Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

20li Yaşlarda Değiliz Artık!

40 yaşından sonra düz bir karın için...

Yaşlanmanın kesinlikle yararları var: Neyi sevdiğimizi biliyoruz, banka hesabımız bu üniversite yıllarından biraz daha sağlam ve kendimizi tanıyoruz. Ne yazık ki, vücudumuzun değişme biçiminde biraz kötü yanları var. En önemlisi: Sağlıklı beslenme ve egzersizlerin sonuçlarını bir zamanlar yaptığımız kadar hızlı göremeyebiliriz. Vücudunuzda istediğiniz değişikliği görmeden sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmek sinir bozucu olabilir, ancak yine de o zayıf pantolona sığmak için öğünleri atlamak veya spor salonunda saatler geçirmek zorunda kalmazsınız. 40 yaşından sonra karın yağının nasıl kaybedileceğini öğrendikten sonra düz bir göbeğe sahip olmak ve bakımını yapmak tamamen mümkün.

Altı basit prensibi izleyerek, kendinizi yıllar içinde olduğundan daha sağlıklı ve zinde bulacaksınız. Her biri sadece dikkatli düşünmeyi ve küçük bir bağlılığı gerektirir. Daha akıllı, daha zor bir diyet yapmanın zamanı geldi ve bu kılavuz 40 yaşından sonra karın yağının nasıl kaybedileceği hakkında tam olarak bilmeniz gerekenler konusunda size rehberlik edecektir, hadi başlayalım!

1. Sağlıklı Beslenme

Bu, 40 yaşından sonra karın yağının nasıl kaybedileceğine dair ilk önemli derslerden biridir. Küçükken abur cubur yiyebilirdik, ancak bugün bu şekilde sonuç görmemize imkan yok! bir yaşam tarzı değişikliği yapın. Bu sınırlı malzemelerle minimal işlenmiş gıdalar anlamına gelir. Organik her zaman en iyisidir, ancak sağlıklı beslenmek için% 100 organik olması gerekli değildir.

Balık veya tavuk gibi yağsız protein kaynakları seçmenizi de tavsiye ederiz. İhtiyacınız olan tüm proteini sağlar, ayrıca gereksiz yağları önlemenize yardımcı olur. Bitki bazlı proteinler - baklagiller, tofu gibi - aynı zamanda mükemmeldir. Bunlar, sağlıklı, besleyici ve aşırı yemekten kaçınırken daha memnun hissetmenizi sağlayacak düşük kalorili yiyecekleri tüketmenize yardımcı olacak mükemmel seçeneklerdir.

Ardından, seçtiğiniz gıda türünden bahsedelim. Meyve ve sebzeler, kalbin sağlıklı tahıllar, tohumlar ve fasulye ile birlikte diyetinizin büyük kısmını almalıdır. Yiyecek çeşitlerinde ve renklerde çeşitlilik aramalısınız. Farklı renkli yiyecekler vücudunuza yararlı olan farklı vitaminler içerir. Günlük meyve ve sebzeleriniz ne kadar renkli olursa, o kadar iyidir!

2. Porsiyon Kontrolü

Sağlıklı beslenmenin temel prensibi, daha küçük porsiyonlarda daha sık yemek yemektir. Açlığınızı uzak tutmak için günde 3 öğün yemek ve her öğün arasında 1 atıştırmalık bulundurmalısınız. Ancak, yaşlandıkça, bedenlerimiz hala aynı miktarda protein ve vitaminlere ihtiyaç duyar.

Kahvaltı seçenekleri bol, ancak doğru yiyecekleri seçmek önemlidir. Çörek, mısır gevreği ve simit gibi yiyecekler şu anda bizi tatmin edebilir, ancak sistemimize gerçek bir fayda sağlamıyorlar. Kahvaltı yemeklerinde yaptığınız seçim, günün tonunu ayarlar. Hafif, doyurucu ve enerji bakımından zengin yiyecekleri düşünün. Kahvaltı bölümümüz, güne başlamak için çok çeşitli seçeneklere sahiptir.

Öğle ve akşam yemeklerinde, meyve ve sebzeler, tahıllar ve yağsız protein dengesini içeren yemekler seçmelisiniz. Her zaman olduğu gibi, bu sebzelerin tabağınızın çoğunluğunu alması iyi bir fikirdir.

Son olarak, atıştırmalıklar her zaman besleyici ve doldurucu olmalıdır. Dolu hissetmek sadece genel refahımız için faydalı olmakla kalmaz, aynı zamanda kaçamak yapmanızı da önler.

3. Su

Vücudumuzun % 60 ı sudur. Ne kadar su dengesini sağlarsak, organlarımız o kadar iyi çalışır. Düzenli su tüketiminin faydaları arasında toksinleri atmak için terleme, egzersizlerin güçlenmesini sağlamak için hidrasyon ve istekleri engelleyen bir tokluk hissi vardır. Ortalama olarak günde 1.5 - 2 lt su içmelisiniz.

