Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '20

 
Kategori
Blog
 

2020 En Trend Arabalar

2020’NİN EN TREND 5 ARABASI

  1. Aston Martin V8 Ventage

ZAHMETSİZ VE KEYİF VEREN PERFORMANS

V8 Vantage modeli, bu serinin bebeği denilebilecek kadar küçük; ama büyüklük ve küçüklük göreceli bir kavramdır. Ve doğuştan bir Vantage olan bu ‘ bebeğin’ ön ve orta yerleşimli 4,7 litrelik bir hafif V8 motora sahip olduğunu da hatırlatmak gerek.

TEPEDEN TIRNAĞA SPOR OTOMOBİL

420 bhp (426 PS) azami güç seviyesi ve 470 Nm (346 lb ft) tork üreten V8 Vantage, sadece 4,7 saniyede 0-60 mph (4,9 saniyede 0-100 km/saat) hızlanma teknolojisine sahip ve 180 mph (290 km/saat) azami güçte bir hıza ulaşabiliyor.

HAFİF, GÜÇLÜ VE SAĞLAM

V8 Vantage’ın belli başlı, VH (Vertical Horizontal - Yatay Dikey) tasarım mimarisi. Motoru, şanzımanı ve çift salıncaklı süspansiyonu taşıyan hafif, son derece dayanıklılığı ve sert iskeletli VH platformu, mükemmel ağırlık dağılımı, daha düşük polar atalet momenti ve daha düşük ağırlık merkezi için gerektiğince büyük bir kütlenin aks mesafesi içinde yoğunlaşacağı şekilde geliştirildi.

GELİŞTİRİLMİŞ ŞANZIMAN

Temel olarak altı hızlı manuel şanzıman ile yapılandırılan V8 Vantage'a, opsiyonel olarak yedi hızlı Sportshift II otomatikleştirilmiş manuel kulakçık kontrollü şanzımanla da sahip olabilirsiniz. Elinizi direksiyondan kaldırmanıza gerek kalmadan çabuk ve pürüzsüz vites değişimi sağlayan Sportshift II, kullanış deneyiminize bambaşka bir hakimiyet ve keyif katarken, tam otomatik mod özelliğiyle de şehir içi kullanımı daha kolay ve pratik hale getirecek.

 

TAM HAKİMİYET

 

Daha seri direksiyonu, daha büyük, gelişmiş frenleri ve geniş lastikleriyle V8 Vantage, bugüne kadar üretilen en hazırcevap ve en heyecan verici V8 Vantage. Yeni V8 Vantage, daha hassas ve yolda uyumlu direksiyon kontrolü, daha atik bir devinim ve tam anlamıyla sürücüyü içine alan bir sürüş sunuyor.

  1. BENTLEY GT

Hafiflik kısmını sizlere açıklamak gerekirse Bentley, Continental GT’yi eski kuşaklardan 80 kg farkı ile daha hafif yapmayı becerebilmiş durumda. Bu sayede aracın ağırlığı 2.244 kg’a indirgenebilmiş. Bu hafiflemenin büyük ölçüde oluşturulma kısmı, aracın gövde kısmından alüminyumdan üretilmesinden sağlanmasıdır. Ayrıca kaynak metotu yerine kuvvetli yapıştırıcı malzemeleri ile birlikte yapılmış birleştirmelerin de bu hafiflemede büyük ölçüde takviyesi olmuştur. Otomobilin yaklaşık olarak 44 mm daha da uzun olduğu ve birden çok yeni teknolojik donanıma birleştirildiği de göz önünde bulundurmakta gerçekten fayda var. Çünkü bu hafifleme miktarının çok başarılı bir düzeyde olduğu söylenilebilir.

AKS Mesafesi de 104 mm artmış durumda. Çünkü ön aks, 130 mm daha ön plana alınmıştır. Ayrıca motor biraz arkaya alınmış karşılıyor bizleri. Bu sayede aracın ağırlık merkezi önden biraz daha arkaya ilerlemiş biçimdedir. Eski kuşakta 58:42 olan ağırlık denge oranına bakacak olursak 55:45’e getirilmiş.

