Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '17

 
Kategori
TV Programları
 

2017 Sezon dizileri ne zaman final yapacak! Yeni sezonda devam edecekler!

2017 Sezon dizileri ne zaman final yapacak! Yeni sezonda devam edecekler!
 

2015 - 2017 dizi sezonu Eylül ayında başlamıştı. Yüzün üstünde dizi ekranlara gelmiş, bir kısmı sezon sonunu getiremeden ekranlara veda edip, final yapmışlardır. Ayakta kalan sezon sonuna getiren dizileri sizlere sunuyorum.

Sezon boyunca onlarca dizi reyting kurbanı olmuş, erken final yapmak zorunda kalmış ve yayından kaldırılmıştır.

2016 - 2017 dizi sezonun en başarılı dizileri her hafta sunmuş olduğum, haftanın dizilerinde görmüşsünüzdür. Bu diziler, TRT1'in Diriliş Ertuğrul, Show Tv'nin İçerde, Kanal D'nin Vatanım Sensin, Atv'nin Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Atv'nin Aşk ve Mavi, Star Tv'nin Anne, Kanal D'nin Arka Sokaklar, Atv'nin Kırgın Çiçekler, Star Tv'nin Kara Sevda ve Söz gibi dizilerini sayabiliriz.

2016-2017 Tüm dizi sezonu boyunca adından en çok sözedilen popüler dizi İçerde, Sosyal Medyada da en çok konuşulan oyuncu da Çağatay Ulusoy olmuştur.

Kanallar Atv, Fox, Kanal D, Star, Show ve TRT1 alfabetik sıraya göre alınmış, şu günlerde sezon sonuna geldiğimizde bu kanalların dizilerinin durumu ele alınmıştır.

2016 - 2017 Sezon Dizilerinin Ulusal kanaldaki durumlarına bakalım:

 atv-tv-logo-

AŞK VE MAVİ :

10_b aşk ve mavi

Emrah'ın uzun bir aradan sonra ekranlara gelen dizisi Aşk ve Mavi sevildi ve çok tutuldu. 27 bölümü geride bırakan dizi reytinglerde de oldukça başarılı. NTC Medya ile Atv arasında 33 bölüm için sözleşme yapılmıştı. Yani 33.bölüm 24 Haziranda yayınlanacak sezon finalinden sonra Eylül de banko devam edecek dizilerden biri olarak görülüyor.

 

BU ŞEHİR ARKANDAN GELECEK :

1484062410481 bu şehir

Kerem Bursin'in Leyla Lydia Tuğutlu ve Gürkan Uygun ile başrolü oynadığı dizi başından beri reytinglerde pek yüz güldürmedi. Son bölümlerde bazı Çarşamba akşamları tekrar bölümler ekranlara geldi. Güçlü diziler arasında ilk ona girmedi bile. Bu nedenle final tarihi belli oldu. 18.bölümde final yapacak!

 

EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ :

eskiya-dunyaya-hukumdar-olmaz-52-

Oktay Kaynarca'nın Kurtlar Vadisi çizgisindeki mafya-vari dizisi Salı gecelerinin reyting birincisi. 68 bölüm ekranlara gelen dizi Haziran ayı içerisinde sezon finali yapacak ve Eylül yeni sezonda kaldığı yerden devam edecektir.

 

İKİSİNİ DE SEVDİM :

indir ikisini de sevdim

Yeni dizi, Pazar akşamları ekranlara geliyor. 4.bölüm ekranlara gelecek. Reytingleri çok düşük, her an erken final yapabilir.

 

KIRGIN ÇİÇEKLER :

images kırgın

NTC Medyanın yapımcısı olduğu dizi 3 sezondur devam ediyor. 84 bölümü geride bırakan sevilen dizinin başrollerinde Özgür Çevik, İpek Karapınar, Biran Damla Yılmaz, Gökçe Akyıldız, Hazar Motan, Çağla Irmak ve Aleyna Solaker oynuyor. 88.bölümde final yapacağı ve ekranlara veda edeceği söyleniyor. Bu da demek ki, yeni sezonda yok.

 

SENİ KİMLER ALDI :

indir seni kimler

Başrollerini Fulya Zenginer, Duygu Yetiş, Serhan Yavaş ve Yiğit Kitrazcı'nın oynadığı yeni dizi. 21 Mayıs Pazar akşamı 4.bölümü ekranlara gelecek. Reytingleri düşük, bu nedenle ne yapacağı belli olmaz. Ömrü pek uzun gözükmüyor.

