Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

22 Nisan Pazar

22 Nisan Pazar
 

OSMANLI’DAN DERS ALMADIK (Bugün). Türkiye gayrimüslimlere yönelik cinayetlerle sarsıldı. Oysa mirasçısı olduğumuz Osmanlı farklı dinlerin özgürlük kalesiydi.

Yorum : Tarih, insanların ders almasını sağlayabilir de tekerrür etme imkânı bulamazsa, gerekli faydayı sağlamış olur. Yoksa tarihin bir masal gibi okunması da, tarihte kalan şeylerle övünülmesi de insanlığa bir şey kazandırmaz. Biz gerçekten geçmişte tebaası arasında bulunan her dinden, her milletten insana özgürce yaşama imkânısağlamıştık. Yahudiler Avrupa ülkelerinden sürgün edilirken onlara kucak açan da bizdik. Şimdiyse Hristiyan propogandasına dayanamayıp onları insanlık dışı davranan bir ülke konumuna düştük. Bunun neresi vatan, millet uğruna yapılıyor, anlayana aşk olsun…

MEDYADA DÜŞMANLIK (Birgün). Santoro, Hrant Dink cinayetleri, Malatya katliamı ve kiliselere yönelik saldırılarda Medya’nın ve Medya mensuplarının ırkçı-gerici söylemlerinin de etkisi var.

Yorum : Yasalar çerçevesinde ülkemizde yaşayan vatandaşlarımıza tanınmış haklar ve ödevler bellidir. Hiçbir ayırım yapılmadan herkes bu hak ve ödevlerini yerine getirmekle sorumludur. Devlet de, millet de, halk da… Yasalara aykırı bir durum varsa giderilir. Değilse faydalanılan zayıf yanlarımızı düzeltmemiz lazım. Bundan faydalananları cezalandırmamız değil…

İNSANLIK ONA MUHTAÇ (Milli Gazete). Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi tarafından Türkiye çapında düzenlenen Asr-ı saadet programları büyük bir coşkuyla devam ediyor. Dün İstanbul ve Gaziantep’te düzenlene törenlere halk büyük ilgi gösterdi.

Yorum : Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ülkemizin her yerinde Hz. Muhammed’i anma ve tanıtma çalışmaları yapılıyor. Ne kadar yapılıyor ve ne kadar başarılıyor, bilemiyorum. İslâmiyet ve onun Peygamberi Hz. Muhammed, gerçek yüzüyle, her türlü yalandan yanlıştan arınmış şekilde sözde değil özde anlatılmalı ve tanıtılmalıdır. İnsanlığın uygulanmasından ibaret olan İslam dininin önyargısız olarak, onu istismar edip yanlış yapanların etkisinde kalmadan yalın şekilde incelenip araştırılmalı ve gerçek yüzü ortaya konmalı. Bununla ilgili son günlerde internette bir site açıldı. www.sonpeygamber.info. Henüz tam inceleyemedim ama faydalı olacağını zannediyorum.

BAVUL DOLUSU FİDYE KURTARDI (Akşam). Nijerya’de 14 gündür rehin tutulan Türk mühendisler artık özgür. Kalaşnikoflu adamlar Türk mühendisler için fidye kapısını önce 40 milyon dolardan açtı. Pazarlıkla bir bavul Nijerya parasına razı oldular.

BİR TELEFONLA GELEN SEVİNÇ (Yeni Şafak). Nijerya’da fidye için kaçırıldıktan sonra, Dışişlerinin çabasıyla kurtulan Türk mühendislerin evlerinde bayram var.

Yorum : Tehlikeli bir durumun zararsız atlatılmış olması sevindirici bir durum.

ÇANKAYA İÇİN DERİN PAZARLIK (Cumhuriyet). Kulislerde Erdoğan’ın Gül’ü aday göstermek istediği, ancak Arınç’ın buna karşı çıkacağını bildiği için ikilinin görüşmesini istediği yorumları yapılıyor. Basın’a Gül’le Arınç’ın anlaştığı bilgisi sızdırılmasına rağmen pürüzlerin aşılamadığı sanılıyor.

