Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

31 Aralık '18

 
Kategori
Güncel
 

2018 İnsanlığa Kötü Bir Miras

ESKİ YIL BİTİYOR, BAŞIMIZA GETİRDİĞİ OLUMSUZLUKLARDA BİTER GİDER ARZUSUYLA
2019 DA HERKESİN HER İSTEDİĞİ, GÖNLÜNDEN GEÇTİĞİ ŞEKLİYLE OLSUN DİLEĞİYLE...
 
Bugün yılın son günü. Bir yılı daha bitiriyoruz. Bugün gece yarısı 2018 yılını sonlandırıp, yeni bir yıla 2019 yılına iyi temennilerle gireceğiz inşallah. Yeni sene insanlığa kutlu olsun, herkese sağlık ve mutluluklar getirsin.
 
İnsanlık 2000 li yıllardan bu yana olduğu gibi, 2018 yılından da hiç de memnun ayrılmıyor. Çünkü dünyada ve ülkemizde olan olaylar bunu gösteriyor. 2018 yılında, geçmiş yıllarda olduğu gibi ezilen yine Türkler ve Müslümanlar oldu. Hak etmedikleri halde, “Medeni insanlar” adını koyduğumuz batılılar, bir bakıma Haçlı Seferleri’ni hortlatıp, Türk ve Müslümanlardan asırlar öncesinin kinlerinin acısını çıkarmaktalar.
 
2018 yılının son gününden geriye dönüp bir yılı tarayacak olursak, bir yılın içinde, iç açıcı günler bulmak oldukça zor. Dünya üzerinde yangınlar, seller, felaketler birbirini kovaladı. Ülkemdeki acılar yürekleri sızlattı. Terör saldırıları, şehitler, kanlar, gözyaşları yine var oldu. Ülkemde 40 yılı aşkın zamandır tükenmeyen, görünmezden gelinen bir savaş var. Nice vatan evladımız bu savaşta ebediyete göçtü. Niceleri vatanımızı korumak için bu karda kışta sınıra akın etti. Dünya üzerinde hiçbir savaşın 40 yıl süre geldiği görülmemiştir. En korkunç, en kıyımlı dünya savaşları bile 3–5 yıl sürmüştür. 
Bizim ülkemizde olanın savaş olarak bilinmezden gelinişi, dünya ülkelerinin Türkiye’ye duydukları ihtiraslı paylaşım arzularından kaynaklanmadır.
 
Dünya üzerinde Haçlı ordusunun Müslümanlığa karşı besledikleri kinin kusuculuğudur.  Müslümanlar yaşadıkları her yöre de saldırıya uğramaktalar, masum insanlar gaddarların gaflarından gark olmaktadırlar. Filistin’de, Doğu Türkistan'da, Afganistan'da, Myanmar'da ve daha pek çok yerde ezilenlerde Müslüman kesimdir.
 
2018 yılı süresince dünya üzerinde israf nirvanaya erişmişken Yemen'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Çoluk çocuk açlıktan ölüyor, çoğunluk bunları bilmiyor. Parası çok olan niceleri gaflet içindeler, hiç ölmeyecekmiş gibi gülüp eğleniyorlar. Müslüman Müslümanın kardeşidir, ama kimseler bunu bilmez gibi Müslüman Müslümanın kuyusunu kazıyor. Bu hantallaşmış hallerimizden kazananlar, dost görünen düşmanlar oluyor. Daha uyuyacak mıyız?
 
Türkiye’de ekonomik krizde bir çeşit Haçlı saldırısıdır. Ülkemde tecavüz olayları, hırsızlık vakaları, rüşvetler, kandırmacılık, dolandırıcılar, cinayetler almış yürümüştür. Bütün bunlar, içimizde yaşayan dışarıdan gelme haçlı insan mühendislerinin nezaket kuralları çerçevesinde, dost görünümleriyle alenen çalışmalarından kaynaklanmaktadır.
 
2018 yılı zamların artığı, emeklilerinin ezildiği, memur kesiminin yaşam şartlarının bozulduğu, geçim derdinin pek çok insanı sarmaladığı bir yıl olarak da tarihteki yerini almış olacaktır. 
 
Ülkem halkı tüm bu olumsuzluklara rağmen 2018 yılını çok parlak olmasa bile, karamsar da geçirmedi. Hükumetin aldığı ekonomik kararlara uyarak, geleceğin iyi olması dileğiyle, pek sağlıklı olmasa da saygılı bir yaşam sürdü. 
  
Dileğimiz yeni yılın yepyeni güzellikleri de beraberinde getirmesi. Ve sağlıcakla 2020 lere bizi ulaştırması. İnsanlara bolluk, bereket, sağlık ve huzur hazırlaması, bunu yıl süresince hep hatırlaması.
 
Bu duygularla ülkemin ve milletimin  ve Müslüman âlemi'nin YENİ YILINI candan kutlar, sağlık ve mutluluk dileklerimi sunar, işlerinde başarılar dilerim. 
 
Ayfer AYTAÇ
ayferaytac.com
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..