Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '16

 
Kategori
Dekorasyon
 

2017 DEKORASYON TRENDLERİ

2017 DEKORASYON TRENDLERİ
 

2017 DEKORASYON TRENDLERİ


Merhaba sevgili Miiliyet okurları,

Bir senenin daha sonuna gelmek üzereyiz.2016 yılını uğurlarken 2017 yılının  mimari ve dekorasyon trendleri nelerdir? Bizleri neler bekliyor? Gelin bunlara bir göz atalım.

2016 yılında hatırladığınız üzere doğaya uygun malzemeler,modern dokunuşlar içinde klasik etkiler, nişler, ahşaplar, aksesuar çokluğu, renk olarak keskin ve dramatik renkler, bordolar, siyahlar, griler, çivit maviler ön plandaydı. Tüm bunların yanında eklektik karma dediğimiz tarzı, neredeyse tüm mekanlarda, yaşam alanlarında gözlemledik.

2017 yılı dekorasyon trendlerinde bu sene sakinlik ve dikkat çekici detaylar bir arada kullanılıcak. Renk pontenesinde ilk göze çarpan renkler özellikle koyu  yeşil ile tüm tonları, koyu maviler, gece mavileri  ve kiremit renkleri revaçta olacak. Baz olarak beyazlar, ekrular, kremler yine tamamlayıcı renkler olarak karşımıza çıkacak. Özellikle zümrüt yeşil ve koyu yeşil, 2017 yılının yıldızı diyebiliriz. Bu renkleri, koltuklarımızda genel yada lokal uygulamalarda, duvarlarda yan mobilya ürünlerinde bol bol göreceğiz. Siyah renk, özellikle mobilya ayaklarında, kulplarında, metal aksamlarında kullanılacağı gibi, aynı zamanda mobilyaların lokal bölümlerinde de kullanılacak. Mor ve mürdüm tonlarına ise lokal uygulamalarda rastlamamız mümkün olacak.

Mobilyalarda, koyu ahşaplar, bronz, bakır, pirinç tonları hakim olacak. Doğal masif ahşaplar,mantar dokular, kiremit, tuğla, pişmiş toprakdan elde edilen ürünler  2017 yılı dekorasyon trendlerinde yine göze çarpacak detaylar. Özellikle tuğla veya kiremitten örülen duvarlar, şömineler, rustik  tarzın rüzgarını bu yıl hissettirecek. Tekstil olarak kadife ve nubuk, süet gibi kumaşlar başrolde olacak.

Tüm mekanlarda, derinlik ve lokal keskin çizgiler dikkatimizi çekecek. Mesela; çok sakin, dingin  bir mekanda, zincirle asılmış bir dresuar görürseniz şaşırmayın. Detayların ön planda olduğu, doğal malzemeleri sık sık göreceğiz.

Zeminlerde açık renk ahşaplar ön planda olurken doğal malzemeler tercih edeceğiz. Mermer dokuların özellikle üç boyutlu modelleri  yine zeminlerde kullanılacak.

Aksesuar seçimlerimizde bakır tonlarında  bir çok detay dikkatimizi çekecek. Metal olarak kullanılacak bakır tonlarındaki malzemeleri sadece akseusarlarda değil, aydınlatma ürünlerinin dokularında da göreceğiz. Doğal malzemeden yapılmış aksesuarlar yine 2016 da olduğu gibi kullanılmaya devam edilecek. Soyut tablolar, 2017 ‘de yine sık sık göreceğimiz bir detay olacak.

Genel olarak 2017 yılında  kişiye özgü tarzların mekanlarda yaşadığını göreceğiz. Sade, zarif, etkileyici ve sofıstıke detayların bir arada olacağı mekanlar 2017 yılına damgasını vuracak.

Hepinize sağlık,huzur,aşk ,mutluluk ,bereket dolu bir yeni yıl diliyorum.

Mutlu seneler,

Sevgilerimle

İç Mimar Meral Akçay

http://www.meralakcay.com

 
Toplam blog
: 55
: 289
Kayıt tarihi
: 10.02.15
 
 

Meral Akçay Konsept & Mimarlık kurucusu. Mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra birçok firmaya pr..