Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '18

 
Kategori
Sosyoloji
 

2020

Seksenli yılların başlarında devlet memuruyken yapılan maaş zammı için de aynı şeyleri söylüyorduk servis arkadaşlarıyla, 'kaşıkla veriyor, kepçeyle alıyor' diyorduk..

Bugün açıklanan asgari ücret, daha önce Türk-İş başkanı tarafından talep edilmiş olan 2000 Lira'nın çok az üstünde 2020 Lira olarak Kılıçdaroğlu'nun da gönlü alınarak belirlendi. Biliyorsunuz 2200 Lira olmasını istemişti Kemal bey! Göz aldatması denmez de ne denir buna?

Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse asgari ücret artış oranı iyi ve güzel fakat geriye dönüp bakıldığında ve piyasadaki ana tüketim maddelerin fiyat artışına baktığınızda sıfıra sıfır elde var sıfır! Soğanın kilosu 4 lira'dan aşağıya düşmediği dikkate alındığında asgari ücretli zam almadı şeklinde yorumlanırsa dilimiz yanmaz diye düşünüyorum.

'Kepçeyle ücret zammı öncesi alınıyor, daha sonra kaşıkla veriliyor' denir buna.

Asgari ücretliye, elektriğinden ekmeğine kadar herşeye zam yapılıyor (gerçi döviz kuru düştüğü için elekrik zammı geri alındı ama döviz kurunun nereden nereye tırmanarak düştüğüne de iyi bakmak gerekir diye düşünüyorum) Alicengiz oyunlarıyla sadece son 15 yılda değil, özellikle 1980 yılından itibaren her hükümet dönemlerinde uyutulmuştur asgari ücretli. Sadece asgari ücretli de değil, tüm halkı uyutmalarından başka bir şeylerini görmedim siyasi iktidarların.

Asgari ücretin arttırılmasına bakmayalım, açlık sınırı nerelere dayandığına bakalım. Asgari ücret 1603 lira'yken, açlık sınırı 1943 lira'ydı, kimbilir şimdi kaç liraya yükselmiştir?

Ne çarpık bir düzen değil mi sevgili okurlarım..Asgari ücrete bakın, bir de açlık sınırına bakın.

Diyeceksiniz ki, 'devletin bütçesi bu kadardır bu kadar verebiliyor asgari ücretliye'..

Amerika bize silah satışı yaptığı sürece ve ülkenin herhangi bir ülke tarafından tehdidi (Terör hariç) olmamasına rağmen S-400'leri satarak bütçe giderlerimiz yükseldikçe Türk halkının asgari ücret sorunu her zaman devam edecektir diye düşünüyorum. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..