Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '11

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

22. Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali

22. Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali
 

22. Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali, 3-6 Haziran tarihleri arasında yapıldı. 

22. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali 3 Haziran Cuma günü başladı. 

Festivalin ilk gününde Barış Manço Kültür Merkezi’nde “Tembel Kral Kurnaz Tilki” adlı çocuk oyunu dört ayrı seansta ilköğretim birinci kademe öğrencilerine oynandı. 

Saat 11;00’de Kuşcenneti Köyü’nde “Festival Şenliği” yapıldı. Belediye Bando konseri, halkoyunları ve animasyon gösterilerinden oluşan program köy meydanında gerçekleştirildi. 

Bandırma'da düzenlenen 22. Uluslararası Kuşcenneti Festivali'nin açılış törenleri kapsamında yapılan festival korteji renkli görüntülere sahne oldu. 

Festivalin Bandırma'daki etkinlikleri Ordu Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar festival kortejiyle başladı. Kortejin en önünde protokol üyeleri yürürken, kortejde ilginç kıyafetleri yer alan palyaçolar da dikkat çekti.
Saat 19;00’da 100. Yıl Mahallesi’nde 100. Yıl İlköğretim Okulu bahçesinde Belediye Bando konseri, halkoyunları ve animasyon gösterilerinden oluşan mahalle etkinliği yapıldı. 

Saat 21;00’de Barış Manço Kültür Merkezi’nde dünyaca ünlü gitar sanatçısı Galina Vale’nin katılacağı Flamenko Müzik Dinletisi, Ticaret Odası Konferans Salonu’nda da Petrol-İş Sendikası Tiyatrosu’nun “Dünyayı Yanağından Öptük” adlı oyunu sahnelendi. 

Müzik: 

Cumhuriyet Meydanı’nda ise saat 20;30’dan itibaren animasyon gösterileri yapıldı. Saat 21;00’de gerçekleştirilen Festival Açılış konuşmalarının ardından ise şarkılarıyla geniş bir hayran kitlesi bulunan ünlü sanatçı Mustafa Ceceli Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan dev sahnede konser verdi. Festivalin Müzik Programındaki sanatçılardan bir bölümü:
3.Haziran.2011 

-Mustafa Ceceli 

4.Haziran.2011
-Işın Karaca 

5.Haziran.2011
-Emre Aydın 

6.Haziran.2011
-Sıla , sahneye çıktılar ve koca alanı Bandırma’yı, bütün çevre illerden gelenleri eğlendirdiler, müziğe doyurdular…
Festival etkinliklerinin Cumhuriyet Meydanı’ndaki coşkusunu doyasıya yaşatan konser programlarında, ünlü sanatçılar Bandırmalılarla buluştu 3 Haziran Cuma akşamı saat 21;30’da Mustafa CECELİ, 4 Haziran Cumartesi akşamı saat 21;30’da Işın KARACA, 5 Haziran Pazar akşamı saat 21;30’da Emre AYDIN, 6 Haziran Pazartesi kapanış konserinde SILA ile coştuk. Ayrıca 3 Haziran Cuma günü Flamenko müziğinin dünyaca ünlü ismi Galina Vale, 5 Haziran Pazar günü Popstar birincisi Utku konserleri Barış Manço Kültür Merkezi’nde yer aldı. 

Sergiler Açıldı:
Yürüyüş sonrasında Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki Devrim Erbil'in 'Resmin Şiiri' isimli özgün baskı sergisi, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü öğretim elemanlarının 'Paravanlar' isimli resim sergisi, Bandırma Fotoğraf Amatörleri Derneği'nin 'Makrolar' isimli fotoğraf serginisin açılışları yapıldı. 

Heykel Sempozyumu:
Bandırma Belediyesi'nce Kuş Cenneti Festivali 2 .Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu düzenlendi. 

Sempozyum, şehrimizin bunca uygarlığa ve kültüre ev sahipliği yapmasında en önemli etkenlerden olan güzel Kuşcennetimiz ve tarihi dokumuz ile bugünümüz arasında bağ kuracak, farklı ülke, kültür ve bakış açısına sahip sanatçıların gözünden bu güzellikleri yansıttılar. 

Sanatçılarla kent halkını, çocuklarımızı barış dostluk ve sevgi temelinde buluşturup kaynaştırmak ve güzel kentimize nitelikli çağdaş sanat eserleri kazandırmak amacını taşıyan sempozyumda yer alan sanatçılar, projelerini de bu doğrultuda gerçekleştirdiler. 

Bandırma Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’na; İspanya’dan J.C.Cabello Millan, İtalya’dan Fabrizio Dieci, Mısırdan Nagy Fareed, ülkemizden de Nilhan Sesalan, Selçuk Yılmaz ve Caner Şengünalp katıldı. 

Marmara Adası’ndan getirilen dev mermer bloklar sempozyum alanı olan yeni sahildeki basketbol sahasına yerleştirildi. Sanatçılar yaptıkları çalışmalarla, bu mermer blokları bir sanat yapıtına dönüştürdüler. 7 Haziran 2011 tarihinde tamamlanan Heykel Sempozyum ‘u çalışması sonunda Bandırma altı adet mermer heykel kazandı. 

Sıla :
Bandırma Belediyesi'nin düzenlediği 22. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali, ünlü şarkıcı Sıla'nın konseriyle sona erdi. 

Düzenli olarak her yıl, Bandırma’nın geniş alanında kurulan dev platformda sahneye çıkan sanatçıları Bandırmalılar ve çevre ilçelerden gelen misafirler coşkunca alkışladılar… Komşu ülkelerden gelen sanatçılar , ve folklor elemanları Festivale tat kattılar… Her yıl bu günlerde insanları şenlendiren, Kuş Cennetinin tanıtımına yönelik bu kültür ve sanat festivali beklenildiği gibi neşeyle, coşkuyla sürdü ve aksamadan tamamlandı. Bu güzel, coşkun Festival için Belediye Başkanı Sedat Pekel ve arkadaşlarına teşekkürler ederiz. 

…………………….
http://www.bandirmakuscennetifestivali.com/kuscenneti.asp 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..