Yorum : Akparti içinde bir uyuşmazlık, bir çatlak meydana gelmesi, elbette rakipleri için önemli bir durum. Ancak Türkiye için iyi bir durum değil. Bunu sadece Akpartiyi baz alarak söylemiyorum. İktidarda kim olursa olsun böyle bir durum sadece partiye değil, ülkeye de zarar verir.

CUMHUR BUNU HAKETMİYOR (Güneş). Köşk sürecinin ortaoyununa dönmesine kızan AKP milletvekili Ersönmez Yarbay, bu 73 milyona yapılan bir ayıp diyerek adaylık başvurusu yaptı.

AKP’DEN TEPKİ ADAYLIĞI (Milliyet). Partisinin cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecini eleştiren AKP’li Ersönmez Yarbay, tepki olarak kendisi aday oldu.

Yorum : Elbette tek adayla seçime gitmek pek de demokratikmiş gibi görünmüyor. Zaten eninde sonunda en azından görüntüyü kurtarmak için bazı adayların çıkması kaçınılmazdı. Ersönmez Yarbay sadece elini çabuk tutmuş. Burada asıl sorgulanması gereken muhalefetin de henüz bir aday çıkarmamış olmasıdır. Böyle bir seçimi yok saymış olmak da demokratik değildir.

EN ROMANTİK AİLE HAKİMİ (Hürriyet). Şarkıcı Rafet el Roman ile manken Tuğba Altıntop’un çocuklarının velayetini anneye veren yargıç Ali Sadık Taştepe, kararda hukuk tarihine geçecek edebi bir dil kullandı.

Yorum : Sadece kanun maddelerinden ve sıkıcı bürokratik ifadelerden ibaret hükümler yerine hakimin böyle romantik sözlerle kararını açıklaması, şaşırtıcı olduğu kadar, hayatın içine girmiş olması açısından da gerçekçi ve gerekli. Benim çok hoşuma gitti.

TÜRKİYE ATEŞ ÇEMBERİNDE (Milli Gazete). Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ABD’ye endeksli dış politikanın ülkeyi çöküşe sürüklediğini belirterek ABD ve yandaşları 22 ülke ile birlikte ülkemizi hedef alarak BOP’u geçekleştirmeye çalışıyor dedi.

Yorum : ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi çok yönlü olarak üzerinde durulması, düşünülmesi, irdelenmesi ve gereğinin yapılması gereken bir konu. Burada sadece hükümeti suçlamak yerine millet ve devlet olarak elbirliğiyle hareket etmek lazım.

TÜRKİYE’NİN AYDINLIK YÜZÜ (Milliyet). Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın, önceki akşam, yaşları 10-16 arasındaki çocuklardan oluşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ile birlikte verdiği 23 Nisan konseri Türkiye’nin içini aydınlattı.

Yorum : Bir çiçekle bahar olmaz denir ya, bir konser içimizin aydınlanmasına yeter mi bilmiyorum.

DÜNYADA TEK (Posta). 23 Nisan dışında dünyada çocuklara armağan edilmiş başka bayram yok. Türk çocukları Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bu bayramı, tüm dünyadan ülkemize gelen yaşıtlarıyla birlikte kutluyorlar. Evrensel bir bayram haline gelen 23 Nisan Bu yıl sadece Türkiye’de değil, Almanya’da da kutlanıyor.

Yorum : Büyük Atatürk’ün bu armağanı gerçekten bizim yüz akımız. Masum ve günahsız çocukların, bu kardeşlik ve dostluk anlayışını pekiştirip, geleceğin dünya barışına katkısı olmasını arzu ediyorum. Aynı şekilde 19 Mayıs gençlik bayramımızın da uluslar arası bir boyut kazanması ve dünya milletlerini birbirine yakınlaştırıp yine barış ortamı hazırlaması içten gelen bir temennim. Bu yıl Almanya’nı Berlin kentinde Büyükelçiliğimiz ve Berlin eyalet başbakanının katkılarıyla 23 Nisan uluslar arası bir bayram olarak kutlanacak. Bunu yaygınlaştırmanın yollarını aramalı ve bulmalıyız.

