Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

2019 Yazılıyor Çiziliyor..

2019 Yazılıyor Çiziliyor..
 

Yetmiş yıldan fazla süredir ülkede gelmiş geçmiş hükümetlerin hepsi Amerika'nın onayıyla gerçekleşmiş olduğu ve özellikle 80'den sonra serbest piyasa ekonomisine geçileliberi her hükümet döneminde emperyal ülkeler tarafından ülke varlıkları özelleştirilerek yabancı sermayenin eline geçmiş ve 1994-2001-2008 ekonomik krizlerinde başta faiz tuccarları olmak üzere dolar ve borsa tuccarları büyük kazançlar elde etmişlerdir.

Ekonomik krizler bizim bildiğimiz anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla değil, emperyal ülkelerin stratejileriyle gerçekleştirildiğinin altını çizelim bi defa.

Amerika bir taraftan kendi güdümüne alabilecek hükümetin kurulmasını isterken diğer yandan ekonomik krizler yaratarak büyük tuccarların daha çok kazanmasına yardımcı olmaktadır.

Asla yeni bir ekonomik krizin gerçekleşmesini arzu etmeyiz fakat piyasa durumunun hiç de iyi olmadığını söyleyebiliriz. Yaklaşık birbuçuk yıldır bir gizli ekonomik krizin yaşandığı reel sektörün ivme kaybetmesinden anlaşılabiliyor..

Amerika için onbeş yıl önce kurulmuş olan hükümetten yararlanma zamanının geldiğini düşünüyorum.

Nasıl yararlanacak?

Ekonomik kriz yaratarak uluslar arası dolar borsa faiz tuccarlarına tıpkı 2001 krizinde olduğu gibi daha çok kazanmalarını sağlayacak. Zengini daha çok zengin edecek daha doğrusu.

94 ve 2001 ekonomik krizler habersiz ve ani gelişen krizlerdi. 2008 krizi adım adım ilerleyen ve adeta 'geliyorum' dercesine ekonomiyi allak pullak eden bir krizdi.

Şu andaki durum pek farklı değil.

Piyasa durma noktasına gelmiş durumda.

Ağaç yaprakları dışında piyasada yaprak kımıldamıyor.

Amerika, Zarraf olayını bahane ederek ülkeyi ekonomik krizin eşiğine getirmek istediği bir gerçek!

Ekonomik kriz ile birlikte yeni bir siyasi oluşumun da kapıda olduğunu söyleyebiliriz.

Önce kriz, ardından uluslararası tuccarların büyük kazanımları söz konusu. Sonrasında ekonomik krizden çıkma ve yeniden yapılanma için yeni bir siyasi oluşum ve ardından ver elini seçimler!

2019 seçimlerinde nasıl bir seçim sonucu çıkacağı şimdiden yazılmış çizilmiş ve bellidir Amerika'nın not defterinde..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..