Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

12 Şubat '17

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

2017 Kış Sokak Modası Meselesi

Soğuk yüzümüze her vurduğunda acaba daha kalın bir şeyler mi tercih etseydim ikilemi yaşatıyor. Ne giyerseniz giyin hep bir kat daha istiyor. Eldiven, atkı, bere, kazak, kot pantolon, ince bir cekete kim ses çıkarır, tabii ki mutlaka kaban.. Üst üste geldiğinde hepsi birden ekstra ağırlık taşıyoruz. Soğuk bu, şakası olmuyor. Güneş yalancı bir sıcaklığı vaat etse bile kim inanır? Her an kapanacak ve her an yağmur yağacak bir gökyüzüne alıştığımıza göre kış sokak modası daha ne giyeyim oturumunu çoktan açmış bulunmaktayız. Yürüyen sarmalanmış bir mumyaya benzemek kimin umurunda?

Yeter ki üşümeyelim, üşümeyin, üşümesin, üşüme!

Sokak modası kış trend listesinde neler var? Neler yok? Neler çok?

Tüylü bir kış sezonundayız. Peluşların üzerimize yapıştığı, sahte kürk detayların tüm kapşonları sardığı ve her an üzerimizden düşecekmiş gibi duran büyük kabanlar... Mevsim kış olunca kombin derdi aslında kabuğumuzdan başlıyor: Kabanlar... İçi ayrı dert dışı ayrı kararsızlık olan kombinlerde kaban  modelleri ne kadar uzun, ne kadar büyük olursa sezonun şık açılımının o kadar altını çiziyor.

-

Bu kış kırmızı kendini öne attıkça tüm soft renkler anlaşmış gibi arkasından geliyor ve adeta bir yarışa girişiliyor. İddialı bir renk olan kırmızı ve tonları soft renklerin kraliçesi pudra kapışıyor. Tabii ki her gardıropta kazanan farklı oluyor. Sizin dolapta durum ne?

-

Kesik paçalı, gelişi güzelmiş gibi kırpılan ama aslında planlı kot pantolonları, iki renkli jeanler yine kış ayında sokakların vazgeçilmezi. Kısa paçaya bir çift bot, kesik paçaya bir çift bot, kırpık pantolonlara bir çift bot... Bir çift söz sadece bir çift bot...

-

Bir kabusun karşılığı olanlar arasında ilk üç sıralamada yerini alan spor giyim ve topuklu ayakkabı karmaşası da maalesef sokak modası trendlerinde. 

-

Yılan derisi görünümlü botlar sezonun yıldızları arasında yerini alıyor. Metalik bot modellerinden daha şık bir görünümü olan botlar her ayağı saracak gibi duruyor.

-

Fırfırın kendini abarttığı ve üstümüzü kabarttığı bir mevsimdeyiz. Kazaklar, gömlekler fırfırın görkemine çoktan kendini bıraktı.

-

Fırfır, volan derken karpuz kol kendini göstermeye başladı. Hazırsanız daha çok söyleyecekleri var! Tabii ki benim de blog adresim üzerinde kombin önerileri, trendler ve sokak modası hakkında söylediklerim var. modaviki.com üzerinden ulaşılabilir. Beklerim!

 
 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..