Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '17

 
Kategori
Kitap
 

2017'de Sinemaya uyarlanacak olan 19 Harika Kitap

2017'de Sinemaya uyarlanacak olan 19 Harika Kitap
 

2016 yılında izleyip beğendiğimiz ünlü filmlerin bir çoğu kitaptan filme uyarlamaydı, The Light Between Oceans, Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, Pride Prejudice and Zombies, The Girl on the TrainFantastic Beats and Where to Find Them5th Wave ve The Revenant gibi. Bu filmlerin kitaptan uyarlama olduğundan eminim ben de dahil çoğumuzun filmi izleyene kadar yada filmin tanıtımları yapılmaya başlanana kadar haberi yoktu. Olsun bilmemek değil öğrenmemek ayıp demişler. Ben açıkcası kitaplar filme uyarlandığında kitabı dümdüz filme uyarlamak zor olduğu için ya içeriğinde ufak değişiklikler yapıldığından yada kısaltıklarından dolayı içeriğinin bozulduğundan yanayım. Bu yüzden bence filmi izlemeden önce kitapları okumak gerektiğini düşünüyorum. 2017 yılında vizyona girmiş ve girecek olan yine bir çok film kitaptan uyarlama olacak. Yine haberim dahi yoktu taki Buzfeed'de rastlayana kadar. Bir çok kitabın konusuna baktım hepsi güzel kitaplar umarım filmleri de güzel olur. Buzzfeed'den derlediğim 19 Books To Read Before They Hit Theaters in 2017 yazısına başlıyorum.


- Kitap konularını Idefix, Kitap Yurdu, D&R, Amazon veya Wikipedia'dan aldım.-

 

     1. Dennis Lehane - Live By Night



Live By Night kitabı Dennis Lehane tarafından 2012 yılında yayınlanan bir suç romanıdır. 2013'de yılın romanı olarak Edgar Allan Poe Rewards (Edgar ödülü) kazandı. Kitabın Türkçesi Türkiye'de hiç satışa çıktımı bilmiyorum fakat şu an hiçbir kitap evinde bulamadım, sadece İngilizce dilinde İdefix kitap evinde e-kitap olarak var. Ona da 26.69 TL bayılarak okuyabilirsiniz. Ben mecbur kalmadıkça e-kitap okumayı sevmiyorum, üstüne bir de sırf e-kitap veya orjinal dili diye gereksiz para bayılamam. Ama siz isterseniz illa da aşağıda linki.

  

 Kitabın arka kapağında yazan konusu ise Boston 1926. Yasak sonsuz bir içki imalathaneleri, gizlice içki satılan yerler, gangsterlar ve rüşvetçi polisler arasında sonsuz bir bağa neden olmuştur. Joe Coughlin, seçkin polis şefinin en genç oğlu küçük çocukluğundan çıkıp şehrin en korkunç gangsterlerinden biri olur. Fakat hayat karanlık tarafta ağır bir bedel taşır. Paranın ve gücün ötesinde, hatta hapis tehditinden, büyük ihtimalle Joe gibi erkekler için bir kader gözüküyor: erken ölüm. Fakat o güne kadar, Joe ve arkadaşları sapına kadar yaşamaya kararlıydı.


Film ülkemizde Gecenin Kanunu adı ile 3 Şubat 2017'de vizyona girdi.


Filmin oyuncuları Ben Affleck aynı zamanda yönetmeni de, Zoe Saldana, Sienna Miller, Ella Fanning, Brendan Gleeson. Filmin Imdb puanı 6,5.


Yazar Kızımı Kurtarın (Gone Baby Gone) ve Zindan Adası (Shutter Island) kitaplarının yazarı, filmlerinin hikaye babası aynı zamanda The Wire ve Boardwalk Empire dizilerinin senaristidir.

