Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

04 Ekim '19

 
Kategori
Teknoloji
 

2050 Yılında Yaşam

Değerli Okuyucularımız

2000 yıllarında internet henüz 16K hızlarında ve sadece basit websitelerinden oluşurken, bugün inanılmaz bir iletişim platformu ve uygulama dünyası haline geldi. Sadece 20 yıldaki teknolojik gelişmeler gerçekten de inanılmaz.

2000’in başlarında cep telefonları henüz yayılmaya başlarken, internetsiz bir dönemde sadece konuşma ve SMS için piyasaya sunulmuş cihazlardı. Bugün geldiğimiz noktada herhalde internetsiz bir cep telefonu kullanmayı kimse istemez. Çünkü internet bilgi paylaşımını ve bilgiye ulaşımı o kadar kolaylaştırdı ki, teknolojinin ilerlemesi inanılmaz hızlandı. Günümüzde cep telefonu yerine akıllı cihaz kullanımını tercih etmemize neden olan bir çok uygulama da mevcut. Bu uygulamalar olmadan bir hayatı sanırım düşünemeyiz; mesela Whatsapp, Instagram, Youtube, kamera, takvim vb..

2050 yıllarında ise hayat, artık hologramların gerçek gibi göründüğü, AR ve VR tarzı uygulamaların geniş alanlara yayıldığı, okul ve iş hayatının daha kolay olduğu yıllar olacak. Mesela gelecekteki kargo hizmeti nasıl olabilir, okulda yaşam, iş hayatında yaşam ve sağlıkta gelecek teknolojiler nasıl olabilir bunlar sadece birer örnek

Konu ile ilgili daha fazla detay için profilimde de yer alan Twitter'deki @spormuhendisi hesabıma ziyaret edip izleyebilirsiniz.

Herkese teknoloji dolu günler dilerim

Serdar ŞİMŞEK

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..