Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '10

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

21 inci yüzyılda ''evlilik''

21 inci yüzyılda ''evlilik''
 

EVLİLİK YEMİNİ


Yakın Dünya tarihinin en bilinen kriteri olan 2010 yıllık milat, 1400 yıllık İslamiyet, 800 yıllık Osmanlı, 220 yıllık Fransız devrimi ve 90 yıllık Türkiye ve bin yıl dönüşümü olan 2000 noktalarından hareketle baktığımız zaman yaşamın toplam değişimi gibi bireyin yaşamı ve evlilik kavramları da kökten değişmiştir, değişmektedir. 

Evliliğin boşanmamak olduğu tabudan, evliliğin kayıtlı birliktelik olmasına ve bıkkınlıktan sonlandırılmasına gelinmiştir. 

Çünkü; evlilik aile disiplini, din prensipleri (tüm dinlerde), toplumsal gelenekler, sosyal uyum ve çocuk sorumluluğunun dışında evlilik insan doğasına aykırı (yapılan araştırmalara göre) 5 yılda biten bir durumdur. İŞTE bu saydıklarımdan birinin olmadığı şartlarda evlilik artık kolay sonlandırılabilmektedir. 

Tıpkı beslenmenin bir merasim olmasından 10 dakikada yenen fast-food (hızlı yemek) düzenine gelindiği gibi. 

Endüstriyel yaşam biçimi, sosyal yaşam açılımları ve özellikle kadının ekonomik yaşamının orta yerine gelebilmesi (ki bu durum çok çok önemlidir) evliliklerin kısa ömürlü hale (sansürsüz ifadeyle cinsel uyumun bittiği yerde bitecek bir yaşam dönemi dilimi haline) gelmesine alt yapı oluşturduğundan günümüzde evlilik farklı bir şekilde tanımlanacak tanımlanması gereken duruma gelmiştir. 

Ayrıca Ermenistan'da ve Karadenizin kuzeyindeki ülkelerde olduğu gibi (kadın-erkek) nufus oranlarını 2 / 3 - 7 / 10 anormal olması veya Irak ve İran gibi savaşlardan ötürü dul kadın sayısının anormal olduğu şartlarda evliliğe ve hatta medeni hukuka bakışa başka boyutlar kazandırabilmektir. 

Aslında büyük bir sosyal araştırmanın ana konusu olacak bu konuda bir dostumun Blok Siparişi talebi doğrultusunda kendi algılarımı ve bakışımı yazdım, ekisiği varsa hoş görün ve lütfen tamamlayın. 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..