek bir forma giriyor.

2016 İlkbahar Yaz Modası

10- Denim kumaş modası geçmeyenler listesinin başını çekiyor. Yırtık, yamalı, arma ile süslenmiş, püskül ve kesik paçaları ile yeni sezona girişte bizi kapıda karşılıyor.

2016 İlkbahar Yaz Modası

11- Asimetrik bluzlar, fiyonk detaylar, bohem, uzun elbiseler, yeniden 70'ler ve 90'lar İlkbahar ve yaz trendleri konusunun geri kalan kısmını tamamlıyor.

2016 İlkbahar Yaz Modası

2016 İlkbahar Yaz Modası

2016 İlkbahar Yaz Modası

2016 İlkbahar Yaz Modası

Sokak modası trendleri ve kombin önerilerilerim için blog adresim modaviki 'ye de uğrayın.

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..