4. Kaçınmanız gerekenler

Bazı öğelerin diyetinizden kesilmesi, 40 yaşından sonra karın yağının nasıl kaybedileceği için en iyi ders olabilir. Ayrıca genel kilo kaybınıza ve sağlık durumunuza da katkıda bulunacaktır. Alkollü içecekler göbek hattınıza ekstra inç ekleyebilir ve bu tür yağlardan kurtulmak zordur. Kola, besin değeri olmayan başka bir içecektir. Meyve sularına karşı da dikkatli olun. Bazıları% 100 doğal olabilir, ancak şeker içeriği yüksek olabilir.

Beyaz pirinç, beyaz şeker, beyaz ekmek ve normal makarna gibi yiyecekler işlenir ve daha az besin sunar. Sadece karbonhidrat da değiller. Bu tür yiyecekler, vücudunuza yararlı kompleks karbonhidratları doldurmak yerine basit karbonhidratları sağlar. Bunun yerine, bu karbonhidratlardan bazılarını kahverengi pirinç, kahverengi şeker ve kepekli ekmek ve makarna ile değiştirin.

Kaçınılacak şeyler listemize bir şey eklemek için yapay tatlandırıcılar hakkında konuşalım. Bu ürünler doğal değildir ve vücudunuza çok az (veya hiç) fayda sağlamaktadır.

5. Egzersiz

Bu, en önemli ipuçlarından biri olabilir. Egzersiz yapmak (ve egzersizlerinizi değiştirmek), düz bir göbek oluşturmanın en iyi yoludur. Bu karın yağını kaybetmenize yardımcı olacak birkaç farklı egzersiz türünden bahsedelim:

Ab egzersizleri : kas geliştirmek ve orta bölümünüzü inceltmek için önemlidir. ABS'nizi tüm açılardan çalıştırmak(alt abs, üst abs ve yanları hedeflemek) şaşırtıcı sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır.

Kardiyo egzersizleri: de vücüt şekillendirme için yararlı bir yoldur. Kas oluşturmak istediğimiz yeri hedefleyebilsek de, vücudumuzun yağ yakacağı yere karar veremeyiz. Kardiyo tüm vücudunuzu yağ yakma eylemine dahil etmeye çalışır. Jogging, koşu bandı, ve hatta yüzme, vücut yağını yakmak ve daha şekilli bir göbek ortaya çıkarmak için iyi seçeneklerdir.

Kas inşa etmek bu iş için anahtardır. Her ne kadar ab çalışması ve kardiyo size sonuç verirse de, vücudunuzun diğer bölümlerini egzersiz yapmak daha hızlı sonuçlar getirecektir. Ne kadar fazla kasımız olursa o kadar hızlı yağ yakarız. Vücudunuzdaki en büyük kas içeren poponuz üzerinde çalışın. Ayrıca yağ yakma kabiliyetinizi arttırmak için kollarınızı, bacaklarınızı, sırtınızı ve göğsünüzü de kullanın.

6. HIIT

25 yaşına geldiğimizde metabolizmamız yavaş yavaş yavaşlamaya başlar. Ayrıca kas kütlemiz azalır ve ihtiyaç duyduğumuz oranda yağ yakmayı zorlaştırır. Yüksek Yoğunluklu Egzesiz(HIIT), metabolizmanızı başlatmak için en iyi yöntemlerden biridir. HIIT, kısa süreli egzersizler yapmayı içerir. Vücudumuzu hücresel düzeyde değiştirmemizi sağlar. Yoğunluk arttıkça, vücudunuzda ne kadar çok değişiklik göreceksiniz.

Ünlü Japon rutini Tabata harika bir HIIT antrenmanı. 20 saniye çalışmayı ve ardından 10 saniye dinlenmeyi içerir. Toplamda, bu işlemi çeşitli egzersizlerle yaklaşık 8 kez tekrar edersiniz. Bu, 24 saate kadar yağ yakabilen 4 dakikalık bir antrenman oluşturur. Güne bu Tabata rutinleriyle başlayın ve karnınızın kaybolmasını izleyin.

Ek ipuçları
Yemeklerinizi önceden planlayın. Ne kadar önceden hazırlanırsanız, bir yemek planına bağlı kalmak ve ihtiyacınız olan sonuçları elde etmek o kadar kolay olacaktır.

Her şey zaman alır. Vücudunuza daha sağlıklı bir yaşam tarzınıza uyum sağlamak ve rutin egzersiz yapmak için zaman verin. 4-6 hafta içinde önemli bir değişiklik görmelisiniz.

Her 3-4 haftada bir egzersiz rutininizi değiştirin. Vücudumuz rutinlere alışmaya başlar ve kaslarımız bir platoya çarpar ve direnişe tepki vermeyi bırakır.

 
Toplam blog
: 10
: 138
Kayıt tarihi
: 05.12.17
 
 

Yıllar boyunca spor ve sağlıklı beslenme ile ilgili öğrendiklerimi ve yaşadıklarımı, nasıl zayıfl..