 

fox_logo_1

ÇOBAN YILDIZI :

çoban yıldızı

Most Production'un 12 Mart'ta ilk bölümü ile ekranlara gelen Şükrü Özyıldız ve Selin Şekerci'nin sevilen dizisi Perşembe geceleri beğenildi. Reytinglerde de iyi bir yer edindi. 22 Haziran'da 17.bölümde final yapacak. Yazık büyük ümitlerle başlamıştı.

 

KALBİMDEKİ DENİZ :

images

Kutsi ve Özge Özberk'in başrolü paylaştığı dizi oldukça seviliyor ve Cumartesi gecesi reytingleri de çok iyi... Haziran ayı içinde sezon finali yapacak ve Eylül yeni sezonda kaldığı yerden devam edecektir.

 

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM :

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Tim's Productions'un tarihi dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem, Beren Saat'in diziden ayrılması ile dizinin gardı düştü. Önceleri Cuma geceleri ekranlara gelen dizi Salı gecesine aktarıldı. Dış satımı olan bir dizi olduğu için Fox Tv ve yapımcısının ona göre anlaşması var. Yoksa bu dizi yerlerde sürünen reytingleri ile çoktan erken final yapardı. Muhteşem Yüzyıl Kösem yurt içinde beklenen ilgiyi görmese de yurt dışında bazı ülkelere satılan dizinin bölümleri izlenme rekorları kırıyor. 44 ülkede seyredildiği söyleniyor. Bu nedenle yapımcılar yurt dışında ki başarıyı göz önüne alarak diziyi devam ettiriyorlar. Bu sezon sonunda da aynı nedenden dolayı dizi 23 Mayıs Salı günü sezon finali yaparak tatile girecek ve Eylül yeni döneminde tekrar ekranlarda ki yerini alacak.

 

N0: 309 :

no-309-4

Gold Film'in sevilen dizisi geçen yaz, yaz dizisi olarak başlamıştı. Demet Özdemir ve Furkan Palalı'nın oynadığı dizi sevildi. 48 bölüm ekranlara gelen dizinin reytinglerde istikrarlı bir seyir takip etti. Faruk Turğut'un sosyal medya hesabından verdiği bilgiye göre Temmuz sonuna kadar 60 bölüm tamamlanacak ve duruma göre dizinin yeni sezonda devam edip, etmeyeceğine karar verilecek. Şimdilik devam.

 

SAVAŞÇI :

savaşçı-dizisi-fotoğrafı-yeni-fox

Limon Film'in asker dizisi olan Savaşçı 5 bölüm ekranlara geldi ve başarılı oldu. Berk Oktay ve Yıldız Çağrı Atıksoy'un başrolü oynadığı dizi 25 Haziran 11.bölümde sezon finali yapacak, Eylül yeni sezonda kaldığı yerden devam edecektir.

 

untitled kanal d

ADI EFSANE :

adi-efsane-6

Başrollerini Erdal Beşikçioğlu ve Gökçe Bahadır'ın paylaştığı Adı Efsane Cumartesi akşamları ekrana gelen dizisinin 16 bölümü yayınlandı. Oldukça da başarılı ve seviliyor. Ne yazık ki, Erdal Beşikçioğlu'nun 20.bölümde D Yapım ile yollarını ayıracağı söyleniyor. Sosyal medyada çok konuşulsa da reytingleri düştüğü bir gerçek. Şimdi durum karışık, bir gençlik dizisi olan Adı Efsane bir yaz dizisi olarak devam edeceği söyleniyor. 20.bölümde final yapıp bitebilir de... Ya da sezon finali yapar yeni sezonda devam eder, şimdilik bir netlik yok.

 

ARKA SOKAKLAR :

fft99_mf7779963

441 bölümü ekranlara gelen efsane dizi 11 sezondur devam ediyor. Eylül'de 12. sezon da devam edecektir. Reytingleri iyi gidiyor. Başrollerini Zafer Engin, Özgür Ozan, Oya Akar, Alp Korkmaz ve Şevket Çoruh’un paylaştığı dizide her bölümde ayrı bir olay ele alınıyor, daha çok erkek seyirciler izliyormuş. Yeni oyuncular ile takviye eden dizi devamlı kendisini yeniliyor.

 

BODRUM MASALI :

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 85

Başrollerini Şevval Sam, Timuçin Esen, Murat Aygen, Toprak Sağlam ve Dilan Çiçek Deniz oynadığı dizide şu güne kadar 35 bölüm ekranlara geldi. 4 Haziran Pazar akşamı ekranlara gelecek 40.bölüm ile final yapacak. TMC Film, Kanal D ile anlaşıp Bodrum Masalı'nı 60 dakika indirmişlerdi.