 

Filmin Fragmanı:

 

 A Dog's Purpose Türkçesi Can Dostum olan kitap Amerikan mizah yazarı W. Bruce Cameron 2010 yılında yazılmıştır. İkinci kitap ise Can Dostumun Yolculuğu adında ülkemizde yayınlanmıştır. Kitap 49 hafta boyunca New-York Times en çok satan olarak kalmıştır ve Temple Grandin ve Good Morning America gibi bir çok kaynaktan övgü toplamıştır.

 

 

Good Morning America eleştirisi: "Hayatında bir köpeği sevmiş olan herkes, bu bilgelik dolu, dokunaklı ve çok eğleceli kitabı okumalı."

 

Kitap bir köpeğin reenkarnasyon yoluyla çeşitli yaşamlar boyunca yolculuğunu anlatıyor ve hayatının her bir döneminde amacına nasıl baktığını anlatıyor.

 

Ülkemizde henüz vizyona girmemiş olan film Amerika'da 27 Ocak 2017'de vizyona girdi. Umarım kısa sürede ülkemizde de vizyona girer.


Filmin Oyuncuları: Dennis Quaid, Britt Robertson, Luke Kirby, Nicole Laplaca, Caroline Cave

 

Filmin Fragmanı:

 

  

    3. Fifty Shades of Darker, E.L James



<><>


 İngiliz erotik roman yazarı E.L. James'in Grinin Elli Tonu serisinin 2012 yılında yayınlanan ikinci kitabı Karanlığın Elli Tonu kitabı yakşıklı -ona şüphe yok-, ruhu yaralı genç grişimci -grişimci lafı bence az kalmış- Christian Grey'in kendine has erotik istekleri ve karanlık sırlarıyla cesareti kırılan -ne cesaret kırılması, kim katlanır o isteklere- Anastisa Steele  ilişkilerine son noktayı koyar ve Seattle'daki bir yayınevinde işe başlar. Ama Christian'a duyduğu arzu düşüncelerini esir etmiştir. Christian yeni bir teklifle gelince Ana karşı koyamaz. Şehvetli, yakıcı ilişkileri yeniden başlar. Ana yavaş yavaş arızalı, hırslı ve talepkâr Elli Ton'un yürek parçalayan geçmişini öğrenecektir. Christian kendi içindeki canavarlarla savaşırken Ana kendinden önce Christian'ın hayatına girmiş olan kadınlara yönelik öfkesi ve kıskançlığıyla baş etmek ve hayatının en önemli kararını vermek zorundadır.

 

Film ülkemizde 10 Şubat 2017'de vizyona girdi. Filmini izledim, ilkinden daha beter olmuş. Başroller bence birbirine uymuyor veya kitabı uyarlayamadıkları için filmde bir duygu eksikliği var. Kitaptaki en duygusal kısım Christian'ın uçak kazası geçirdiği kısımda -bence- filmde Dokato Johnson tek bir göz yaşı akıtmadan oynadı, ağlamayı bile beceremiyorsun. Diğerleriyle karşılaştırıldığında Karanlığın Elli Tonu en aksiyon dolu kitaptı ama film çok sıkıcıydı. Neyse, filmin tek yararı Rita Ora'ya oldu herhalde bu sefer adam gibi diyalog vermişler, geçen filmde o kadar az gözüktü ki ikinci filmde çıkaramadım. Ama pes etmeyip 3. filmini de giderim sanırım. İnanmak istiyorum güzel olacağına.


Filmin oyuncuları: Jamie Dornan, Dokota Johnson, Kim Basinger, Eloise Mumford, Rita Ora, Bella Heathcote, Eric Johnson.


