Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '16

 
Kategori
Futbol
 

2016 Avrupa Şampiyonası'nda göreceğimiz yeni kurallar

2016 Avrupa Şampiyonası'nda göreceğimiz yeni kurallar
 

2016 Fransa


Daha önceleri 16 takımın mücadele ettiği Avrupa Şampiyonası 10 Haziran'da Fransa’da birbirinden farklı kurallar ile izleyiciyi yine ekrana kilitleyecek gibi duruyor. Toplam 24 takımın mücadele edeceği şampiyonada toplam 6 grup olacak. Bu takım sayısında ki değişiklik birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. 6 grubun ilk iki sırasında olan ülkeler ile beraber 3. Sırada olan en iyi 4 takım bir üst tura çıkacak. Yani 3. Sırada olan takımlardan sadece iki tanesi elenmiş olacak. Bu şu anlama geliyor: 1 puan ile bile üst tura çıkılabilecek. Bu sebeple oynanacak maçlarda puandan ziyade gol averajı ve atılan golün daha önemli bir hale geleceğini söyleyebiliriz. Yenilmek ve yenmek kadar farklı yenmekte önemli hale gelmiş olacak. 4. Olan 6 takım ve 3. sırada bulunan 2 takım hariç herkes bir üst turun yolunu tutuyor.

Burada bir parantez de fair play için açmakta fayda olacak. Üçüncülük için puan, gol averajı ve atılan gol sayısına bakılacak. Şayet burada eşitlik çıkar ise gözler fair play durumuna çevrilecek. Maçlarda alınan kırmızı ve sarı kartların sayısı burada belirleyici olan unsur duruma geliyor. Özellikle milli takımın bu hususta da dikkatli olması gerekecek.

İkinci turda 16 takımın mücadele edecek olması ise hem iyi hem de kötü olacaktır. Çünkü zayıf takımların da üçüncülük kontenjanından ikinci tura geleceğine düşünenler bu durumun futbol için olumsuz olacağını söylerken ben tam tersi görüşteyim. Grup aşamasında istediği performansı yakalayamamış takımlar için ikinci tur adeta ikinci bir şans olacaktır. Öncelikle bu şans büyük ülkeler için daha önemli. Hemen hemen her turnuvada bazı önemli futbol ülkelelerinin grup maçlarında elendiğini düşünürsek bu kural değişikliği en çok kendilerine fayda sağlayacaktır. 

24 takımın olmasının etkilediği bir unsurda maç sayısındaki artış oldu. Yaklaşık bir ay gibi kısa bir zaman içinde toplam 51 maç yapılacak. Bu maçların kalitesi ne olur bilinmez. Ancak bu yazın futbola doyacağımız kesin.

 
Toplam blog
: 13
: 99
Kayıt tarihi
: 15.08.12
 
 

1992 yılında Erzincan'da doğdu. Süleyman Şah Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezunudur..