Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

01 Temmuz '19

 
Kategori
Spor
 

2020-Galatasaray Nasıl Olacak?

Değerli Galatasaraylılar,

2019 yılında ve 19.05 gününde gelen bu önemli şampiyonluğumuz artık geride kaldı. Şimdi 2020’ye hazırlanacak ve inşallah 3 kulvarda da başarılı olmaya çalışacağız. Bizi konuşmadan önce bugün itibari ile rakiplere bakalım istiyorum. Öncelikle Başakşehir ve Beşiktaş’ta bir güç kaybı olacağı çok net. Gerek değişen teknik direktörleri ve gerekse kaybettikleri önemli futbolcular onları biraz geriye itti. Fakat Fenerbahçe’nin çok önemli noktalara önemli isimleri transfer ettiğini görüyoruz. İlerleyen yaşına rağmen Emre Belözoğlu ve Kruse bunlara ilk örnek. Özellikle bizim eski oyuncumuz Rodrigez’i alma istekleri gerçekleşirse, ciddi bir kadro kurmuş olacaklar. Yani önümüzdeki sezon rakibimiz kesinlikle Fenerbahçe olacak, buna hazır olun.

Şimdi gelelim bizim takıma. Aslında durumumuz her transfer döneminde olduğu gibi karmakarışık. Önce defansa bakalım:

Muslera-Nagatomo-Marcao-Luyindama-Mariano
Şu anda haberlerde Muslera, Nagatomo, Marcao ve Mariano’ya teklifler geldiğini duyduk. Defans zaten yeni değişti ve hala bir uyum içinde hareket edemiyorlar. Özellikle Marcao ve Nagatomo’ya gelen teklifler çok ciddi. Dolayısı ile onlar giderse yeni transfer gerekecek ve yeniden uyum sorunu yaşanabilir. Gitmediklerini varsayar isek kale sağlam, sağ bek özellikle Şener’in gelmesi sonrası sağlam. Ama Nagatomo’nun bir yedeği yok, ne Emre Taşdemir ne de Ömer Bayram orayı kapatamıyor ve ileride destek olamıyorlar. Ama Linnes’in bu mevkide iyi performans göstermesi bizi rahatlatıyor. Umarım buraya güzel yerli bir transfer yapabiliriz. Orta ikili artık birbirine alıştı ama Marcao’nun yer tutmasındaki sorunu,yavaş olması  ve hava topu eksikliği ile Luyindama’nın sert ve riskli oyunu en büyük handikapımız. Aslında Marcao’nun yanına Godin ya da Kjaer tarzı tecrübeli bir oyuncu alabilsek özellikle şampiyonlar liginde çok rahat ederiz.

Orta sahaya gelirsek; kanatlarda Onyekuru ve Feghouli ile ortada Fernando ve Ndiaye vardı. Ndiaye kesinlikle yok, Onyekuru da zor gözüküyor. Ama Babel çok yerinde bir transfer oldu ve bence Onyekuru’dan daha fazla katkı verecektir. Sağda da Feghouli zaten geçen senenin yıldızı. Fakat Ndiaye’nin yerine henüz bir oyuncu alınmadı. Burada Donk ve Selçuk iyi yedekler ama mutlaka iyi bir oyuncu alınmalı. Bir diğer yıldızımız Fernando’nun satılması orta alan için tam bir kabus olur. Buraya gelecek isim Melo gibi agresif olmak zorunda. 1-2 gündür konuşulan Rafinha olur ise tam isabet olacaktır.

Gelelim en sorunlu bölgemize. İleri ikilide kafasına göre oynayan, dünya umrunda olmayan iki oyuncu var: Belhanda ve Diagne. Her an takımı eksik bırakabilecek, oldukça sorumsuz 2 kişi. Eğer Banega buraya alınırsa harika bir iş olacak. Yedek kim olur falan çok umrumda değil açıkçası, yeter ki bir oyuncu olsun. Aynı şey golcü için de geçerli. Diagne’nin zaten golcü olmadığını geldiğinden beri yazıyorum. Bize Gomis gibi ayakta duran, savaşan ve net gol vuruşu yapan oyuncu lazım. Unutmayın ki Gomis gitmeseydi geçen sene şampiyonlar ligi grubundan çıkmıştık. Buraya Mario Gomez gibi bir golcü almak zorundayız, Aboubakar olabilir ama Vedat Muriç ancak yedek olur. Şampiyonlar ligi için kaliteli bir golcü ve 10 numara şart. Bana kalsa İanis Hagi’yi de mutlaka alıp denerim. Ama dediğim gibi en önemli nokta forvet ve bir uyarı da yapalım . Eğer şimdi forveti almaz isek ve hızlı bir şekilde Fatih Terim’in ilk 3 tercihini alamazsak, yine transferin son günü saçma ve pahalı bir transfer yapmak zorunda kalırız ve her yönden Galatasaray kaybeder.

Adem Büyük ve Yusuf Erdoğan inşallah birer Emre Taşdemir ve Ömer Bayram olmazlar. Ozornwafor ise ileriye dönük güzel bir hamle gözüküyor. Ben bu transfer döneminde scout ekibinden güzel bir hareket bekliyorum. Bu konuda özellikle Emre Utkucan’a çok güveniyorum, Allah yardımcıları olsun.

Daha sonra sizler için bir video da hazırlamak istiyorum. Transferler netleştikçe daha doğru analiz ve yorumlar yapabileceğiz. Ama daha golcü belli değilken teknik ve taktik konuşmak doğru olmaz.

Herkese sarı kırmızılı günler dilerim
Serdar Şimşek

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..