Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '20

 
Kategori
Deneme
 

21 Kendin İçin 60 Başkası İçin

İnsanlar her yaşta doğruyu söyleyip doğru davranabilirler.

Bunu ölçü alamayız çünkü bizim için önemli olan, yanlış.

Kişilik yapısı ve yetişme şekillerine göre değişmekle birlikte sosyolojik olarak olgunlaşmayı iki şekilde inceleyeceğiz;

21 yaş ve 60 yaş.

21 yaşında kişi kendisiyle ilgili şeyler konusunda doğru kararlar alabilecek olgunluktadır. Arada yanlış kararlar verirse de bedelini öder. Doğru kararlar alsın diye 40 yıl bekleyecek halimiz yok. Olgunlaşmanın başlangıç yaşı budur.

60 yaş; kendisi dışında sorumluluk yüklenen kişi. Bunların hata yapma lüksü yoktur, özellikle hayati kararlarda.

Bu yaşın altındakiler hayati konularda da hata yaparlar. Her gün hata yapmalarını kastetmiyorum, bir hataları bile pahalıya mal olabilir. Bu nedenle çok önemli sorumluluklar bu yaşın altına verilmemelidir.

Ben mesela bir ülkenin başındaki kişinin 60 yaşının altında olmasını kabul etmiyorum. Genç yönetici diye bir şey yoktur. Akılla yönetici oluyorsunuz, odun kesmeyeceksiniz.

Üst sınır ise kişinin sağlığıyla ilgili. Doğru kararlar vermeye devam ettikçe yaşlı sayılmaz. Yaşlı yöneticilere güç ve iktidar üzerinden yüklenilmesi cehalettir. O beyindir, güç ve iktidar siz olacaksınız. Dünyayı yıkacak gücünüz olabilir ama bir doğru kararı veremezsiniz, bu konunun ne kadar önemli olduğu apaçık.

“Savaş pilotu oluyor daha ne olacak”

Savaş pilotu uzmanlıktır(beceridir) olgunluk değildir. O kişinin uzmanlık alanı dışında sayısız hatalarını gösterebilirim.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..