Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

2023'ün Büyüsü Ne?

2023'ün Büyüsü Ne?
 

Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan KAZAKİSTAN'ın ATIRAV KÖPRÜSÜ-Üzerinde Alman tırları


Enerji Bakanı petrole ve gaza 2023te bağımlı olmayacağız diyor ( tabi o zamana kadar dünya bu enerjilerden vazgeçmezse- Kyoto anlaşmasını imzaladığımıza göre Londra ve yeni açılacak Karbon Borsalarına ödeyeceğimiz Milyarlarca dolar hesaba katılmıyor)

AB'den bazı ağızlar, bizi bu tarihte ABye almak istiyorlar,

Şimdi de Davutoğlu siyasette 2023te bizden habersiz bölgede kuş uçmayacak diyor.

İnsan sormadan edemiyor doğrusu

1923te biz tam bağımsızlığımızı kazanamadık da petrolü ve madenleri 100 sene bekletin diye bize 100 yıl süre mi tanımışlardı?

Bölgede hakimiyet çabalarına 100 yıl ara verin mi dediler?

Biz Lozan'da boş kağıda mı imza attık?

Bizim yerimiz, bizi aşağılayan, bize yaşlı nüfusuna baktıracak olan AB değil. 100 trilyon dolarlık Maden zenginliğimizi ABli moruklara kaptırmayalım. Biz olmazsak o birlik 2030-2035te zaten dağılacak silinecek. ABnin sonu yok. NORVEÇ birliğin üyesi mi? İsviçre Birlik üyesi mi? Her iki ülke de bu birliğe ve Avro bölgesine girmedikleri için çok zengin. Biz birliğimizi Orta Asya Türk Cumhuriyetleriyle oluşturmalıyız. Gerisini AB ve Ermeniler düşünsün. AB nin kafası çalışmayan sağcı Hıristiyan demokratları ABnin önce politik sonra ekonomik sonunu bağnazlıklarıyla getirecekler. AB bilsin ki, Avrupa ancak Hıristiyanlığın bağnaz ve Katolik versiyonlarından kaçarak gelişmiştir. Avrupa'ya bu şansı yine Türkler vermiştir, zira İstanbul'un 1453te alınmasıyla başlayan Bizanstan bilim adamlarının, parşömenlerin ve el yazmalarının İtalyaya ve diğer Avrupa'ya kaçış hikayesi Rönesansı başlattı, bu aydınlanmadan nasibini alan Martin Luther protestan ateşini tüm Avrupada yaktı, sonunda daha önce bir Çİn icadı olan Matbaayı gelen parşömenlerden kopyalayan Gutenberg'in matbaasından yayılan Almanca incilin halkta uyandırdığı coşku, kendilerini kandıran, sömüren Katolik din adamlarına öfke olarak kusuldu.

Bu dönemde Kanuni Avrupa'nın ve Hıristiyanlığın bölünmesi için Protestanlığa verdiği destek düşünce alanında Avrupanın gelişmesine yol açtı, bugün düşünce üreten ve Avrupanın yolunu aydınlatanlar bağnaz katolikler değil, protestanlar olagelmiştir (elbette onlarda da var bağnazlar, mesela ABD li Bush metodist protestan bir dinci idi, Bush Taleban'ın protestan versiyonu idi).

Türkiye ister AB ye girsin isterse girmesin üzerinde bulundurduğu sinerji sayesinde mutlaka geleceğin yıldızı olacaktır buna kuşku yok, ülkenin tek ihtiyacı sadece ve sadece sorgulamacı ve çalışkan beyinlerin gürbüzleşeceği iyi bir eğitimdir.

Yoksa madeniniz olur 40 milyon dolara peşkeş çekersiniz, jeostratejiyi marka sanırsınız.

Saygılarımla

Ayhan Özcimbit

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..