Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '14

 
Kategori
Dünya
 

2050 yılında dünyada neler olacak? Yaşam şeklimiz nasıl değişecek?

2050 yılında dünyada neler olacak? Yaşam şeklimiz nasıl değişecek?
 

Dünyamızın gelecekteki halini, yaşam şeklini, refah düzeyini hiç düşündünüz mü?

Gerçi bizlerin düşünmesine gerek duymadan, bizim adımıza(!)bunları düşünen kuruluşlar var. Tabi bu tür kuruluşlara para harcayan zenginlerde..!

Peki, bu araştırmayı yaparak, önümüzdeki dönemde dünyada ne gibi gelişmeler olacağını bize haber veren kuruluş hangisi?

2050 yılında neler olabileceğini araştırarak bize haber veren kuruluş Business Insider

Business Insider 2050 yılına gelindiğinde dünyada nelerin değişeceğini şöyle öngörüyor:

1. Bebek ölüm oranları düşük olacak

1950'lerde 5 yaş altı çocuklarda ölüm oranı dünyada binde 150 iken, bugün bu oran binde 48'e kadar düştü. Bu oranın 2050'de binde 30'a düşmesi bekleniyormuş.

2. Birçok hastalığın çaresi bulunacak

Tıp alanındaki araştırmalar, geliştirilen aşılar ve ilaçlar uzmanların geleceğe daha güvenli bakmasını sağlıyor. Böyle devam ederse, 2050'de tedavi edilemeyen hastalık sayısı çok azalacakmış.

3. Bilgisayarlaştırılan beyinler

Bilim adamları ve bilgisayar uzmanları yaptıkları araştırmalar ve geliştirdikleri sistemler ile gelecek birkaç on yılda insan beyninin yapısını bilgisayara uyarlama konusunda çok yol kat edileceğini düşünüyorlarmış.

4. Fakir ülke kalmayacak

1980'lerden bugüne yapılan incelemelerde dünyadaki fakir ülkelerin sayısının sürekli azaldığı görülüyor. Bill Gates de "2035 itibariyle dünyada fakir ülke kalmasını beklemiyorum" demişti. Araştırmalar 2050'ye kadar dünya nüfusunun neredeyse tamamının fakirlikten kurtulacağını gösteriyormuş.

5. Yapay zekâ geliştirmede çok yol alınacak

Terminator ve Blade Runner gibi birçok filmde hayranlıkla izlediğimiz yapay zekâlı robotlar 2050'ye kadar daha çok geliştirilecek ve 2050'de insanların yaptığı birçok işi bu yapay zekâlı robotlar yapabilecekmiş.

6. Tamamen yenilenebilir enerjiye geçilebilir

Eğer gerekli yatırım yapılırsa, 2050 yılında enerjimizi neredeyse tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayabilirmişiz.

7. Daha konforlu, daha temiz ve daha güvenli otomobiller

Araba üreticileri yaptıkları araştırmalar ile "akıllı arabalar" üreteceklermiş. Bu arabalar ile kaza ve ölüm oranları azalacak, insanlar daha konforlu sürüş imkânı bulacakmış.

8. Daha eşit toplum

Verilere bakıldığında, 1900 yılından bu yana insanlar arasındaki gelir farkının sürekli azaldığı görülüyor. (Bizimki hariç!) Böyle devam ederse 2050 yılında bu fark son derece düşük bir seviyeye inecekmiş.

9. Okuma-yazma oranı artacak

Şu an dünya nüfusunun yüzde 23.6'sı okuma yazma bilmiyor. Gelişen eğitim olanakları ile birlikte 2050'de bu oran yüzde 12'ye kadar düşecekmiş.

10. Daha az savaş

Hazırlanan uluslararası raporlar, 2050 yılında ülkelerde yaşanan iç ve dış çatışmaların en az yüzde 50 oranında azalacağını gösteriyormuş.

11. Her yerde internet

Uzmanların tahminleri gösteriyor ki, 2050 yılında yaklaşık 8 milyar insan internet kullanıyor olacak ve bu rakam dünya nüfusunun yüzde 97.5'ini oluşturacakmış.

12. Yapay organ ve uzuvlar

Geliştirilen yapay organ ve uzuvlar ile bu organ ve uzuvların eksikliğinden kaynaklanan hastalık ve sakatlıklar tarihe karışacakmış.

13. Çocuk yapmak kolaylaşacak

Geliştirilen teknolojiler ile çocuk yapılmasını engelleyen tüm sorunlar ortadan kaldırılacak ve çocuk yapmak son derece kolaylaşacakmış.

14. Süper insanlar yaratılabilir

Genetik mühendisleri yaptıkları çalışmalar ile spordan fiziğe her alanda çok başarılı olabilecek süper çocuklar yaratabilecek seviyeye gelebilirmiş.

15. Her dili bilen insanlar

Bilim kurgu filmlerine konu olabilecek elektronik bir cihaz ile, insanlar her dili konuşabilecek duruma gelebilirlermiş.

Gördüğünüz gibi 2050 yılında yaşam ne kadar da kolay olacak. Fakirlik bitecek, gelir dağılımındaki adaletsizlik çözülecek, okuma yazma oranı yükselecek, hastalıklara çözüm bulunacak, bilgiye çok daha kolay ulaşılabilecekmiş…

Dünyaya biraz erken mi gelmişiz ne..!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..