Filmin Fragmanı:


 
 


     4.Tulip Fever - Deborah Moggach




Türçesi Lale Çılgınlığı olan Tulip Fever kitabının konusu on yedinci yüzyılda Amsterdam. Şehir tam bir lâle çılgınlığına kapılmış; gücü ve aklı yeten herkes, en iyileri Amiral isimleriyle anılan lâle soğanlarının ve kısa yoldan kazanılacak servetlerin peşinde. Yayınlanır yayınlanmaz Steven Spielberg'in film haklarını hemen satın aldığı Lâle Çılgınlığı, sanat ve romans hakkında, daha çok da tutku ve aldatma hakkında, insanlığın belki varolduğu günden beri üstesinden gelemediği aşk üçgeni hakkında, şehvet, entrika ve pişmanlık dolu bir hikâye.

 

Kitab'ı ben Idefix, D&R'da falan bulamadım, tükenmiş. Başka sitelerde var olduğu gözüküyor ama en temizi gidip bir yerden bulup almak. Yada paraları bayılıp İngilizce dilinde e-kitap şeklini almak.


 Filmin ülkemizde ne zaman vizyona gireceği daha belli değil çünkü Amerikada bile daha vizyona girmedi. 24 Şubat 2017'da Amerika'da vizyona girecek.

Filmin Oyuncuları: Alicia Vikander, Christoph Waltz, Judi Dench, Cara Delevinge, Zach Galifianakis

 

 


Filmin Fragmanı:



     

     5. Before I Fall - Lauren Oliver


 


 Türkçesi Ben Ölmeden Önce olan Before I Fall Lauren Oliver tarafından yazılmış 2010 genç yetişkin romanıdır.


 Kitabın Konusu: Belki sen beklemeyi göze alabilirsin.. Belki senin için yarın var. Belki senin için bin, üç bin ya da on bin yarın var; banyo yapabileceğin, yuvarlanabileceğin, parmaklarının arasından  kum taneleri gibi kaymasına izin vereceğin kadar çok zamanın var. Ama bazılarımız için yalnızca bugün var. Ve gerçek şu ki, hiçbir zaman, ne kadar zamanın olduğunu gerçekten bilemezsin. 

 

Film ülkemizde 17 Mart 2017'de vizyona girecek.


Filmin Oyuncuları: Liv Hewson, Zoey Deutch, Nicholas Lea, Jennifer Beals


Filmin Fragmanı:



     6. The Shack - William P. Young





 Türkçesi Baraka olan The Shack Kanadalı yazar William P. Young tarafından yazılmış bir Hristiyan roman (Kutsal Kitap'ta da görülen Hristiyan dünya görüşünü konusunda, karakterlerinde veya her ikisinde de açıklar ve gösterir)


 Konusu Mack'in en küçük kızı Missy bir aile tatili sırasında kaçırılır ve vahşice ödlürülmüş olabileceğine dair kanıt Oregon vahşi doğasının derinlerinde terk edilmiş bir barakada bulunur. 4 yıl sonra, hala büyük bir üzüntü içinde sıkışıp kalan, Mick şipheli bir not alır, görünüşe göre Tanrı'dan, onu o barakaya davet eden. Tanırının iyi yargısına karşı Mick kasvetli bir öğleden sonra barakaya varır. Orada ne bulduğu onu hayatını sonsuza kadar değiştirecek.


Yine Türkçesinin hiçbir yerde bulunmadığı kitap, Idefix'te İngilizce dilinde e-kitap olarak satıldığı bir kitap. Bu kadar güzel kitaplar nasıl olurda bulunmaz anlamıyorum. Filmi çıkınca kesin filme uyarlanmış kitabını çıkarırlar.


Filmin Oyuncuları: Sam WorthingtonRadha MitchellGraham GreeneMegan Charpentier, Octavia Spencer


Filmin Fragmanı:


 
 

     7.The Zookeeper's Wife - Diane Ackerman

 


 Türkçesini hiçbir yerde bulamadığım için The Zookeeper's Wife kitabı şair ve doğa bilimci Diane Ackerman tarafından yazılmış kurgusal olmayan bir kitap. Antonina Zabinski'nın yayınlanmamış günlüğüne dayanmakta ve 1 Eylül 1939'da Almanya'nın Polonya İşgalinde kendisi ve kocasının Jan Zabinski -Warsaw Hayvanat Bahçesi'nin yneticisi-  Warsaw Ghetto tarafından hapsedilmiş 300 Yahudi'nin hayatlarını nasıl kurtardıklarının gerçek hikayesini anlatmakta.


