Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '22

 
Kategori
Müzik
 

2022 Sürprizleri

Yeni yılın ilk günlerinde yepyeni şarkılar yayınlanmaya ve haberleri gelmeye başladı. Geçtiğimiz yıl inişli çıkışlı bir dönemden geçtik ama sektörün yeniden canlanmasıyla umudumuzu kaybetmedik. İşte 2022'nin ilk şarkıları birer birer yayınlanmaya başladı.
 
 
Geçtiğimiz yıl yayınladığı 'Benim O' şarkısıyla liderliğini ilan eden Tuğba Yurt, 2021'in son günlerinde yayınladığı yeni Ersay Üner imzalı 'Açmayalım' ile iddiasını yineliyor. Hem solo çalışmaları hem de youtube için hazırladığı akustik projesiyle 2021 yılını verimli geçiren isimlerden biri.. Hem melodik yapısı hem de Tuğba Yurt'un normlarına uygun soft vokaliyle şimdiden radyoların yeni gözdesi olmuş bile..
 
 
Efsaneler döndü
 
Mor ve Ötesi, 'Forsa'nın dikkat çekiciliğinin üzerine arayı çok açmadan bu kez 'Dünyaya Bedel' ile karşımıza çıktı. 'Dünyaya Bedel' ilk dinlemede bir 'Forsa' etkisi yaratmasa da bir uzun yol şarkısı. 'Büyük Düşler'den ya da 'Masumiyetin Ziyan Olmaz'dan kopup gelmiş gibi bir şarkı. Huzurlu, dingin, hafif ürkek, biraz kırılgan ama özgüveni tam. Şarkı, aslında ilk dinlemede bile akılda kalsa da asıl gücünü birkaç dinlemeden sonra ortaya koyuyor. "Dünyaya bedel eşsiz ruhum dünyayı bilmek istemiyor" cümlesi o kadar güçlü ki kayıtsızlığımızı, hassasiyetimizi tekrar gözden geçiriyoruz bu cümleyle. Mor ve Ötesi bize gerçeğe çok yakın bir masal anlatıyor ve o masalın içinde bizi hapsediyor. Yani her zamanki gibi Mor ve Ötesi yoluna tam gaz devam ediyor.
 
 
Yeni yıl sürprizi
 
Onurr, son albümü 'Ağlak Disko'nun ardından 2022'nin ilk gününde yayınladığı üç şarkılık yeni EP çalışması 'Mavilerce' ile tam gaz üretmeye devam ediyor. ‘'Acısız Olmaz' , 'Mavi' ve 'Sek' ile dinleyiciyi mavi bir yolculuğa çıkarıyor. Dümeni kırdığı rota yine sizi heyecanlandıracak. Onurr’un diğer sürprizi 'Ağlak Disko' albümünde çok sevilen ‘ Deniz Tuzu’nun 4 remixinden oluşuyor. Umur Doma, Murat Acar, Emre Ergun ve Çağatay Karadirek’in yeni versiyonlarıyla müzik şölenine davet ediyor.
 
Naif ve etkileyici
 
2021 yılını verimli geçiren isimlerden biri olan Melek Mosso, 'Hayatım Kaymış' ile bu sene radyolarda sıkça çalındı. Şarkının yükselişi hız kesmeden devam ederken ‘Kirpiklerin’ ile tekrar dinleyici ile buluşan Mosso, sözü ve müziği Kalben'e , düzenlemesi ise Genco Arı’ya ait olan yeni şarkısı ile yılın son günlerinde gönül telimizi titretmeyi bir kez daha başardı. 
 
 
Neler dinledim?
 
- Tuğba Yurt - Açmayalım
- Ece Mumay - Heba
- Onurr - Acısız Olmaz
- Onurr - Mavi
- Onurr - Sek
- Erdem Kınay & Kenan Doğulu - Hezarfen
- Bengü - Mecbursun (Akustik)
- Dicle Olcay - Kararsızım (Akustik)
- Yonca Lodi - Emanet (Akustik)
- Mustafa Sandal & İndira Elemes - Yoksay
- Feride Hilal Akın & Sheyh Ree - İstanbul'da Aşk
- Rabia Tunçbilek - Sevdan Celladımdır
- Atakan Çelik - Sakız Falları
- mor ve ötesi - Dünyaya Bedel
- Dilan Bilmez - Aşktan
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..