Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

21 Nisan Cumartesi

21 Nisan Cumartesi
 

KARANLIKTA KALAN 5 SORU (Akşam). Malatya vahşeti de Hrant Dink suikastı gibi sırlar yumağı haline dönüşüyor. Katliamla ilgili tüm fatura camdan atlayıp komaya giren Emre’ye kesildi. İşte 3 gündür cevapsız kalan sorular: 1- Olay Emre’nin üstünde kalıp kapatılacak mı? 2- Polisin kimliğini gizlediği bir başka cellat var mı? 3-İstanbul’da bir polis gözaltına alındı mı? 4- Neden apar topar örgüt yok açıklaması yapıldı? 5- Katillerin kopya gibi benzemesi tesadüf mü?

Yorum : İstense daha başka sorular da bulunabilir de, önemli olan bu sorulara verilecek cevap. Ondan henüz haber yok.

KARARTMA ÇABALARI (Birgün). Malatya’daki katliamın da Dink suikastı gibi karartılabileceğine dikkat çekiliyor. Santoro cinayeti çözülseydi Hrant yaşayacaktı. Hrant Dink cinayeti çözülseydi Malatya katliamı olmayacaktı.

Yorum : Şu şartlarda bize öyle geliyor.. Elbette daha farklı bir durumla da karşılaşabilirdik. Ancak çözüm anlaşılıyor ki o kadar kolay değil.

ANA YÜREĞİ BU (Bugün). Evde çıkan yangında oğlu alevler arasında kalan bir an bile tereddüt etmeden ölümü göze alarak alevlere dalıp oğlunu kurtardı.

Yorum : Ana gibi yar olmaz diye boşuna dememişler. Ağlarsa anam ağlar, gayrısı yalan ağlar.

AKP OYLARI İPOTEKLİ (Cumhuriyet). Parti yönetimi bütün milletvekillerinden henüz ismi belli olmayan aday için imza aldı.

Yorum : AKP Milletvekilleri de en az diğer partililer kadar başıboş değil. Parti disiplini diye bir şey var. Yine de oylar tulum çıkmayacaktır eminim…

İNSAF BİRAZ (Güneş). Tüp gazdan alınan vergi Avrupa’nın aldığı verginin üç katından fazla..

Yorum : Dolaylı vergiden gerçek vergiye geçebildiğimiz gün, her vatandaş gerçek anlamıyla katma değer üretebildiği ve ürettiği katma değerin vergisini ödediği gün cergi adaleti ancak sağlanabilecek.

BATININ KÖŞK YORUMU (Güneş). Yabancı ajanslar Türkiye’den sürekli kara çarşaflı ve türbanlı kadın fotoğrafları geçip altına Erdoğan seçilirse Çankaya’ya da girecekler diye yazıyorlar.

Yorum : Bu bilgiyi dünyaya yayan biz değil miyiz?

DİNE VATANA VE MİLLETE İHANET (Hürriyet). Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu Malatya’daki yayınevi baskınını ve korkunç cinayetleri yüz karası olarak niteledi.

Yorum : Cinayet kim adına işlenirse işlensin, insanlığa karşı yapılmıştır. Kendini bir dinin temsilcisi sanarak böyle büyük bir hata işleyen canileri biz toplum olarak bir din mensubu saymasak, ona bu fırsatı vermesek, onu sadece bir cani olarak görüp yargılasak, kimse böyle bir misyon üstlenmeye kalkışmaz. Biz birilerini suçlama fırsatı yakalamış gibi davranırsak, böyle beyni yıkanmış fedailer de zaman zaman ortaya çıkacaktır.

HEDEF MAKAM DEĞİL LİDERLİK (Hürriyet). Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’a cevap verdi. Ben makam değil liderlik arıyorum. Milletin arayışının lideri olmak istiyorum.

Yorum : İki partinin birleşmesiyle ilgili görüşümü daha önce yazmıştım. Şimdilik biraz zor gibi…

BİLGE BİR CUMHURBAŞKANI (Milli Gazete). Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan Bağımsızlık fikrine samimiyetle bağlı, devlet-millet kaynaşmasını gerçekleştirebilecek, herkesi kucaklayacak, hoşgörülü bir cumhurbaşkanı arzu ediyoruz. Netice olarak biz bir bilge adam arıyoruz, dedi.

Yorum : Tarife uygun bir adam var mı yoksa….

MALATYA’YA GİDEN YOL (Milliyet). Vahşet geliyorum dedi, bir tek Türkiye duymadı. ABD Dışişleri’nin 2006 İnsan Hakları Raporu Malatya’da 3 kişinin vahşice katlinin Türkiye’de son dönemde artan Hıristiyanlara yönelik taciz zincirinin halkası olduğunu gösteriyor.

Yorum : Hangisi sebep hangisi sonuç diye sormak da geliyor insanın aklına bazen…

OLMAYACAK (Posta). Türkiye’nin aylardır merak ettiği soruyu İstanbullu balıkçılar çözdü. Cumhurbaşkanı olup olmayacağı konusunda ser verip sır vermeyen Başbakan Erdoğan’ın dili Kumkapı’da açıldı. Erdoğan balıkçılara, siz ne diyorsunuz diye sordu. Balıkçıların çoğu başbakan diye tezahürat yaptı. Bunun üzerine ellerini iki yana açan Erdoğan gülerek aynen dedi.