 Konusu Almanya Polonayaı işgal ettiğinde Alman bombardıman uçağı Warsaw'ı harap etmiştir - ve şehrin hayvanat bahçesi ile beraber. Bir çok hayvanlarının ölümü ile birlikte, hayvan bakıcıları Jan ve Antonina Zabinski Yahudileri boş kafeslere kaçırmaya başladılar. Diğer düzine "misafirler" Zabinskilerin villasının içinde saklanırlar, hava karardıktan sonra yemek için ortaya çıkarlar, nadir anlarda sakin ve piyano konserlerinde sosyaleşirler. Jan, Polonya direnişinde aktif, cephaneyi fil çitinde gömülü olarak tutar, patlayıcıları hayvan hastanesinde saklar. Bu sırada, Antonina nadir ev halkını ayakta tutmaya çalışır, hem insan hem de hayvan -susamurları, bir porsuk, sırtlan yavruları, vaşaklar- sakinleriyle ilgilenir.

 

Film Türkiye'de 30 Mart 2017'de vizyona girecek.


Filmin Oyuncuları: Jessica Chastain, Johan Heldenbergh, Daniel Brühl


Filmin Fragmanı:


 


     8. Wonder - R.J. Palacio


 

 Konusu August (Auggie) Pullman yüzünde fiziksel bie bozuklukla doğduğu için, normal bir okula gidemiyordu.. şimdiye kadar. Yakında Beecher Ortaokulu'nda beşinci sınafa başlayacak ve ömrünüzde bir kere bile "yeni çocuk" olduysanız, bunun ne kadar zorlu olduğunu tahmin edebilirsiniz. Dondurma yemek ve Xbox'ında oyun oynamak gibi sıradan şeyleri seven Auggie aslında sadece sıradışı yüzü olan, sıradan bir çocuk. Peki, yeni sınıf arkadaşalarını, görünüşünün ardında kendisinin de onlar gibi olduğuna ikna edebilecek mi?


 Ben bu kitabı Küçük Prens kadar çok seveceğinize eminim, en az onun kadar masum bir kitap. Okurken ağlamamak için kendimi zor tuttum, iş yerinde değilde evde okusaydım kesinlikle ağlardım. Belirli güzellik kurallarının dışında olanların dışladındığı bir dünyayı yetişkin olarak kaldıramazken Auggie gibi bir çocuğun cesareti ve neşesi insanda hayranlık uyandırıyor. Umarım filmi sinemada izleme şansı bulurum.


Film vizyona 17 Kasım 2017'de vizyona girecek.


Filmin Oyuncuları: Julia Roberts, Jacob Tremblay, Owen Wilson.


Fİlmin henüz düzgün bir fragmanı olmadığı için, fragmanını koymuyorum. 

 

  9.The Lost City of Z - David Grann



 The Lost City of Z:  A Tale of Deadly Obsession in the Amazon kitabı Amerikan yazar David Grann tarafından 2009 yılında yayınlanmış kurgu olmayan bir kitap.

 

 1925'de efsane İngiliz keşifçi Percy Fawcett 1925'te eski kayıp şehir arayışındayken Amazon'da oğlu ile birlikte ortadan yok olur. Olnlarca yıldır, keşifçiler ve bilim insanları"The Lost City of Z" adında bir yer ve onun yeri için kanıt bulmayı denedi. Belkide 100 kadar insan yıllar boyunca Fawcett'i bulmak için can verdi yada kayboldu. 

