Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '11

 
Kategori
Spor
 

2020 bizim gibi!..

2020 bizim gibi!..
 

2020 Olimpiyatları


Biraz önce en üst seviyede 2020 olimpiyatlarına başvurunun toplantısı yapıldı. Başbakanın konuşmaları bu konuya olan özeni 2020’nin bizim olacağı inancını veriyor bana. Türkiye tarafından en üst düzeyde bir başvuru olmasıda bunun göstergesi. Ayrıca Başbakanımızın “Her ne kadar gerekiyorsa o kadar bütçe ayrılacaktır” ifadeside bu olimpiyatların bize gelmesinde etken olacaktır. Daha düne kadar bu konuda sıfır tecrübeye sahip bir ülkeydik. Ama bugün orta düzeyde pek çok olimpiyata ev sahipliği yapmış ve bunların altından alnının akıyla kalkmış bir Türkiye olması elimizi güçlendiren bir başka mesele. Başbakan bakanını, belediye başkanını almış başcurusunu yapıyor spor adına bundan daha güzel bir mesele olur mu?


Başbakanımız adaylık sözlerini şunlarla ifade etti. ''Heyecanlıyız, çünkü bu defa hedefe ulaşacağımıza samimiyetle inanıyoruz. Adayız, çünkü dünya barışının tesisinde çok büyük etkisi ve katkısı olduğuna inandığımız sportif değerleri ve olimpizm ruhunu çok önemsiyoruz. Umutluyuz, çünkü barıştan çok savaşın, sevgilerden çok düşmanlıkların, umutlardan çok hayal kırıklıklarının yaşandığı bir dünyaya sporun söyleyecek çok sözü olduğunu düşünüyor ve bu heyecanla bir arada bulunuyoruz''


Şimdi gelelim toplantı sırasında Başbakanımızın sorulara cevaplarına. Benim ve salondaki herkesin olimpiyatlar neden Türkiye’ye verilmeli sorusunun cevabıydı. Daha doğrusu soru Medeniyetler ittifakı sorusu. Başbakanımız “Dünya şampiyonasının Katar’a verilerek belli ülkelere ve sınıflara veriliyor tabusunu yıktılar, şimdi olimpiyatları çoğunluğu müslüman olan bir ülkeye ilkkez vererek bu tabuyu da yıkacaklardır” dedi. Bu anlamlı cevaba salondaki alkışlayanlar kadar bende hayran kaldım. Çoğu insana neden Türkiye diye sorsanız lafı eveler keveler ama Başbakanımız çok net biçimde bunun cevabını verdi.


Sonuç olarak en üst düzeyde başvuru ve güvence ile 2020 olimpiyatlarına başvuru yapılmıştır. Ben maddi ve manevi garantörün Recep Tayyip Olması Yunan Olimpiyatları Başkanının da ifade ettiği gibi böyle karizmaya sahip bir insanın olması olimpiyatları Türkiye’ye yaklaştıracaktır.


Saygılarımla


Mehmet Emin Öztürk
 

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..