Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '13

 
Kategori
Güncel
 

21. yüzyıl Türkiyesinin sosyologları “nefesi kuvvetli üfüren çakma hocaalar”

21. yüzyıl Türkiyesinin sosyologları “nefesi kuvvetli üfüren çakma hocaalar”
 

Üfürüğü kuvvetli hoca


Milliyetin haberine göre, Ankara’da hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası bulunan P.Ç. (30), cezaevinden çıktıktan sonra taşındığı yeni mahallesinde kendisini ‘nefesi kuvvetli hoca’ olarak tanıttı. İmajını güçlendirmek için dairenin dekorasyonunu özel yaptıran P.Ç., evine küçük bir tekke görüntüsü vermiş.

P.Ç.’ye başvuranlar arasında yer alan, bir temizlik firmasında çalışan M.A. ise sahte hocadan oğlu ile gelini arasında yaşanan şiddetli geçimsizliği çözmesini istemiş.

P.Ç., M.A.’nın oğlu G.A. ile gelini O.A.’yı “okuyup, üfleyerek” tedavi etmiş.. P.Ç., M.A.’ya, “yuvalarına huzur gelmesi için 3 adak adayacaksın. Gelinini ve oğlunu her hafta okuyacağım. Adakları senin yerine onları ben keseceğim, adakların parasını bana vereceksin” demiş.  M.A., daha sonra P.Ç.’ye 3 adak bedeli olarak 3 bin TL vermiş.

P.Ç., gelin O.A. ile ilişki yaşamaya başlamış. Karısını takip eden G.A., eşinin P.Ç.’nin yanına gittiğini öğrenen, dolandırıldığını anlayan M.A. ve oğlu polise başvurdu.. Şikâyet üzerine polis ekipleri P.Ç.’yi evinde gözaltına aldı. P.Ç., emniyetteki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. O.A.’nın da evini terk ederek ilişki yaşadığı P.Ç.’nin yanına gittiği ve boşanma davası açtığı öğrenildi.

Anlaşılan o ki nefesi kuvvetli hoca niteliğinde olan P.Ç., 21.yüzyıl Türkiyesinin Başkentinde bahse konusu ilişki sorununu bilimsel akademik yöntemler kullanarak, sosyolog edası ile çözmüş.

Hadi hayırlısı.

Nizamettin BİBER

Uzman İnşaat Mühendisi 

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..