ERDOĞAN KÖŞKE ÇIKMAYACAĞINI KUMKAPI’DA BALIKÇILARA SÖYLEDİ (Radikal). Türkiye’nin peşinde koştuğu yanıt esnafa nasip oldu. Cumhurbaşkanı olup olmayacağına dair bugüne kadar ser verip sır vermeyen başbakan Erdoğan ağa takıldı. Erdoğan Kumkapılı balıkçıların başbakan tezahüratlarına aynen diye cevap verdi.

Yorum : Başbakanın uzun süre devam eden ketumluğu ağlara mı takıldı yoksa…

DÖRDÜNCÜ İSME KARŞI ÇIKMAM (Sabah). AKP’de üçlü zirve öncesi Arınç’tan sürpriz mesaj: Ben olacağım ısrarım yok. Dördüncü isim de olabilir.

SÖYLENTİLERİ BİTİREN CÜMLE (Yeni Şafak). Arınç, milletvekilleriyle yaptığı görüşmede bazı Akpartililer kendi kendine cumhurbaşkanı adayı olacak iddialarını, “kişisel hesap yapmayacağım” sözüyle bitirdi.

Yorum : Cumhurbaşkanlığı seçiminin, parti içinde karışıklık çıkarmasını arzu edenler var ama, ufukta böyle bir ihtimal yok gibi…

İDOLLERİ YASİN HAYAL (Star). Malatya katliamının zanlılarının Dink cinayetinin azmettiricisi Yasin Hayal’den etkilendikleri ortaya çıktı. Zanlılar Emre abi Alman’la tartıştıktan sonra boğazını kesti, çırpındıkça vurdu, biz bile dehşete düştük dediler.

Yorum : Asıl Yasin abiyi azmettirenler kimler, asıl cevaplanması gereken soru bu…

HERKES ÇOK ŞAŞIRACAK (Star). Başbakan Erdoğan açıklayacakları cumhurbaşkanı adayının kendisine göre şaşırtıcı olacağını söyledi.

Yorum : Bu kadar alternatif arandıktan sonra burnumuzun dibindekini görmemiş olacağız galiba…

HAYAT BİLGİSİ (Takvim). Dört çocuk sokakta kavga ediyordu. Esin öğretmen ayırdı. Cebindeki son parayı da verdi. İyilik karşılıksız kalmadı. O dört çocuk telefonunu çalmıştı.

Yorum : Hadi gelin de bundan sonra kavga edenleri ayırmaya çalışın… Toplumun genleriyle oynuyorlar âdeta… İnsanlık vasıflarımızdan bizi sıyırmaya çalışıyorlar…

10 BİN METREDE BATTIK ÇIĞLIKLARI (Tercüman). Esnaf ve sanatkarlar Konfederasyonu Başkanvekili Palandöken 200 bin kepenk kapandı. 1 milyon kişi aç. Esnaf krediyle borç kapatıyor, dedi.

Yorum : Kim doğru kim yalan söylüyor, her şey birbirine karıştı.

AB ERMENİ OYUNUNU BOZDU (Türkiye). Yeni hazırlanan ırkçılıkla mücadele kanununda Yahudi soykırımının inkârı suç sayılırken Ermeniler’in sözde soykırım iddialarından tek kelime dahi söz edilmedi.

Yorum : Bu ne kadar sürecek bir durum hiç belli olmaz.

NOKTAYA LİNÇ (Vakit). Andıçları ve Sarıkız kod adlı darbe girişimlerini deşifre ettiği için askeri savcının talimatıyla baskına uğrayan Nokta dergisi, yapılan baskıların yoğunlaşması üzerine kapanma kararı aldı.

Yorum : Bir sahip çıkan olur belki diye umuyorum.

ÜÇ SAAT ÇAY İÇMİŞLER (Vakit). Kanlı olayda ölen Alman Tilmann Geske’nin ortağı olduğu şirketin muhasebecisi, zanlılar saat 10 civarında yayınevindeydi. Geske ve Uğur’la birlikte çay içiyorlardı, dedi.

Yorum : Olayda daha bilemediğimiz pek çok karanlık nokta var sanki…

CUMHUR TOTO OYNUYOR (Vatan). Başbakan Erdoğan vatandaşa, cumhur sizsiniz, cumhuriyet sizin, diyor ama cumhur evde, işte, Çankaya’ya kim çıkacak diye bahse tutuşuyor.

Yorum : Bizim cumhur iddaayı çok sever.

ASIL HEDEF AB (Yeni Asya). Malatya’daki vahşi katliamın ve benzer cinayetler halkasının asıl hedefinin Türkiye’yi AB’den koparmak ve Batı nezdinde küçük düşürmek olduğu belirtiliyor.

Yorum : Aynı düşünceyi ben de paylaşıyorum ve bunu daha önce yazmıştım.

BUNUN ADI ULUSALCI TERÖR (Yeni Şafak). Türkiye’de huzuru bozan ve ülkeyi dünyaya karşı güç durumda bırakan cinayetin izleri vatan elden gidiyor, ülke bölünüyor, parayonasına çıkıyor. Gerginliği üreten karanlık odaklar, genç katiller eliyle terör estiriyor.

Yorum : Aynen öyle…

HAKKÂRİ’DEKİ HASTANIN RÖNTGENİNİ ANKARADAKİ PROFESÖR İNCELEYECEK (Zaman). Türkiye’deki sağlık hizmetlerini kökten değiştirecek olan teletıp projesi hayata geçiriliyor. Taşradaki hastaların tomografi ve röntgenleri internet üzerinden büyük şehirlerdeki hastanelere gönderilecek. Bilgileri inceleyen uzman doktorlar teşhisi ilgili vilayete bildirecek.

Yorum : Uygulamaya geçirilebilirse güzel bir proje…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..