 

Film ülkemizde 2 Nisan 2017'de vizyona girecek.


Filmin Oyuncuları: Robert PattinsonSienna MillerCharlie HunnamAngus MacfadyenTom Holland


Filmin Fragmanı:


    


      10. The Circle - Dave Eggers

 

 

 

 

Çember kitabı Amerikan yazar Dave Eggers tarafından yazılmış 2013 yılı romanı.

 

Çağdaş Amerikan edebiyatının yetenekli kalemi Dave Eggers, tüm dünyada büyük yankı uyandıran ve listelerin ilk sıralarına oturan romanı Çember'de ütopik, ancak son derece tanıdık bir manzara seriyor gözler önüne. Google, Facebook ve Apple gibi devlere göndermelerle Eggers, Çember'de internetin bir sonraki evresini hayal ediyor ve dijital mecralardaki yaşamlara dair sürükleyici bir öykü anlatıyor. Gerçek olamayacak kadar mükemmel bir teknoloji şirketinde işe başlayan Mae Holland'ın Çember macerası, katıldığı ağlar ile yeni katmanlar kazanıyor ve özgürlük yavaş yavaş esarete, mahremiyet hırsızlığa dönüşüyor. Kameralar her şeyi kaydediyor, bulut tüm izlerimizi yedekliyor, birileri bizi her zaman gözetliyor: Çember hepimizi içine alarak kapanıyor ve kaçacak yer bırakmıyor.


Filmin ülkemizde ne zaman vizyona gireceği daha belli değil.


Filmin Oyuncuları: Emma Watson, Tom Hanks, Karen Gillian, John Boyega


Filmin Fragmanı: 


 

     11. The Dinner - Herman Koch


 

Akşam Yemeği kitabi Hollandalı yazar Herman Koch tarafından yazılmış bir romandır. Kitap ilk Ambo Anthos tarafından 2009'da yayınlandı. İngilizceye Sam Garrett taarfından çevirildi, 2012'de Birleşik Krallık'ta, 2013'de Amerika Birleşik Devletlerinde yayınlandı. Kitap bir çok çeviriyle uluslararası en çok satılan kitap oldu ve iki filme uyarlandı.


 Hikaye eski bir tarih hocası olan Paul Lohman tarafından anlatılıyor. Eşi Claire, kendisi, önde gelen politikacı ve Hollanda Başbakanlığı için yarışmacı büyük abisi Serge ve Serge'in karısı ile Amsterdam'da lüks bir restaurantta buluşurlar. Plan ergen çocukları Michel ve Rick tarafından işlenen bir suçla nasıl başa çıkacaklarını akşam yemeğinde tartışmaktır.  İki oğlanın şiddet eylemi bir güvenlik kamerası tarafından çekilmiş ve TV'de gösterilmiştir fakat şimdiye kadar kimlikleri tespit edilmemiştir. Ebevynler ne yapacaklarına karar vermek zorundadırlar. 


Filmin ülkemizdeki vizyon tarihi henüz belli değil. 


Filmin Oyuncuları: Richard GereRebecca HallLaura LinneySeamus Davey-FitzpatrickSteve Coogan


Filmin Fragmanı:


     

    

12. Everything, Everything - Nicola Yoon


 

Her Şey kitabı Nicola Yoon tarafından 2015 yılında yayınlanmış genç yetişkin romanı. Kitap Nicalo Yoon'ın ilk kitabıdır.


Kitap ağır kombine bağışıklık yetmezliği olan ve bu yüzden evden çıkamayan 18 yaşında Madeline Whittier'ı anlatıyor. Dünyası annesi, hemşiresi Carla ve kemndini kaptırdığı kitaplarından oluşuyor. Bir aile yan eve taşınır ve Madeline onları pencereden seyreder. Ailenin oğlu Olly ile arkadaş olur ve ikisi birbirleriyle online mesajlaşmaya başlar. İkisi arasında ilerleyen bir aşk oluşur ve bu Maddy'e aşkın hayatı yaşamaya değer kıldığını hatırlatır.


