Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '17

 
Kategori
Teknoloji
 

2017 Sonbahar Döneminde Gelecek Önemli Oyunlar

2017 Sonbahar Döneminde Gelecek Önemli Oyunlar
 

Assasin's Creed Origins


Bilindiği gibi oyun dünyasının altın mevsimi sonbahardır. Her sene firmaların en idialı yapımları, gelenekselleşen oyunlar, bu dönemde oyuncuların beğenisine sunulur, daha doğrusu satışa çıkar. Babalarının hayrına yapmıyorlar tabii. Bu yazıyı geçen sene bu zamanlarda kaleme alsaydım seçeceğim oyunlar arasında Battlefield 1, Call of Duty: Infinite Warfare, Mafia 3, Dishonored 2, Watch Dog 2, Titanfall 2 v.s… gibi isimler yer alacaktı. Belki Fifa, PES ve NBA2K serilerine de yer verilebilirdi.

Gelelim 2017 senesinin altın aylarına. Bu senenin başlarında aşağıda sayacağım çoğu oyunun henüz duyurusu yapılmamıştı ve sanki ayrı bir yılda yayınlanacakmış gibi Nintendo Switch’in çıkış oyunu Zelda, gereğinden fazla bir abartıyla yılın oyunu ilan edilmek üzereydi. Belki yine çoğu basın kuruluşu tarafından seçilecek ama öyle bir E3 dönemi geçti ki kesin budur denemez artık. Lafı fazla uzatmadan kısaca sonbahar döneminde çıkacak ilgi çekici oyunlardan ve beklentilerinden bahsedelim….

Uncharted: Kayıp Miras: Ps4 için yaz döneminde çıkacak, sonbahara kalmayan önemli ve heyecan uyandıran yapımlardan olacaktır. Drake’siz bir Uncharted deneyimi belki hikayeye daha çok çaba harcanmasını sağlamıştır, göreceğiz.

Knack 2 ( 6 Eylül) :. Bu oyundan başka bir yazıda bahsedeceğim ayrıca ama şahsım adına önemi PS4'te ailecek bitirdiğimiz ilk oyun olmasıydı. O dönemde 5 yaşına yaklaşan oğlum için edinmiştim. Detayları yazacağım. İkincisi yapılan çoğu hatanın düzeltilmiş ve daha optimize bir oyun olacaktır diye ümit ediyorum.

Destiny 2 (6 Eylül) : Açık söylemek gerekirse ilkini oynamadığım oyunun hikaye modu eklentileri ve multiplayer oynanışıyla sevenlerinin beklediği bir yapım olacaktır.

PES 2018: (14 Eylül) Bu konuda ayrıca bir yazı yazabilirim. Geçen sene önemli yol kat etmişti, lisans sorunlarını kısmen de olsa gidermesi lazım, rakibi çok güçlü. 

Marverl VS Capcom Infinite: (19 Eylül) İlk oynadığım oyunlardan en aklımda kalanıdır Street Fighter serisi. Ondan miras gibi bekleniyor. Süper kahraman hastaları için, hikaye modunun eklenmesiyle dövüş oyunlarını sevenler tarafından merak edilen yapımlardan.

Fifa 18: (26 Eylül) Yine Pes serisiyle karşılaştıracağım bir yazıda kaleme alacağım.Çok büyük yenilikler gelmese de muhtemelen yine yüksek satış rakamları elde edecektir. Yazdığım günlerde Türkiye Süper Ligi’nin bulunması henüz kesinleşmedi. Umarım olur…

Middle Earth: Shadow of War (10 Ekim) Piyasa bir 15 gün nefes alır mı, arada kaçırdığım başka oyun var mı bilemiyorum, oyun Ekim ayına ertelendi. Bu kez beklentisi çok büyük. İlk videosuyla birinci oynu seven sevmeyen pek çok kişiyi hayran bırakmayı başardı. Mükemmel dövüş dinamiklerine geliştirilen Nemesis sistemi eklenince, grafikleriyle beraber heyecan veriyor.

Wolfenstein 2: The New Colossus (27 Ekim) : Can sıkıntısından, şans eseri oynamıştım asırlardır devam eden serinin ikinci kısmının ilk oyununu ve şaşırtıcı derecede beğenmiş, eğlenmiştim. Hareketli bir seriydi, eski efsane sürümlerinin havası yoktu ama eğlendiriyor, sıkmıyordu. E3 Fuarının sürpriz duyurularından biriydi çıkış tarihinin yakınlığıyla birlikte. Merak ediyorum açıkcası.

