Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '12

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

2023 stratejik planı uygulama tedbirleri öneriler

Vergi mevzuatı yüzünden yüksek katma değer üreten yerli tasarımcı, imalatçı, mühendislik Kobilerin yaşadıkları olumsuzlukları daha önce paylaşmıştım. Buna ek olarak stratejik plan uygulama tedbirlerine şu somut eklerin yapılmasını öneriyorum:

Engel:Yatırım Teşvikleri

Yatırım malları başvurusunda ithalat mal listesi kaldırılıp onun yerine yatırımda yerli imalat katkı payı orantılı teşvik sistemi getirilmelidir.

Engel:İhale Kanunu

Türkiye'de üretimi olmayan ürünlerde “Mal Alımı” ihalesi yerine “ Ürün Geliştirme Hizmeti ile birlikte mal alımı “ yöntemi getirilmelidir.

Engel: Kamu İhale Kanununda yerli katma değer ile orantılı seçme ve destekleme

Engel: Kapasite Raporu Ürün ve Üretici hakkında yeterli bilgi üretmiyor.

Sanayi Bakanlığı, TOBB, TUIK hala ürün bazında üretici ilişkilendirmesi sağlayabilecek veri tabanı oluşturamadı. Şirketlerin ticaret siciline kaydından kapasite Raporuna, Üretilen Üründen kullanılan ithal girdinin adına ve yerli katma değer hesaplanabilmesine imkan sağlayacak altyapı ve Entegre Veri Tabanı yok.

Engel:Kamu kaynağı ( teşvik ) kullanan firmaların % 100 şeffaflaşması  sağlanmak üzere mevzuat çalışmaları tamamlanamadı.

Engel:Kamu desteği ile banka kredisi kullandırılan projelerde Bankalara destek olmak üzere Mühendislik / Mali ve Yönetim denetimi sağlayacak  altyapı oluşturulamadı

  

 
Toplam blog
: 17
: 423
Kayıt tarihi
: 23.01.12
 
 

İlgi Alanı; Doğrudan Demokrasi / Sanayi /Teknoloji Sanayici, girişimci; otomotiv, mühendislik..