Filmin ülkemizdeki vizyon tarihi daha belli değil, 19 Mayıs 2017'de Amerika'da vizyona girecek. 


 Filmin Oyuncuları: Amandla StenbergAna De La RegueraNick RobinsonAnika Noni RoseRobert Lawrenson


Filmin Fragmanı:


 
     


13. The Adventures of Captain Underpants - Dav Pilkey

 


 Türkçesi Kaptan Düşükdon ve Maceraları olan kitap Dav Pilkey tarafından yazılmış serinin ilk kitabı olan çocuk romanı. 1 Eylül 1997'de yayınlandı ve Amerika genelinde 6 ve 8 yaş arasındaki çocuklar (genellikle erkek) arasında hit oldu.


 Kitabın konusu George ve Harold ilkokullarının tarhindeki en büyük süper kahramanı yarattılar ve şimdi onu hayata getireceklerdir! Kaptan Düşükdon ile tanışın! Onun gerçek kimliği o kadar gizli ki, kendisi bile kim olduğunu bilmiyor!


 Filmin vizyon tarihi 2 Haziran 2017.


Filmin Seslendirenler: Ed HelmsKevin HartThomas MiddleditchNick KrollJordan Peele


Filmin Fragmanı henüz yayınlanmadığı için, fragmanı koyamıyorum.


 

14. My Cousin Rachel - Daphne Du Maurier



Kitabını vizyona girmeden önce büyük bir istekle okumak istiyorum, her yerde tükenmiş olsada. Filmini de merak ediyorum, bir kere başrolde Rachel Weisz ve Sam Claflin varsa bu film kaçmaz.


Kuzenim Rachel kitabı İngiliz yazar Daphne Du Marier tarafından 1951 yılında yayınlanmış bir roman. Gizem romantizm konulu bir roman.

 

 Kitabın konusu Philip, çok küçük yaşta anne ve babasını kaybedince, ailesinden geriye kalan tek yakın akraba olan amca oğlu Ambrosse tarafından büyütülür. Ambrosse, bütün hayatı boyunca kadınlardan uzak durmayı tercih etmiş, hele evlenmeyi asla düşünmemiş bir insandır. Philip ile beraber yaşadıkları çiftlik evinde, iki kardeş, iki arkadaş, baba oğul gibi, hiçbir şeyin eksikliğini duymadan, mutluluk içinde yaşamaktadırlar.Ambrosse, sağlığı için gittiği İtalya gezisinde, Kuzen Rachel ile tanışır. Bir kaç ay sonra evlilik haberi gelir. Sonra mektupların arkası kesilir. Son gelen not, bir imdat çığlığıdır, Philip hemen İtalya'ya gider, ancak Ambrosse ölmüştür. Kuzen Rachel kimdir? Nasıl bir kadındır? Ambrosse nasıl ölmüştür? İddia edildiği gibi beyninde tümör mü vardır, yoksa cinayete mi kurban gitmiştir? Hem hayatında bir kadına asla tahamül edememiş olan Ambrosse, bu evlilik tuzağına nasıl düşmüştür? Olaylar, Kuzen Rachel'in çiftliğe gelmesiyle tamamen içinden çıkılması, çözülmesi güç bir hal alır.


Filmin vizyon tarihi henüz belli değil.


Filmin Oyuncuları: Rachel WeiszSam ClaflinIain GlenHolliday Grainger


Filmin Fragmanı:


 
    

 

15.Valerian & Laureline - Jean-Claude Mézières and Pierre Christin



 Valerian - Bin Gezegenler İmparatorluğu kitabı Fransız bilim kurgu çizgi roman serisi, yazar Pierre Christin ve ressam Jean-Claude Mézières tarafından yaratılmıştır. 


