Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

21yaşına bastıysanız ve paranızı kendiniz kazanıyorsanız anne babanız dâhil hiç kimse size karışamaz

21yaşına bastıysanız ve paranızı kendiniz kazanıyorsanız anne babanız dâhil hiç kimse size karışamaz
 

Ama karışıyor işte. Demek ki sizde bir eksiklik var. Kadın ya da erkek olmak fark etmez, 21 yaşına değmiş eğitimli (ki günümüzde herkes artık belli bir tahsil görüyor) beden ve akıl sağlığı yerinde kişiler hayatlarına başkalarını karıştırmamalıdırlar. Anne babalara çocukların yaşamına karışmayın demiyoruz çünkü onlar çocukları üzerinde böyle bir haklarının olduğunu düşünüyorlar. Yani onları böyle saçma bir davranıştan vazgeçirmek, adam etmek zor.

Çocuk üniversite mezunu, anne baba okuma yazma bilmiyor; okuma yazma bile bilmeyen bu anne baba çocuğa akıl veriyor, yönlendirmeye çalışıyor. Dikkat edilirse biz de “çocuk” kelimesini kullandık. Çünkü yavrularımız kaç yaşında olurlarsa olsun çocuklarımızdır; hiç büyümezler. Oysa büyümeyen çocuk/genç akıllanmaz da. E o zaman sizin ona akıl vermeniz gerekir. Bu yanlış anlayışın değişmesi lazım ama ne desek boş. Yalnız gençler isterlerse bu duvarı yıkabilirler. Anne babanız sizlerin üzerinden ellerini çekmeyecekler. Sizi büyütmüş olmaları yetmiyor, hayatınızı da onlar kuracaklar. Hayat boyu da tepenizde olacaklar.

İstedikleri kadar anlayışlı, kültürlü okumuş olsunlar bunlar cahil insanlar. Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbul’u aldı. 21 yaşında İstanbul’u alan Fatih Sultan Mehmet’e akıl veriyorsun, yönlendirmeye çalışıyor, hayatına karışıyorsun. Ah ben sizleri ne yapayım bilmiyorum ki! Bırakın yanlış karar versin, bedelini ödesin. Hayatındaki kararlar kendisine ait olsun.

Evleneceği kıza karışıyor, okuyacağı okula karışıyor, yapacağı işe karışıyor. Kusura bakmayın gençler hata sizde. Konuşturmayın onları ya! Hem 21 yaşında hala anne babanızın yanında ne işiniz var? Sizler sığınma mısınız? Kendi hayatınızı kurmazsanız cahil babanızın köpüklü ağzına bakmak zorunda kalırsınız. 21 yaşına değmiş evladın hala ailesinin yanında yaşaması çok saçma.

Paranızı kazanıyorsanız ev tutun, çıkın anne babanızın yanından. Kazık kadar olmuşsunuz iki ihtiyarın eline bakmaya utanmıyor musunuz? Dokuz katlı mcdonalds hamburgeri kemireceğinize biraz da geleceğinizi düşünün. Sizde hiç onur yok mu ya! Bir de genç olacaksınız, yazık size!

Kadın olsun erkek olsun 21 yaşına değmiş bir birey ailesiyle birlikte yaşayamaz. Özellikle kızlar namus gerekçe gösterilerek 40 yaşına da gelse anne babasının yanında duruyor. Namus ve güvenlik endişeleri devlet denen kurumun görevi olması gerek değil mi? Sokaklar güvenli değil, kızımın başına bir şey gelir diye boynuna ip bağlayıp 40 yaşına kadar evde, yanımda mı tutacağım? Ben anlamam, sokaklar güvenli olacak. Ben yetişkinim. Evli ya da bekârım. Ailemin yanında ne işim var benim? Paramı da kazanıyorum. Ayrı ev tutacağım. Yalnız ya da uygun birileriyle yaşayacağım. Ülkemin sokaklarında serbestçe gezeceğim. Ve bu takdirde aptalca namus paranoyasıyla boynuma ip bağlayıp beni 40 yaşına kadar inek gibi eve bağlayan cahil anne babamın kapıyı çarpıp suratlarına gideceğim!

“Evlensin, işini de bulsun, istediği yere gitsin!” Sen besliyorsun, iş bulmama ne gerek var ki! Komşunun öküz kafalı oğlu ile evlenmek de zorundayım değil mi? Masaya yumruğunu vur kardeşim, sen ne biçim insansın ya! Dayamışsın sırtını anne babana, mazeret de hazır:”İş bulamadım, kadınım( yani namusum var) Bugünkü Türkiye gençliği 50 yaşındaki Kerim Korkut’tan 500 yıl daha geride!

Adamın 30 yaşındaki kızı/oğlu akşam eve gelmemişse açıyor telefonu “Nerdesin?” Cehennemin dibindeyim, sana ne! Çocukların dadısı olur,30 yaşındaki kocaman insanların dadısı olmaz. “Sokaklar güvenli değil, annesi/babası olarak endişe ediyorum, o nedenle ”E o zaman bunu bir milyon asker polisle ülkede güvenliği sağlayamayanlara %50 oyu verirken düşünecektin.

İşimiz öyle zor ki… Hükümet tutucu, kız çocuğu akşam saat 7’den sonra dışarıda olamaz diyen cinsten. E anne baba da cahil. Ve çocuklarımız gençlerimiz de bu ortamda büyüdükleri için onlara benzemiş. Aydınlarımız da aynı. TV’de bir adamı dinlerken çoban zannettim meğer profesörmüş. Allahım Allahım! Bittik biz, bittik! Ben de diyorum ki yazılarım niye okunmuyor. Kim okuyacak. Çoban kafasına sahip profesör mü? Hamburger dilimleri arasında kaybolmuş gençlik mi? İsterseniz bu yazıyı ankete sokun. Türkiye’deki her 100 kişiden 90’ı yazıda söylenenlere karşı olduğunu bildirecektir. Yazıyoruz işte. Belki karıncalar okur!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..