Assassin’s Creed Origins (27 Ekim) : Belki de açıklanışı, çıkış tarihinin yakınlığı ve muhteşem tanıtım videolarıyla fuarın en çok ilgi çeken oyunlarından biris olmuştur Origins. Laçkalaşan seriye yeni bir soluk getirmek isteyen Ubisoft firmasının sessiz sedasız tamamlanma aşamasına getirdiği oyun duyurusundan bir kaç ay sonra oyunculara sunulacak. Ne derece başarılı olacağını şimdiden kestiremesek de hiç de fena durmuyor.

Call of Duty WWII (3 Kasım) : Bir diğer laçkalaşan seri de çoğu oyuncuya göre kesinlikle Call of Duty serisidir. Hayranlık verici oyunda zamanda ilerledikçe eski hissiyatından uzaklaşan oyunlardan sonra bir özüne dönüş yaşaması bekleniyordu yıl boyunca. Yapılan açıklamalar, ip uçları, oyuncuların istekleri bu yöndeydi. Aslında serinin en sevilen dönemleri zannımca Modern Warfare zamanlarıdır ama tam bir dönüş için İkinci Dünya Savaşı gerekliydi galiba. Çok uzun yazılabilir seri hakkında ama başka bir yazıya saklamayı tercih ederim. Battlefield 1'in ardından nasıl bir etki bırakacak merak ediyorum.

NFS: Payback (10 Kasım) : Laçkalaşan serilere başlamışken devam edelim. Zaten çıkış tarihleri de arka arkaya sıralanmış vaziyette. En eski yarış oyunlarından Need for Speed’in Undergraund serileriyle tavan yaptığı zamanlardan sonra hızlı bir düşüş gösterdiği oyuncular tarafından biliniyor. Çıkan oyunlar kalburüstü olmasına karşın Undergraund serisi ve ilk Most Wanted gibi bir etki veremediler. Aslında son çıkan oyunla eskiye dönme çabalarını başlattı yapımcılar ama istediklerini başaramadılar. Payback’in hikaye teması üstüne kurulu olduğu videolarından görüldü. Bekliyoruz ama bir önceki oyundan bile silik olabileceği şüphesini taşımaktayım.

LEGO Marvel Super Heraoes 2 (17 Kasım) Bu da oğlumla birlikte beklediğimiz oyunlardan. Lego serisinin kendisine tekrar etmesinden, fiyatlarının pahalılığından bahsetmeyeceğim ama hem Lego hem Marvel hayranlarının beklediğine eminim. Yan ürünleriyle adından oyun dünyası dışında daha çok söz ettirecektir. Oyun yine aynısı olur tahminime göre.

Star Wars: Battlefront 2 (17 Kasım) : Galiba muhteşem sonhabar aylarını kapatacağımız oyun olacak bu. İlk oyunun iki yıl önce E3 videosunu ağzımız açık izlemiştik. PS4 konsolunda her oynayışımda grafiklerine hayran kaldım ama eksikleri yok muydu, oyunun kendisinden bile çoktu. Single player başta olmak mod eksikliği, harita azlığı gibi pek çok boşluğu sebebiyle aslında hak ettiği övgüleri alamadı. Mevcut haritalara fazla zorlamadan harika tek kişilik bölümler yedirilebilirdi oysa. Eksikleri üstüne oynayacak bu sene Battlefront 2. Özenle yapılmış senaryo modu, iyiyken daha da iyileştirilen grafikler ve harita tasarımlarıyla geçen sene Battlefield 1'in yaşattığı etkiyi ve hayran kitlesini oluşturabilmesi kuvvetle muhtemel.

Kısaca göze çarpan oyunlara değindir. Bir başka heyecan verici açıklama FarCry 5 ile yapıldı ama çıkış tarihi Şubat’ın sonu olduğu için onun yorumlarını kış oyunları diye bir yazı yazarsak oraya saklayalım. Merakla bekliyoruz sonbaharda yaşanacak sağanak oyun yağışını. Herkese iyi eğlenceler…

Yazan: Emrah SUBAŞI

 
Toplam blog
: 16
: 2219
Kayıt tarihi
: 07.07.17
 
 

Tüm oyunseverlere merhabalar… Bir roman yazarı olarak en sevdiğim hobim hakkında yazılarımı payla..