Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

21 Haziran borsa yorumu

Dün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türktahvillerinin notunu bir kademe yükseltmesi ve görünümünü pozitif olarak belirlemesiyle endeks güne 59,942 puan seviyesinden başladı. Gün içerisinde 60,068 puan seviyesine kadar yükselen endeks bu seviyeden gelen satışlarla günü yüzde 0,17 yükselişle 59,400 puan seviyesinden tamamladı.

Son iki haftadır piyasaları destekleyen FED’den yeni parasal genişleme beklentileri iki gün süren FED toplantısı sonrası dün cevabını bulmuş oldu. FED yeni parasal genişlemeye gitmedi. Twist operasyonunu yıl sonuna kadar uzatma kararı aldı. Kararın piyasalar tarafında etkisinin nötr olduğunu söyleyebilirim.

Yurtiçinde dünkü FED toplantısı kadar bugünkü TCMB PPK toplantısı da önemli olacaktır. Piyasada genel olarak politika faizinde ve faiz koridorunda bir değişiklik beklenmezken bazı kesimlerde faiz ya da munzamlarda indirim beklentisi oluşmuş durumda. Hatırlanacağı üzere bir önceki PPK toplantısında Türk Lirası yükümlülükler için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılıkların yabancı para olarak tutulabilecek kısmına ilişkin üst sınır yüzde 45'e yükseltilmişti.

Veri bakımından yoğun bir gün olarak ABD tarafında haftalık işsizlik başvuruları, Mayıs ayı ikinci el konut satışları verisi ve Haziran ayı Philedelphia FED imalat endeksi verileri önemli veriler olarak sıralanabilir.

Endeksi teknik olarak incelediğimizde kısa vadeli göstergelerin birçoğu aşırı alım bölgesinde yönünü aşağı çevirmesine rağmen orta vadeli göstergeler yükselişini sürdürmekte. Endekste yukarı gelirken dikkat çektiğim 59,200 direnci geri çekilmelerde takip edilecek ilk destek olarak takip edilebilir. Daha önce ki yazılarımda belirttiğim yüzde 50 nakit pozisyonumu koruyorum.

Hacim artışıyla ve teknik görünüm olarak dikkatimi çeken hisseler

RANLO – KORDS – EGSER – AYGAZ

Paylaştığım hisse analizleri, bazı matematiksel formüllere göre seçilmiş, teknik olarak olumlu olan hisse senetlerinin sıralanmasından ibaret olup, sadece kişisel görüşlere dayanmakta ve asla yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Sevgiler.

Esra YILMAZ

https://twitter.com/#!/yilmazesray

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..