Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '20

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

2020 getirdikler götürdükleri.

2020 yılı dünya ya ne getirdi ne götürdü../ müzeyyen keskin
 
 
Henüz 2020 bitmedi ama bakalım daha neler getirecek, neler götürecek. En önemlisi dünyayı altüst eden; COVİT 19 Türkiyemiz de ve tüm dünya da bulaşma yoluyla hızla üreyen birçok insanların çok acı bir şekilde ölmesi. Bu da ne zaman gidecek ne zaman bitecek ne zaman aşı bulunacak bir muamma. Elbette bunu bitirmenin yolu insanların dikkatli ve kurallara uyması. Eldiven, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak toplu alanlarda olmamak bırakacağız bir müddet düğünleri dernekleri. Bunlar ertelenebilir ama ölüm ertelenmiyor geldi mi götürüyor maalesef. Şakası yok. İnşallah bu aşıyı da ülkemizin bulması.
 
Sağlık Bakanı ve sağlık çalışanları hepsi ellerinden gelenlerin en iyisini yaptılar yapıyorlar. Doktor, hemşireler ve hizmetlilere kadar onlara çok teşekkür ederiz. Bu uğurda hayatlarını kaybeden; Doktor hemşire ve sağlık çalışanlarının mekanları cennet olsun. Çin’in de Allah belasını versin
 
Dünyanın en kötü vebası dilerim bir an önce bitmesi. Türkiyemin ve dünyanın temizlenmesi.
Bir taraftan orman yangınları, yürekleri burkuyor Türkiye çölleşmeye gidiyor. Yangınlara sebebiyet veren veya verenler en kısa sürede onlarında cezasını versin Allah. Lütfen bu orman yangınlarının en kısa sürede nasıl söndürülebilir.? Anında alarm gibi bilgiyi alır almaz bütün helikopterler havalansın.
 
Depremler, sel felaketleri, doğal afetler. Son günlerde yaşadığımız Giresun ve ilçelerinin sel felaketi ve toprak kayması birçok şehit ve diğer ölenler. Allah rahmet eylesin bir saat evvel Giresun’un İlçelerinin uğradıkları zararın karşılanması ve böyle kritik yerlerin yolları ve heyelan bölgeleri ırmak çayların ıslah edilmesi ve zarar gören, Giresun, Ordu, Samsun, Rize, Bunlar tamam doğal afetlerde..
 
Ya cinayetler, kadına şiddet, hayvanları şiddet ne kadar sadist ruhlar çoğaldı. Biz Müslüman ülkeyiz inancımız var çok şükür insan nasıl kötülük yapabilir. Vicdan muhakemesi yok mu. Allah islah etsin. Olmazlarsa Allah kahretsin. Cana kıymak çok günahtır günahların en büyüğü. Allah yarattığı canı ancak kendi alır.
 
Evet bir taraftan da güzel şeyler de olmaktadır.
 
Yazımızın ilk bölümünde bahsettiğim gibi çok kötü ölümlü zulümlü günler geçirirken, covit19 dan çok sayıda Türkiye de ve tüm dünyada binlerce canlar hayatını yitirirken; Evet hayat devam ediyor. Bir taraftan yeni değil ama yenilik adına yapılan hareketler var. Mesela Ayasofya Müzesinin Camiye dönüştürülmesi. Ayasofya’nın geçmişine girmeyeceğim detaylı olarak Google de bulabilirsiniz. Kısaca;
 
MS. 537 yılında Bizanslılar tarafından yaptırılan Ayasofya; 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet"in İstanbul’u fethetmesi ile camiye dönüştürülmüştür. Osmanlı döneminde Fethiye Camii olarak adlandırılmış, 481 yıl hem Hristiyanlığın, hem de Müslümanlığın hizmetinde bulunmuştur. Türkiye Cumhuriyeti"nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk"ün önerisi ve Bakanlar Kurulu’nun kararıyla 1935 yılında ise müzeye dönüştürülmüştür.
 
