Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '17

 
Kategori
TV Programları
 

2017’de çok konuşulacak iki dizi! ‘Ölene Kadar’ ve…

2017’de çok konuşulacak iki dizi! ‘Ölene Kadar’ ve…
 

Başrollerini Engin Akyürek, Fahriye Evcen, Sarp Leventoğlu ve Gülcan Arslan’ın paylaştığı ‘Ölene Kadar’ dizisi 12 Ocak Perşembe günü ATV’de başlıyor. Dizinin kadrosu güzel. Özellikle Engin Akyürek ve Fahriye Evcen uyumu müthiş. Ancak şahsi fikrimi sorarsanız Sarp Leventoğlu ve Gülcan Arslan’ın ekrana biraz daha ara vermesini isterdim. Ha madem Gülcan Arslan kadroda özellikle bu proje onun kariyeri açısından son derece önemli bir proje ve elinden gelenin en iyisini yapması gerekiyor. Çünkü masum, gözü yaşlı kadın rollerinden sıyrılıp bambaşka bir rolde kendisini göstermeli.

‘Ölene Kadar’dizisi hepimizin yakından takip ettiği gibi önce ismi ‘Esaretin Bedeli’ ardından ‘Müebbet’ ve son olarak ‘Ölene Kadar’ diye değiştirildi. Dizinin konusuna uygun olarak ‘Müebbet’ isminin daha dikkat çekici olacağını düşünüyordum.

Dizi Perşembe akşamları yayınlanan ve geçtiğimiz günlerde final yapan ‘Yeter’ dizisinin gün ve saatinde yayınlanacak. Öncelikle ATV’nin ya da Yeter’in seyircisini kazanması,  karşısında ciddi iki rakip olan Vatanım Sensin ile Cesur ve Güzel’in seyircisine kendisini kabul ettirmesi gerekiyor. Bir diğer nokta ise gözlemlediğim kadarıyla ana haber bültenlerini izleyen seyirci eğer sıkı takip ettiği bir dizi yoksa kanal değiştirmeyebiliyor (Tıpkı  reytinglerde zaman zaman FOX  Ana haber bültenin No:309 dizisinin hemen önünde yer alması gibi). Ekranda içinde aşk olmayan dizi yok nerdeyse ama bu dizide de aşk olacak fakat bu diziyi zirveye taşıyacak nokta sadece başrol oyuncularına yüklenmemeli. Çok ünlü oyuncular demek reyting garantisi demek değil. Tam tersi olan işler olmadı değil. Dizinin eğer entrika ve intikam boyutu yüksekse ve birde müziklerde de iyi seçilmişse tamamdır o zaman. Yeni dizimize bol şanslar.

‘Bu şehir arkandan gelecek’

Başrollerinde Kerem Bürsin, Leyla Lydia Tuğutlu ve Gürkan Uygun’un rol aldığı ‘Bu Şehir Arkandan Gelecek’ dizisi 4 Ocak Çarşamba başlıyor. Dizi ATV’de yayınlanan ve geçtiğimiz günlerde final yapan ‘Kertenkele Yeniden Doğuş’ dizisinin gün ve saatinde yayınlanacak. Her zaman söylediğim şeyi burada da tekrar edeceğim. Başrol oyuncu veya oyuncularına güvenilerek dizi garanti reyting alır demek çok yanlış. Bu dizinin öncelikli hedef kitlesinin son zamanlarda kan kaybeden Poyraz Karayel seyircisi ve final yapan Kertenkele Yeniden Doğuş seyircine kendini beğendirmesiyle uzun ömürlü olacağını düşünüyorum. Kadın başrol oyuncusu Leyla lydia Tuğutlu doğru bir seçim. Özellikle 2016 onun yılı oldu demek yanlış olmaz. Önce Tatlı İntikam dizisinde boy göstermesi ve ardından Çağatay Ulusoy’la rol aldığı Delibal filminin 1 milyon seyirci gişesini geçmesi. Onun açısından iyi bir yıl oldu diyebiliriz.

Yeni sezon dizilerinde dikkat çeken şey artık fragmanlar çok net ve 1 dakika içersinde neler olduğunu az çok gösteriyor. Özellikle ‘Ölene Kadar’ ve ‘Bu Şehir Arkandan Gelecek’ dizileri bu ayrıntıyı iyi işlemişler. 2017 yılında çok konuşulacak bu iki diziye bol reytingler dileyelim.

 

Türk sineması bir iyi bir kötü durumda

2016 yılını geride bıraktık. Yılın en çok izlenen filmi DAĞ:2 oldu ve 3 milyona yakın gişeye ulaştı. Onu ‘Kardeşim Benim’, Dedemin Fişi’ ,’Osman Pazarlama’ ve ‘Görümce’ gibi filmler takip etti. Sinema seyircisinin tercihi bu yılda komedi yapımlardan yana oldu. Her yıl değişmeyen tablo ise festivallerden bol bol ödül alan filmlerin gişede ne yazık ki aynı durumda olamamalarıydı. Türk sineması 2016 yılında 58.287.265 kişiyi salonlara çekebildi ve toplamda 691.696.127 TL hasılat elde etti. Seyirci açısından bir önceki yıla göre 2 milyona yakın seyirci kaybı var salonlarda. Hasılat açısından ise 13 milyon TL artış bulunuyor. Nüfusun 80 milyona dayandığı bir ülkede hala 50-60 milyon seyirci rakamları bana göre son derece komik. İyi tarafından baktığımda önceki yıllara göre 1 milyon seyirci rakamını aşan film sayısı artış gösteriyor. Diğer iyi durum ise ilk filmini çeken Yönetmen sayısının da her geçen sene artış göstermesi. 2017 yılında daha fazla insanın sinemaya gitmesi sağlanmalı diyerek hepinize sevgiler saygılar.

Son olarak bende kendimce hazırladığım ‘Yılın enleri’ni siz okuyucularla paylaşmak istiyorum:

Yılın en çok konuşulan çifti:Kadir Doğulu-Neslihan Atagül çifti.

Yılın gafı:Funda Özkalyoncu’nun Sabahattin Ali’nin ‘Kürk Mantolu Madonna’ eserindeki Madonna’yı dünyaca ünlü şarkıcı Madonna ile karıştırması oldu.

Yılın dizisi:İçerde

Yılın filmi:DAĞ:2

Yılın olayı:15 Temmuz Darbesi OHAL tartışmaları

Yılın en çok konuşulan şarkıcısı:Aleyna Tilki

Yılın Fenomeni:Kerimcan Durmaz

Yılın Kadın Oyuncusu:Burçin Terzioğlu

Yılın erkek oyuncusu:Çağatay Ulusoy

Yılın Genç Yeneteği :Dilan Çiçek Deniz

Yılın Şarkısı: Cevapsız çınlama

Yılın Magazin Skandalı:Okan Bayülgen’in Altın Kelebek’te Diriliş Ertuğrul dizisiyle ilgili açıklaması ve dizi ekibinin tepkileri.

YUSUF KARAKAŞ / MİLLİYET BLOG

 
Toplam blog
: 17
: 1193
Kayıt tarihi
: 08.01.15
 
 

Konya Selçuk Üniversitesi Gazetecilik mezunu. İzmit Uluslararası Sahne Sanatları Derneği Temel oyun..