 Konusu Valerian ve Laureline, Bin Gezegen İmparatorluğu'nda, serüvenlerle dolu ilk büyük kozmik araştırma ve inceleme gezilerine çıkıyorlar. Harikalar Gezegeni Syrte ve onun girilmesi yasak İmparatorluk Sarayı, renk cümbüşü çarşıları, huzursuz Tüccarlar Loncası ve korkusuz marsiyam avcıları, hem Valerian ve Laureline'in hem de okurlarının unutulmaz anıları arasına girecek. Laureline, Syrte çarşısından o eski saati neden aldı? Bu gezegende ve tüm İmparatorluk'ta güçlerini yaymak isteyen Biliciler o saate neden böylesine önem veriyor?

 

Film 27 Temmuz 2017'de vizyona girecek.


Filmin Oyuncuları Dane DeHaan, Cara DelevingneEthan HawkeClive OwenRihanna -Rihanna?-


Filmin Fragmanı:




16. The Dark Tower I: The Gunslinger - Stephen King 



Fazla söze gerek yok, Stephen King yani. 


Seri, King'in yarattığı fantastik bir paralel evren olan Orta Dünya'da, hayatta kalmış son silahşor olan Roland'ın, "geçip gitmiş" dünyanın kötü gidişatını durdurmak için, varlığın merkezi olan Kara Kule'ye yaptığı tehlikeli yolculuk anlatmaktadır. İlk başta kendi başına çıktığı Kara Kule yolculuğunda yanına birkaç yoldaş daha edinen Roland çeşitli mekânlardan ve zaman tünellerinden geçerek büyülü ve sıra dışı dünyalarda birçok savaşa girer.


Filmin vizyon tarihi 11 Ağustos 2017. 


Filmin Oyuncuları: Matthew McConaugheyKatheryn WinnickIdris ElbaJackie Earle HaleyJosé Zúñiga


Filmin düzgün bir fragmanı henüz yayınlanmadı.


17. IT - Stephen King



 Çok özür dileyerek söylüyorum ama ben bu kitabı hiç okumadım. Konusunu biliyorumi ilk filmini izlemiştim ama ortasında kapattım, çok sıkılmıştım. O korku öğesi sanki yoktu filmde. Ama en kısa zamanda okuyacağım.


Konusunu ben yinede yazacağım, okumayanlar varsa diye. Küçük bir Amerikan kasabası olan Derry'yi diğer kasabalardan farklı kılan şey, kanalizasyon mazgallarının altındaki dehlizlerde yaşayan, kendini kimi zaman kâbuslarda, kimi zaman da gerçek hayatta gösteren bir yaratığın, insanları kendi karanlık dünyasına çeken esrarengiz bir gücün varlığıdır. Bu korkunç yaratıkla uzun yıllar önce savaşıp ardından kasabayı terk eden ve kendilerine yeni bir hayat kurmuş olan yedi çocuk, artık birer yetişkin olmuş ve yaşadıkları dehşet dolu günleri unutmuşlardır. Ancak, anılarının derinliklerine gömülen yaratık yıllar sonra yeniden harekete geçince, onunla bir kez daha hesaplaşmak zorunda kalırlar. Geçmişte kalan kâbuslar, şimdiki zamanda korkunç bir gerçeğe dönüşmüştür artık.


Filmin vizyon tarihi 8 Eylül 2017.


Filmin Oyuncuları: Bill SkarsgårdJavier BotetJaeden LieberherNicholas HamiltonMegan Charpentier


Filmin Fragmanı henüz yayınlanmadı.


18. The Mountain Between Us - Charles Martin

 


Aramızdaki Sözler Amerikan yazar Charles Martin tarafından yazılmış romantik ve afet kitabı.