Peygamber efendimizin(sav) İstanbulu fethi müjdelemesi ile Fatih Sultan Mehmet İstanbulun fethinden sonra tarafından cami olarak açıldı. 1953 yılında Müze aynı zamanda UNESO Dünya Mirası listesinde yer almaktadır.
 
6 yıl sonra Atatürk ilkeli müzeye dönüştükten sonra İstanbul’un fethi canlandırılarak 24 Temmuz 2020 Cuma namazıyla ibadete açıldı. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayip ERDOĞAN tarafından açılmıştır; Hayırlı olsun. Elbette Yunan komşumuz da hop oturdu hop kaltı. Geçmiş yaraları depreşti sanırım. Güzel olaylardan biri.
 
Karadeniz de doğalgazın bulunması Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayip ERDOĞAN tarafından Ulusa Seslenişle süpriz yaptı. Fatih Sondaj Gemimiz 320 milyar metroküp doğal gaz rezervi keşfetti" dedi.
 
"Yerli ve milli imkanlarla hareket ettiğimiz için bu başarıya ulaştık"
 
320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfedildi.
 
"Hedefimiz, 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır"
 
Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, Fatih ve Yavuz gemileri vasıtasıyla Akdeniz ve Karadeniz’de bugüne kadar 9 derin deniz sondajı gerçekleştirdiklerini aktararak, şunları kaydetti:
"Nihayet, son sondajda milletimize beklediği müjdeyi verme şerefine nail olduk. İnşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz’den de bekliyoruz.; Dedi.
 
Ve o güzel haberler sıralandı. Doğu Akdeniz de doğalgaz aramalarına devam edilecek, Ege denizinde de petrol aramaları. Tabi ABD, Israil, Yunanistan, Sırbistan Kıbrıs rumları yani ayağa kalmayan kimse kalmadı. Elbetteki geri adım atmak yok. Haklı faydalarımızı elde edeceğiz. Hayırlısı ile inşallah.
 
Başlıkları altında toplayan Cumhurbaşkanı 2023 de Lozan Antlaşmasının biteceği. Daha nice araştırmaların ve başka kaynaklarında bulunacağını belirti.
 
Ülke olarak kendimize güvenmemiz, ayaklarımızı n üstünde durmamız, özellikle kendi iş gücü insanlarımız çalıştı. Kendi araçlarımızla. Yıllardır araştırma yapan yabancı araştırmacılar buralarda bir şey yok diyerek kapatılan kuyular. Acaba onların hedefin de 2023 mü vardı.
Bu konulardan rahatsızlık duyan; Komşularımızın gerçekten uykuları kaçtı. Neden Türkiye yapıyor ilerliyor da bizim ekonomiler çöküyor diye kara kara düşünürken de haince planlarını yaramaz çocuklar gibi savaş çığlıkları atmasınlar. Tarihten derslerini almadılarsa bir tarih daha yazdırmasınlar bize. BİZ TÜRKÜZ ve MÜSLÜMANIZ ; NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE bunu asla unutmasınlar. Asaletimiz köklerimizdir. Türk, Çalış, Güven, Öğün ve Türk Milleti Çalışkandır, Türk Milleti Zekidir.
 
diyen Mustafa Kemal ATATÜRK’ümüzün sözlerini bir daha bir daha hatırlatacağız..
Dünya geniş hepimize yer var yaşlı dünyanın fikirsiz insanları olmayınız. İnsanca yaşamalıyız. Allah daha nice güzellikleri yaşatsın Türkiyemize ve Milletimize.
Başka bir yazımızda buluşmak üzere. Hoşcakalın. Sürçilisan olduysa affola. Selam saygı sevgiyle..
 
Müzeyyen KESKİN
 
 
 
 
Toplam blog
: 118
: 137
Kayıt tarihi
: 29.09.12
 
 

Müzeyyen KESKİN   AMASYAŞAT Başkanı Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı Karadeniz Sevdası Kült..