Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '10

 
Kategori
Edebiyat
 

21. Ömer Seyfettin Hikaye Yarışması Ödül Töreni

21. Ömer Seyfettin Hikaye Yarışması Ödül Töreni
 

21. ÖMER SEYFETTİN ÖYKÜ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ


21. Ömer Seyfettin Hikaye yarışması ödül töreni 06 Mart Cumartesi akşamı Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşti. Balıkesir AK Parti milletvekili M. Cemal Öztaylan, Gönen Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ve çok değerli seçici kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşen törene izleyici katılımı da oldukça yüksekti. Şef Faruk Arısoy yönetimindeki Gönen Belediyesi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korosunun konseri ise gerçekten dinleyenlere doyumsuz bir ziyafet sundu.

Gelelim yarışmanın kazananlarına. Aralarında benim de bulunduğum İzmir'li yazarlar adeta ödülleri topladılar. Yetişkinler bölümünde birinciliği "Yüzü İstanbul Olmuş Bir Aşk Masalı" isimli öykümle ben alırken, yine İzmir'den M. Mustafa Kılınçer "Yampaç Ayşe", S. Ali Ellikçi "Sihirli Güneş", Caner Çaylak ise "Bayram Sabahı" isimli öyküleriyle Ömer Seyfettin özendirme ödülünün sahibi oldular. Aramızda gencecik bir yeteneğimiz daha var... Öğrenciler bölümünün ikincisi Öyküm Pekşirin "Işığın Rengi" adlı öyküsüyle ikincilik kazandı. Diğer illerden de çokça katılımın olduğu yarışmada İstanbul, Kocaeli, Gaziantep, Bursa, Antalya, Kütahya ve Balıkesir'den de kazanan yazarlarımız oldu. Hepsini yürekten tebrik ediyorum.

Ödül töreni vesilesiyle ilk kez gitme şansına eriştiğim Gönen'den de kısaca bahsetmek istiyorum. Gönen Balıkesir'in güzel bir ilçesi. Gönen Belediye çalışanları öylesine misafirperver ve içten ağırladılar ki bizi kendimizi evimizde hissettik. Bu küçücük ve şirin ilçenin değerli Belediye Başkanı Hüseyin Yakar'ın kültür sanat alanındaki faaliyetleri ve sanata verdiği değeri Ahmet bey ile yaptığımız sohbet sırasında öğrenerek şaşırdık. Gönen Belediyesinin genç Başkanı Hüseyin Yakar hizmetleri ve Gönen'i getirmiş olduğu nokta konusunda pek çok belediyeye örnek olabilecek nitelikte.

Gönen'in bir başka özelliği de şifalı sularıyla sağlık dağıtan kaplıcaları. Gönen Termal Otelleri çalışanlarının güler yüzüyle, hizmetiyle, şifalı sularıyla, estetik anlayışına hitap eden mimarisi ve çevre düzenlemesiyle mutlaka gidilip görülmesi gereken bir yer. Üstelik ilçenin tam merkezinde bulunması konaklayanlar için büyük bir rahatlık sağlıyor.

Kısacası mükemmel organizasyon, güzel bir ilçe, bolca oksijen, bolca misafirperverlik, başarı, mutluluk... Teşekkürler GÖNEN BELEDİYESİ VE TÜM ÇALIŞANLARI...

 
Toplam blog
: 2
: 1427
Kayıt tarihi
: 07.03.10
 
 

1979 İzmir doğumlu. Yazı çalışmalarına 1997-1998 yılları arasında özel bir radyoda reklam metin y..