Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '18

 
Kategori
Siyaset
 

2019 Yerel Seçimleri Öncesi Belediye Başkan Aday Adayı Anketleri

2019 Yerel Seçimleri Öncesi Belediye Başkan Aday Adayı Anketleri
 

Belediye başkanları için son 6,5 aylık bir süre kaldı ve mevcut belediye başkanları aday olabilmek için kulis yapmaya devam ediyorlar. Seçim anketleri birçoğu için yolun göründüğünü ifade etse de koltukların boşaltılması konusu belediye başkanları için en son düşünülecek konu.

Ak Partili aday adayları beklemede

Ak Parti 2019 seçimlerinde aday olarak göstereceği isimleri belirlemeden önce partililer arasında bir rekabetin yaşanmaması için aday adaylıklarının talimat gelmeden açıklanmaması gerektiğini savunuyor. Ancak parti ile çok fazla bağı olmayan tanınmış isimlerin aday adaylıklarını açıkladıkları ve çalışmalara başladıklarını görüyoruz. Özellikle Adana ve ilçelerinde, Hatay ve ilçelerinde yoğun bir çalışma var. İç Anadolu bölgesinde dünden beri bir yoğunluk başladı. Ak Partililer seslerini duyurmak için seçim anketlerine odaklandı.

MHP adaylarını açıklıyor

Ak Parti ile muhtemel bir ittifakın olacağı kesin gibi. Ancak buradan en karlı çıkmak için MHP'nin alabileceği bölgelerde kesinleşen adaylarını kamuoyuna açıkladığını görmekteyiz. Adana Büyükşehi Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü olarak açıklanırken birkaç şehrin de adayları belirlendi ve açıklandı.

CHP Doğu'da ve Güney'de hiç yok

CHP seçim 2019 çalışmaları için henüz karar veremedi. Batıda bir bakıma CHP aday adaylarının açıklamarını görürken secimanketi.tv 2019 sayfalarını incelediğimizde gündeyde ve doğuda CHP'nin esamesi okunmuyor. Anketleri akip etmeye devam ediyoruz. İYİ Parti'de de yönetimin talimatının beklendiği ifade edilirken, seçmenin tepkileri üzerine de çalışlmaların yapıldığı öğrenildi.

 

 

Kaynak: http://secimanketi.tv

 
Toplam blog
: 19
: 759
Kayıt tarihi
: 12.06.13
 
 

Kahramanmaraş'ta yaşayan Gaziantep doğumlu, gecekondu kökenli ve emekliyim. Gaziantep Lisesi'nden..