0-100 km/s hızlanması 3.6 saniye olan otomobilin, son sürati de 333 km/s şeklindedir. Bu kadar hızlı olan görmüş olduğumuz otomobil aynı zamanda bir Bentley’de bulunan en büyük ve güçlü frenlere de sahip. Karbon seramik olmayan bu frenler ön tekerleklerde 10 pistonlu kaliperlere ve 420 mm’lik disklere, arka tekerleklerde ise 4 pistonlu kaliperlere ve 381 mm’lik disklere sahipler. Bu büyük frenler, 21 inç’lik jantların içinde fazlasıyla yer kaplamaktadırlar ve kendilerini direkt göze çarptırabilirler.

  1. LAMBORGHINI URUS

Kaputunun altında yer alan 4,0 litrelik çift turbolu motor ile gelecek olan Urus, 650 hp gücünde olacak. Modelin üretebileceği maksimum tork değeri ise 850 nm.

Rakibi Benteyga’nın platformu üzerinde geliştirilen 2018 Urus, 8 ileri ZF otomatik vites seçeneği ile satışa sunulacak.

Otomatik vitesin teknik özellikleri şu şekilde; 0-100 km/s hıza 3,7 saniyede ulaşacak. Maksimum sürati ise 300 km/s hız olacak.

Modelin toplam ağırlığı 2155 kf seviyelerinde olacak. Suv modeli olmasına rağmen bu ağırlık çok da fazla değil. Bu durumda yakıt tüketimi de düşük olacaktır.

 

  1. FERRARİ 488 PİSTA

2018 Cenevre otomobil fuarının incilerinden birisi olan Ferrari 488 Pista, gerek tasarımsal hatları gerekse teknik alt yapısı ile spor otomobil tutkunlarının akıllarını başından alacak kadar özel alet olmuş. Onu tanımak için ilk olarak body kiti ile işe başlayalım. 2019 Yeni Ferrari 488 Pista, sahip olduğu body kitinden dolayı ortak kökenli 488 GTB’ye göre 37 mm daha uzun, 7 mm yere daha yakın ve 23 mm daha geniş boyutlara sahip.

 

Kaput altına baktığımızda ise GTB’ye göre 50 ps 10 nm tork daha güçlü olan bu araç 90 kilogram daha hafif gövdesiyle performans anlamında ciddi avantaj katkısı sağlıyor. 0-100 km/s hızlanması Ferrari 488 GTB’ye göre 0.15 saniye daha iyi olan Yeni Ferrari 488 Pista, son hızda 10 km/s daha hızlı. Ayrıca 0-200 km/s hızlanması da sadece 7.6 saniye sürüyor. Bu da GTB’ye göre 0.7 saniye daha iyi performans anlamına geliyor.

  1. ALFA ROMEO Giulietta

GÜÇ ARTARMA

Giulietta, her çeşit sürücüyü memnun edecek motor çeşitlerine sahiptir: 170 HP turbo benzinli TCT (otomatik) ve yeni 1,6 JTDM 120 HP TCT (otomatik) motorlarımız, müşterilerimiz için performans ile tüketim arasında mükemmel bir denge sağlamaktadır.

DİNAMİZM

Giulietta’nın tüm unsurları her koşulda mükemmel kuvvet ve çeviklik dengesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır: üstün bir sürüş heyecanı sağlamanın tek yolu budur.

VERİMLİLİK

Giulietta çevreye nasıl saygılı olunacağını bilir: 1,6 JTDM 120 HP (Alfa TCT otomatik şanzıman ile de mevcuttur) emisyonu performanstan ödün vermeden azaltmak için mevcut olan en iyi seçenektir: 103 g/km Co2.
Bu motor çeşitleri enerji verimliliğini en iyi seviyeye çıkarmak ve yakıt tüketimini azaltmak için Start&Stop Sistemi ve verimli sürüş özelliklerine sahiptir.

Kaynak: Adana Rent A Car

 

 
Toplam blog
: 4
: 50
Kayıt tarihi
: 21.08.20
 
 

Misyonumuz dünyadaki bilgileri düzenleyerek herkesin erişebileceği ve yararlanabileceği hale geti..