 

HAYAT ŞARKISI :

fft99_mf7707798

İki sezondur ekranlara gelen Hayat Şarkısı, 6 Haziran akşamı 57.bölümü ile kesin Final yapacak ve ekranlara veda edecek. Bu kararda son bölümlerde reytinglerin düşmesi etkili oldu.

 

İSİMSİZLER :

images (1)

Kanal ile yapımcı arasında 13 bölümlük sözleşme imzalanan İsimsizler, 8 bölüm ekranlara geldi. Reytinglerde ortalarda. 13.bölümü muhtemelen 13 Haziran Pazartesi akşamı ekranlara gelecek ve sezon finali yapacaktır. Ancak rakibi Söz dizisinin duruma göre bu tarih değişebilir. Eylül 2017 yeniş sezonda kaldığı yerden devam edecektir.

 

VATANIM SENSİN :

vatanim-sensin-fragmani

Kurtuluş savaşı ve Atatürk temaları ile dizinin reytinglerini yükseltmeye çalışan dizide, Halit Ergenç ve Bergüzar Korel başrolde oynuyorlar. Dizinin yapımcıyla olan 50 bölümlük sözleşmesi var. 27 Bölüm ekranlara geldi. Dizinin senaristleri iki düşman Leon ile Hilal aşkı, aynı ailede iki kardeş gibi yaşayan Ali Kemal ile Yıldız aşkını gündeme getirerek dizinin reytinglerini yüksek tutmaya çalışıyorlar. Haziran içinde sezon finali yapacak ve Eylül'de kaldığı yerden devam edecektir.

 

hqdefault STAR TV

ANNE :

Anne-Dizisi-Final-Mi-Yapacak-Sezon-Finali-Mi

Cansu Dere, Vahide Perçin ve Beren Gökyıldız'ın oynadığı Anne dizisinde 28 bölüm geride kaldı. Japon yapımı Mother‘dan uyarlanan dizi Salı geceleri iyi reytingler aldı. Dizi final yapmayacak, sezon finali yapıp Eylül'de kaldığı yerden devam edecek.

 

CESUR VE GÜZEL :

images

Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün'ü bir araya getiren dizi Perşembe geceleri olay oldu. 27 bölümü ekranlara gelen dizi reytinglerde iyi denemez. Son bölümlerde reyting kaybediyor. 32.bölümü ile 22 Haziranda final yapacak ve Eylül yeni sezonda yok. Ancak Tatlıtuğ ile Büyüksüntün'ün aralarının limoni olması, dizinin kaderini etkiler mi? Kıvanç Tatlıtuğ'un sete geç kalması ile tartışma başlamış. Ancak neden bu olmasa da, Star Tv diziyi final yapma kararı almış.

 

FAZİLET HANIM VE KIZLARI :

Fazilet-Hanım-Ve-Kızları-Final-Tarihi

Yeni dizilerden Fazilet Hanım ve Kızları 8 bölüm oynadı. Bu nedenle sezon finali yapmayacak, yaz dizisi olarak devam edecektir. Reytinglerde başarılı olursa Eylül'de sezon dizisi olarak devam eder. Olmaz ise final yapar ve biter.

 

İSTANBULLU GELİN :

İstanbullu-Gelin-Ne-Zaman-Sezon-Finali-Yapacak-678x422

Özcan Deniz'in Aslı Enver ile birlikte oynadığı İstanbullu Gelin, eleştiri almasına rağmen başarılı oldu. Haziran ayı içinde kanal reyting gidişatına bakarak dizi hakkında karar verecek ya tamam, ya devam diyecek! Devam derse Haziran sonlarında sezon finali yapacak, Eylül'de kaldığı yerden devam edecek.

 

KARA SEVDA :

4532-kara-sevda-dizisinden-final-karari

Burak Özçivit, Neslihan Atagül ve Kaan Urgancıoğlu'nun başrolü oynadığı 69.bölümdür ekranlarda. Ay Yapım'ın iki sezondur devam eden dizi Çarşamba günü en çok izlenen dizilerden biri. Mayıs ayı sonlarında ya da en geç 21 Haziranda yayınlanacak final bölümü ile dizi sona erecek. Yeni sezonda şimdilik yok.

