Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '14

 
Kategori
Deneme
 

20’sine kadar zaten çocuğuz, 60’ından sonra da yaşlı; ömrümüz 40 yıl

20’sine kadar zaten çocuğuz, 60’ından sonra da yaşlı; ömrümüz 40 yıl
 

20 yaşına kadar bir şey yapabiliyor musunuz ya da bir şey yapmanıza izin veriliyor mu? Bırakın 20’yi kaç yaşında olursak olalım bizler anne babamızın gözünde zaten hep çocuk değil miyiz? Allah uzun ömürler versin, annemiz babamız vefat ediyor da ondan sonra yaşamaya başlıyoruz.
 
Siz çocukken ne yapabiliyordunuz? Adı üzerinde çocuk işte, ne yapılabilir ki… Yani bilmiyorum ama biz de çocuk olduk; eğer yaşamak bir şeyler yapmak demekse yaşadığımızı hayattan saymayı mantıklı bulmuyorum. Bir de sanki çok uzun hayatımız varmış gibi gerek hayatın mecbur bırakması gerekse kendi akılsızlığımız ve ailemizin yönlendirmesi ile 40 yaşına kadar tahsil yapma, iş arama evlenme gibi şeylerle oyalanıyoruz. Geriye bize yaşamak için kala kala 20 sene kalıyor.
 
Kerim Korkut’un hazırladığı düzenlerde tahsil, iş bulma ve evlenme konularını erkene alarak hayatı 21’inde başlatması işte bu yüzden. Evliliğin tadını çıkar. Tahsil ömrünü doldurmasın. İş bulmak yıllarını almasın diye. Her Türkiye bireyi 21 yaşına bastığında tahsilini tamamlamış ve işin başına geçmiş oluyor. İdeal evlenme yaşı olan 21–25 yaş arasında da evleniliyor. 21–42 yaş arası tıbbi çocuk yapıp büyütme yaşı. Çocuklarınız 21 yaşına bastığında artık onlarla hiçbir şekilde bağınız kalmıyor.
 
60 yaşından sonra yaşamak adına ne yapıyorsunuz? Özellikle de bizim ülkemizde. Valla ben Azrail’in yerinde olsam hiç öyle 80’i 90’ı beklemem. Parkta oturmuş çekirdek dişliyor. Mezarda yapsın bu işi! Ben Türkiye’de yaşayan insanların 60 yaşından sonraki hayatını saymıyorum; nasıl diye sorduklarında öldü diyorum.
 
20’sine kadar yaptırmıyorlar, 60’ından sonra da biz yapamıyoruz (yapıyoruz da yapamıyoruz) 40 yıl ya, 40 yıllık ömrümüz var kardeşim! İmkânları yok, olsa da akılları yok, hepsi de okul okumuş ama ne hikmetse bilgi ve kültürleri yok. 60’tan sonrası için tam 30 yıl, ömrün üçte biri yaşamak adına hiçbir şey yapmadan nasıl geçer… Dediğim gibi Azrail boşuna beklemesin. Neyi bekliyor ki, Hacı Dursun uzay planları mı yapacak… Neden olmasın kardeşim, en birikimli olduğumuz çağ değil mi… Ama Hacı Dursun 25 yıl SSK çalışmış, artık dinlenme zamanıymış. Dünya dinlenme yeri değil ki; yarın öleceksin, mezarda bol bol dinlenirsin!
 
Hayat kısa biz daha da kısaltıyoruz. 20 yıl tahsil mi olurmuş (05–25 yaş arası)…Sanki Oksford’a prof yetiştiriyorsun! Alt tarafı limon satacak! 10 yıl da iş bulma, evlenme… Bizim oğlan amca oldu.
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..