Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '18

 
Kategori
TV Programları
 

2018 Yazında Yaz Dizileri Yok Denecek Kadar Az! Yapımcılarımız Tatilde mi?

2018 Yazında Yaz Dizileri Yok Denecek Kadar Az! Yapımcılarımız Tatilde mi?
 

2018 Yazının Temmuz ayına girdik bile… Ancak diziler yönünden yeni yaz dizileri yok denecek kadar az.

Akla gelen Yapımcılarımız tatile mi çıktı? Kanallar niye ağır davranıyor. İzleyiciler tatile çıktı desek, büyük çoğunlukta tatil yapacak para yok! Uzun yaz gecelerinde evde oturacaklar ama elinde kumanda bir türlü izleyecek yeni yapım bulamayacaklar.

Her Pazartesi “Geçen Haftanın (25 Haziran – 01 Temmuz 2018) En Çok İzlenen Dizileri” göz atarsak, sadece 4 dizi vardı. Kanallar yönünden ağlanacak bir durum.

GEÇEN HAFTA SADE 4 DİZİ VARDI.

TOTAL’DE EN ÇOK İZLENENLER:
1.Erkenci Kuş 1.Bölüm (Star Tv)…………6,29 – 18,39
2.Kocaman Ailem 4.Bölüm (Atv)…………..2,84 – 8,58
3.Kalbimin Sultanı 3.bölüm (Star Tv)………2,41 – 7,24
4.Hayati ve diğerleri 3.Bölüm (Kanal D)…….1,73 – 5,10

AB’DE SIRALAMA :
1.Erkenci Kuş 1.Bölüm (Star Tv)…………6,41 – 20,75
2.Kalbimin Sultanı 3.Bölüm (Atv)…………3,53 – 11,05
3.Kocaman Ailem 4.Bölüm (Atv)…………..2,74 – 8,58
4.Hayati ve Diğerleri 3.Bölüm (Kanal D)…..1,48 – 4,34

YENİ BAŞLAYACAK DİZİLER
NEFES NEFESE : (Star Tv)

Yönetmen koltuğunda ve başrolünde usta oyuncu Uğur Yücel’in yer aldığı, senaryosunu Yabancı Damat, Canım Ailem ve Aramızda Kalsın gibi başarılı işlerin de senaristliğini yapan Selin Tunç’un yazdığı, Nefes Nefese, çok yakında Star TV ekranında izleyicisiyle buluşacak.

Başrollerinde Uğur Yücel, Şükrü Özyıldız, Melisa Şenolsun’un yer aldığı, başarılı oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Nefes Nefese’de; Şebnem Hassanisoughi, Caner Şahin, Ezgi Şenler, Gülçin Şantırcıoğlu, Nik Xheliau, Zeyno Eracar, Macit Sonkan, Deniz Hamzaoğlu, Sezer Avcı, Hülya Duyar, Serkan Genç, Mehmet Akif Özdemir, Yelda Püsküllü, Nur Güven, Seçkin Şahin, İpek Ayaz Kortunç, Zeynep Anacan, Pınar Erincin, Burak Zereyalp, Doğukaan Uğurlugülbüken, Derin Oflaz, Asil Yıldırım rol alıyor.

Çekimleri Adana ve Antakya’da devam eden Nefes Nefese, Berlin’de, babası Ayaz Kıran’la (Uğur Yücel) sakin bir hayat süren Rüya’nın (Melisa Şenolsun) bir gün hiç görmediği annesinin Suriye’de olduğunu öğrenmesiyle başlıyor. Annesinin hayatta olduğunu öğrenen Rüya için işgal altındaki köye girmenin tek yolu Boran’la (Nick Xhelilaj) sahte bir evlilik yapmak. O güne kadar babasının dizinin dibinden ayrılmayan Rüya bu tehlikeli yolculuğa çıkmayı kafasına koyar. Ve yolu, altı yıl sonra ilk kez evine dönen Yusuf’la (Şükrü Özyıldız) kesişir. Suriye’deki annesini ararken Antakya’da kalabalık bir ailenin ve bambaşka bir maceranın içinde bulur kendini. İçine düştüğü tehlikeli maceranın baş mimarı, karanlık yönünü hiç bilmediği Atmaca lakaplı babasıdır.

Nefes Nefese ilk bölümü Şubat ayında çekilmiş ilk bölümü Mart başında ekranlara gelmiş. Şimdi aynı dizi Temmuz ayı önümüzdeki günlerde tekrar ekranlara gelecek.

