Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '16

 
Kategori
Siyaset
 

2060'larda Türkiye...

2060'larda Türkiye...
 

Sene 2069.

**

Bilim alanında yaptıklarımıza baktığımızda;

Bilim insanlarımız bilim ve teknoloji konusunda kendilerini bir hayli geliştirdi. Hatta dünyaya öncülük etmeye başladık. Bu nasıl mı oldu? Çözümü hep batı da arayan bilim insanları artık insanımıza yönelmeye karar verdi.

2015 yılında Rusya ile yaşadığımız sıkıntılardan ötürü insanımızdan şöyle bir tepki gelmişti; “Doğalgazı keserlerse rızkı veren Allah, bizde tezek yakarız.” Bu tepkiden etkilenen bilim insanları tezek üzerine yoğunlaştı ve tezeğin dünyadaki en verimli enerji kaynağı olduğunu keşfettiler. Bu gelişme bizi enerjide dünya devi haline getirdi. Fakat yine de dünyanın en pahalı tezeğini yakıyoruz. İstanbul’da hâlâ yoğun bir hava trafiği mevcut.

Dipnot; artık uçan hava araçları kullanılmaya başlandı. Uzaya uzay araçları ulaşım imkanları sağlandı. 2 tane firmamız seferlerine başladı. Bunlar; Has Anadolu ile Öz Urfa seyahat acenteleridir.

Ayrıca bir KPSS sınavı çıkışında bir röportajda geçen şu diyalog;

“Nasıldı sınavınız?

- On numara evet.

Kolaydı yani?

- Tabii ya çalıştım. Gerekeni yaptım, evde baktım sadece. Attım hafızaya. Beyin bedava ya. Taşıyorum niye hamallık yapayım? baktım. Karşıma çıktı hepsini yaptım. Bu kadar.” bilim insanımızın hafızaya bilgileri bir çip yolu ile aktarmasını sağladı. Hem bizim için hem de insanlık çağ açan bir yenilik oldu.

Melih Gökçek’in o yıllarda yüz binlerce TL verip Ankara’nın çeşitli yerlerine diktiği transformer robotları da bizim seri robot üretimine geçmemiz de ilham kaynağı oldu.

Şu anda da bilim insanlarımız Uçan Sabri’nin programlarda havaya uçması üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Biyoenerji ile bunun mümkün olacağı söyleniyor.

Bu insanlar dönemin şartları içerisinde anlayamadık. Ne kadar feraset sahibi olduklarını şuan daha iyi anlıyoruz.

**

Dünyada yaptığımız ilkler ise;

Dünyadaki cümbüşü gören uzaylılar gizlenmekten vazgeçip bize yakın olan Venüs, Mars ve Jüpiter’e taşındılar. Tabi aramızda diyaloglarda başladı.

Uzaylılara ilk küfür öğreten millet olarak tarihe geçtik.

Felix Baumgartner’den esinlenen insanımız sevdiği kızdan ayrılınca uzay boşluğundan kendini dünyaya atarak intihar etti.

Mars’a ilk AVM açan ülke olduk. Diğer iki gezegende de arsa bakıyoruz.

**

Spor dünyasına baktığımız da;

Messi, Cristiano Ronaldo, Zlatan İbrahimoviç ve Sabri Sarıoğlu hala futbol oynamaya devam ediyorlar. Aziz Yıldırım hâlâ Fenerbahçe’nin başında duruyor. Galatasaray, Fenerbahçe’yi Kadıköy’de mağlup edemedi.

**

Sinema ve Televizyon camiamıza baktığımız da;

Arka Sokaklar dizisi hâlâ devam ediyor. Kurtlar Vadisi Mars’ın çekimleri için uygun yer aranıyor. Dünya’yı Kurtaran Adamın Torunu filmi ocak ayında vizyona giriyor olacak. Hadise hâlâ O Ses Türkiye’de şampiyon olamadı. Beyazıt Öztürk hâlâ bekar.

**

Siyasetimize baktığımızda;

Cumhurbaşkanımız, teknolojimizin gelişmesiyle beraber artık dünya lideri olarak anılmaya başlamıştır. Saray’da her görüşten kanaat liderlerinin, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının, medya kuruluşlarının sahiplerinin ve iş adamlarının katıldığı bir toplantıda… şaka şaka yine muhtarları topladığı bir toplantıdaki konuşmasında şunları söylüyor; “Altını çizerek ifade ederim ki: “Ey güneş sistemi, unutma ki evren 3’ten (Venüs, Mars ve Jüpiter) büyüktür.” Bu konuşma  üzerine muhtarlardan biri “ Menderes’i astınız; Özal’ı zehirlediniz; Erdoğan’ı kaçıramazsınız.” yazılı afişi göstererek “uzaylılar kaçırdı” efsanesine karşı dik bir duruş sergiledi..

Başbakanımız ise insanımıza teknoloji konusunda uyarlar vermekte; “Bu bilişime fazla kafayı yorarsan sıyırırsın” dedi.

Kılıçdaroğlu ise; “ … yaptıklarınızdan dolayı Anayasa Mahkemesi'ne gittik” dedi. Süleyman Demirel’in şu sözünü kendisine hatırlatmak istiyorum; “Yollar yürümekle aşınmaz.” Ayrıca seçimlerde parmağında niye kurdele bağladığını soran muhabirlere de şu cevabı vermiştir; “ Oy kullanmayı unutmamak için takıyorum.”

Bahçeli ise; “2069, 2 ile 0’ı ve 6 ile 9’u topla etti mi sana 2 ile 15. Sonra bunları çarp etti mi 30. 2069 sayısını başındaki 20’yi at. 69’a bir ekle etti mi 70. 30 ile 70 i topla. 100 yapar. Bu yıl da MHP’nin 100. yılı. Bu seçimler iktidar olacağız” dedi.

Demirtaş ise hapishane de kaldığı yıllarda söylediği şarkılardan bir plak yaptı. Bunun tanıtımı sırasında şunları söyledi; “ Seni güneş sistemine başkan yaptırmayacağız.”

Burhan Kuzu hâlâ sadece millet vekili görevi yapmakta; Ankara Belediye Başkanı'da değişmedi.

***

 
Toplam blog
: 5
: 480
Kayıt tarihi
: 19.12.16
 
 

Daha güzel bir dünya olsun, ümidiyle yazıyorum... ..