SÖZ :

fft99_mf9149596

Timur Savcı ve Burak Sağyaşar'ın yapım şirketlerinin birleşmesi ile oluşan TIMS&B Yapım'ın Star Tv ekranlarında Özel Kuvvetler de görevli bir timin hikayesinin anlatıldığı, başrollerinde Aybüke Pusat ve Tolga Sarıtaş oynadığı Söz, Star Tv'nin yeni gözdesi bir yapım. 7 Bölüm ekranlara geldi. Haziran ayı sonlarına doğru sezon finali yapacak ve Eylül'de bütün hızıyla 2.sezona devam edecektir.

Logo-ShowTV_web

İÇERDE :

icerde-dizisinin-34--aa3b821c1ed7f4dd90d5

Show Tv'nin Çağatay Ulusoy ile Adını Feriha Koydum dizisinden sonra, en yüksek reyting alan yapımlarından biri İçerde. Ay Yapım ile büyük rakamlara anlaşmıştı kanal. Yüzünü kara çıkarmadı başladığı ilk günden itibaren Pazartesi geceleri reytinglerin tepesinde yer aldı. Ancak başta 39 bölüm (tek sezon) için imza atılmıştı. Bu nedenle 19 Haziran akşamı 39.bölümde final yapıp ekranlara veda edecek.

 

YENİ GELİN :

Yeni-Gelin-300x190

Süreç Film'in 11 Mart tarihinde ekranlara gelen başrollerini Tolga Mendi ve Jessica May Yeni Gelin tahminlerin üstünde tutulan bir romantik komedi dizisi oldu. 10 bölüm ekranlara gelen dizi yaz dizisi olarak da devam edebilir. Şayet sezon finali yaparsa Haziran sonu tatile girer ve Eylül yeni sezonda devam eder. Show Tv'de İçerde de final yapınca elinde dizi kalmıyor. Komedi türündeki bu diziye sarılacaktır.

untitled trt

DİRİLİŞ ERTUĞRUL :

indir DİRİLİŞ

88 bölümü geride bırakan haftanın en çok seyredilen dizisi olma özelliğini taşıyan Diriliş Ertuğrul Haziran ayı içinde sezon finali yapacak. Yapımcı ile kanal dizinin bir sezon daha yayınlanması kararı almışlar. Önümüzdeki yıl sezon sonunda kesin final yapıp bitecek. Engin Altan Düzyatan bu dizi ile oldukça ün kazandı. Şimdiden sonraki dizi için yapımcılar peşindeymiş.

 

HANGİMİZ SEVMEDİK :

indir HANGİMİZ SEVMEDİK

TRT1'in sevilen dizisi. Reytingleri düşük olsa da kendine has izleyicisi var. Pazartesi geceleri ekranlara gelen dizi, güçlü rakipler arasında yer alıyor. 40.bölümde final yapıyor ve ekranlara veda ediyor.

 

LİSE DEVRİYESİ :

indir LİSE DEVRİYESİ

İlk bölümü 26 Mart Pazar akşamı başlayan Lise Devriyesi nedense pek ilgi görmedi. 7 bölüm ekranlara gelen, Amerikan yapımı bir diziden alıntı olan dizi konu olarak ilginç. Görevi gereği Liseye giren bir polis memurunun başından geçen ilginç olaylar anlatılıyor. İki sezon planlansa da, reytingler bu sezon sonunda final yapıp biteceğini gösteriyor.

 

PAYİTAHT ABDÜLHAMİD :

images (1) PAYİTAHT

Bülent İnal'ın başarılı oyunu ile sevilen Osmanlı'nın son dönemleri anlatan dizi reytinglerde başarılı oldu. Osmanlı’nın 34. Padişahı olan Abdülmecid Efendi’nin oğlu Sultan Abdülhamid Han’ın Osmanlı Devleti’ni ayakta tutmak için verdiği büyük mücadeleyi anlatır. 11 bölüm ekranlara geldi, haziran ayı içerisinde sezon finali yapacak ve Eylül yeni sezonda devam edecektir.

 

SEKSENLER :

48-seksenler

TRT1'in uzun soluklu dizilerinden biri... 226 bölüm ekranlara geldi. 4 sezondur devam eden dizi, düşen reytingler nedeniyle final kararı almıştır. 228.bölümde final yapacak ve ekranlara veda edecektir. Şimdi merak edilen yeni dizi 90'lar mı olacak!

Şimdilik bu kadar. 2016 - 2017 sezon boyunca devam eden onlarca dizi arasında sezon sonunu görebilen, geriye kalan diziler bunlar. Onları da oynadıkları kanala göre, tek tek durumlarını irdeleyip, final mi yapacaklar, sezon finali mi yapıp 2017 Eylül yeni sezonda devam edecekleri sunmaya çalıştım.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizler hakkında bilgi kanalların ana sayfalarından, görseller internetten alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog'da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..