 

DARISI BAŞIMIZA (Show tV) :

Ömrünü çocuklarına adamış, fedakar bir anne olan Zerrin Yılmaz’ın hayattan beklediği tek şey; çocuklarının mutluluğu… Büyük kızı Rüya’nın evleneceğinden umudunu kesmiş, en küçük oğlu Serkan daha lisede, ortanca kızı Öykü ise yurtdışında, işinde gücünde… Zerrin, çocuklarının mürüvvetini yakın zamanda görmeyi hiç beklemezken, Öykü erkek arkadaşının evlenme teklifi ettiğini söylüyor ve dünyalar Zerrin’in oluyor. Öykü, yurtdışında tanıştığı sevgilisini ailesine tanıştırmak için gün sayarken, evlilik haberini alan Zerrin boş durmuyor. Kız evlendirmek kolay değil tabii bu işin hazırlıkları var, kınası var. Zerrin, kızının evleneceğini  dosta düşmana inat, yedi düvele duyuradursun sürpiz yapmak için seyahatinden 1 hafta erken dönen Öykü, asıl süprizle karşılaşan taraf oluyor. Kalbi paramparça olan Öykü’nün yardımına biricik ablası Rüya koşuyor koşmasına ama Zerrin’i durdurabilmek ne mümkün! İstanbul’da işler zıvanadan çıkmak üzereyken İzmir’deki Öykü’nün yolu Ozan’la kesişiyor. Hiç tanımadığı bu yabancı adam, Öykü’ün yaşadığı en kötü günü mucizevi bir şekilde iyileştiriyor.

Derken hayat çelmesini Öykü’ye bir kere daha takıyor ve annesinin ondan beklediği gibi Cem’le evlenmek üzere İstanbul’a dönüyor. Kız isteme günü gelip çatıyor. Zerrin mutluluğunu kimsenin bozamayacağını düşünürken, karşısında ezeli düşmanı Canan’ı buluveriyor. Öykü ise aşktan kaçarken, belanın tam ortasına tepetaklak düşüyor. Olayların ardı arkası kesilmezken herkesin dilinde hep aynı cümle dolanıyor; darısı başımıza…

Gold Film’in yapımcılığını üstlendiği, senaryosunu Deniz Dargı’nın kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda Barış Yöş’ün oturduğu Show TV’nin merakla beklenen yeni dizisi “Darısı Başımıza”nın oyuncu kadrosu belli oldu. Çekimlerine İzmir’de başlanan dizinin başrollerini Ozan Dolunay, Elif Doğan ve Devrim Yakut paylaşırken, oyuncu kadrosunda Açelya Topaloğlu, Özgün Karaman, Nergis Kumbasar, İbrahim Kendirci, Sevinç Erbulak, Dilek Çelebi, Ulvi Alacakaptan, Yüksel Ünal, Burak Can, İlay Erkök, Gizem Ergün, Eda Başlamışlı gibi güçlü isimler yer alıyor.

Darısı Başımız 4 Temmuz  Çarşamba akşamı saat 20:00’de Show Tv. ekranlarında.

 

4N1K İLK AŞK  (Fox Tv) :

Senaryosunu Ferhat Ergün’ün kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda Murat Onbul’un oturduğu, proje tasarımını Tolga Afşin Kaya’nın üstlendiği yapımın kadrosunda; Bülent Alkış, Zeynep Özder, Emir Benderlioğlu, Beyti Engin, Aybanu Aykut, Hakan Haksun, Firuzan Aydın, Tuğçe Kıltaç ve Meral Asıltürk gibi deneyimli isimler de yer alıyor.

Dizinin Konusu:
Yaprak, çocukluktan beri kızlar dünyasından uzak, yanı başındaki dört adamdan oluşan rengarenk bir dünya kurmuştur kendine. Bir gün bu dünya, gizemli bir biçimde hayatına giren Barış’ın oyunlarıyla değişir. Bu değişim, onu kendisine ve kızlar dünyasına doğru bir keşfe çıkarır. Artık bir seçim yapmak zorundadır; ya bir ‘masal prensi’ni ya da ‘gamzeli kahraman’ı seçecektir…

Aşktan, okuldan, ailelerinden yana tam manasıyla bela mıknatısı olan; her zorluğu birbirlerine tutunarak aşan bu beş gencin; çocukken verdikleri o söz, her arıza durumda yineledikleri o cümle, hikayemizi en iyi şekilde özetlemektedir aslında: HEPİMİZ KIZIMIZ, KIZIMIZ HEPİMİZ İÇİN!

Ödüllü genç yazar Büşra Yılmaz’ın 4N1K kitabından uyarlanan, filmleriyle de gişede büyük başarı yakalayan hikaye, dizisiyle de çok konuşulacak.

4N1K İlk Aşk 6 Temmuz Cuma akşamı Saat: 20.00 Fox Tv ekranlarında.

Yaz dizileri sırası geldikçe diğer kanallarda da yayınlanacak!

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 Not: Kaynak ve görseller Kanal tanıtım sayfalarından.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..