 Fırtınalı bir kış gecesinde, Salt Lake Havaalanı'nda iki yabancı aynı uçuşu beklemektedir. Çekici bir kadın ve başarılı bir gazeteci olan Ashley Konx, iş seyahatinden dönmekte, ertesi günkü düğün provası yemeğine katılabilmek için evine ulaşmaya çalışmaktadır. Doktor Ben Payne ise tıp konferansına katılmış, bir sonraki günkü ameliyatı için evine dönmeyi istemektedir. Ancak yoğun fırtına yüzünden uçuşları iptal olur ve Ben özel uçak kiralar. Düğününe yetişmek için Ashley de Ben'e katılır ve yola çıkarlar. Ancak uçuş sırasında beklenmedik bir şey olur: Pilot kalp krizi geçirir ve uçağı ölmeden hemen önce karlarla kaplı, el değmemiş bakir dağların üzerine indirmeyi başarır. Ben ve Ashley için zorlu günler başlar. Yiyeceğin, suyun, ateşin olmadığı, sıcaklığın eksi yirmi derecelerde olduğu, kar ve fırtınanın dinmediği bu dağın tepesinden kurtulma umutları giderek azalırken Ashley ve Ben birbirlerine giderek alışırlar.


Filmin vizyon tarihi 20 Ekim 2017.


Filmin oyuncuları: Kate Winslet ve Idris Elba 


Filmin bir posteri olmadığı gibi henüz bir fragmanı da yok.


19. Murder on the Orient Express - Agatha Christie 



 Doğu Eksperinde Cinayet kitabı Agatha Christie tarafından yazılan Belçikalı detektif Hercule Poirot'un ön plana çıkaran  detektif romanı. Christie'nin bu romanı 1933 yılında İstanbul'da, Pera Palas Otel'de yazılmıştır.


 Konusu Christie'nin romanlarında sıkça yer verdiği kahramanı dedektif Hercule Poirot'nun, Ortadoğu'dan kalkan Orient (Şark/Doğu) Ekspres'le yolculuğu sırasında, trende bir cinayet işlenir ve Amerikalı yolculardan biri bıçaklanarak öldürülür. Tren idaresinden sorumlu Bay Bouc, cinayetin aydınlatılması için dedektif Poirot'dan yardım ister, Poirot da bu teklifi kabul eder ve tam yetkili olarak araştırmalarına başlar: yolcuların pasaportlarını inceler, onların ifadelerini alır ve valizlerini arayarak cinayetin suçlu ya da suçlularını ortaya çıkarmaya çalışır. Bu sırada en büyük yardımcısı, Yunan doktor Constantine ve tren işletme sorumlusu Bay Bouc'tur. Poirot, planlı işlenen bu cinayeti zekası, bilgisi ve deneyimi sayesinde aydınlatacak ve ortaya çıkan gerçekler okuyucuyu şaşırtacaktır.


Filmin vizyon tarihi 24 Kasım 2017.


Filmin Oyuncuları: Johnny DeppPenélope Cruz, Michelle PfeifferJudi DenchMichael Pena

 

Filmin fragmanı daha yayınlanmadı.


 Listenin sonuna geldik. Tüm kitaplar birbirinden güzel, umarım filme uyarlanması da güzel olur. Malumunuz uyarlamalar genelde berbat oluyor. Benim okumak istediğim kitaplar The Zookeeper's Wife -Türkçesinden geçtim, İngilizce pdf - epub olanı bulabilsem diye dua ediyorum-, The Circle, The Dinner, Everything Everything, My Cousin Rachel, The Mountain Between Us ve Murder on the Orient Express. Bir çoğunun Türkçesini buldum, ama alamıyorum. Daha okunmayı bekleyen üç tane falan kitabım var elimde. Bence bu filmler vizyona girmeden bu kitapları alın ve mutlaka okuyun. :)

 

 
 
Toplam blog
: 31
: 1276
Kayıt tarihi
: 29.04.15
 
 

Işık Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler mezunuyum. Erken mezun olmuş biri olarak mesleğime henü..