DEMOKRASİ AYIBI (Radikal). Demokratik ülkelerde adaylar aylar öncesinden belli oluyor. Türkiye’de ise 24 gün sonra devletin zirvesine çıkacak kişiyle ilgili kimse bir şey bilmiyor.

Yorum : Ortada bir ayıp varsa hepimizin. Muhalefet anlayışı, Basının olaya bakışı ve bütün bunların karşısında hükümetin tedbir alışı olarak durumu değerlendirirsek bu müşterek ayıp ortaya çıkmış olur.

VAHŞETİ CEP’E KAYDETTİLER (Sabah). Malatya’daki kanlı olayda Emre Günaydın’ın isteği üzerine boğaz kesme anı cep telefonuna kaydedildi. Kayıtlar poliste…

Yorum : Yapılan işin aklı başında normal bir insan davranışına ters düştüğünü yazmıştım geçen gün. Bir de bunun kayda geçirilmesi nasıl bir ruh halini yansıtıyor, herhalde buna psikologlar karar vereceklerdir.

PUSULASI ŞAŞTI (Star). Meclis cumhurbaşkanı seçmesin diyen CHP, hukuku zorlayarak hazırladığı 3 aşamalı eylem planıyla güldürmeye devam ediyor.

Yorum : CHP önce Erdoğan’ın adaylığını, o da olmadı, 367 şartını Anayasa mahkemesine götürmeye, oradan da bir netice alamazsa dokunulmazlığı gündeme getirmeye hazırlanıyor. Hukukun zorlanmasını, özellikle boşluklar aranmasını ve bunların kötü niyetle yorumlanmasını doğru bulmadığımı söylemeliyim. Bu arada halen mevcut bir duruma ses çıkarılmazken, bunun yeni bir oluşumda tehdit unsuru olarak kullanılmasını da samimi bulmadığımı belirtmeliyim. Bu davranış bana iki yüzlülüğü, riyakârlığı ve daha da önemlisi, öncesinde sırf çıkarlara göre yanlışa göz yumulduğunu anlatıyor. Bunu nasıl normal karşılarız?

MİAMİLİ TÜRKLER (Takvim). Zenginlerin gözdesi Miami’deki Beach Rezidans evleri İstanbul’da tanıtıldı. 5 Türk 500 ile 6 milyon dolarlık evlerden aldı. O Türkler’den biri de Arto…

Yorum : Vergi sıralamasında adını görmediğimiz duymadığımız çok zenginimiz var. Maliye Bakanımızın bu haberleri izlediğine eminim.

ESRARENGİZ DEV HOLDİNG (Tercüman). PKK hâmisi Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir’in kurduğu Diyar A.Ş.’ye bir ayda yurt dışından 2 milyon YTL aktı. 2008’deki ciro hedefi ise tam 4 milyar Euro.

Yorum : Çok ilginç bir tespit. Maliye başta olmak üzere gerekli bütün kurum ve kurullar bu ciddi uyarıyı göz ardı etmeden incelemeye tabi tutmalıdırlar.

MHP PATLADI (Tercüman). İşte Tecüman’ın dev anketi. Vatandaş meclise üç parti girer dedi. İlk üç sırayı AKP, MHP, CHP aldı. MHP oyları % 10 patlamayla yüzde 18, 4’e çıktı.

Yorum : Anketler zaten benim pek önemsemediğim, sadece genel havayı koklamak adına bilgi aldığım kaynaklardır. Yanlı ve taraflı anketlerin gerçeği bildirmek yerine taraftarı memnun etme amacında olduğunu düşünüyorum.

EFENDİ DEĞİL HİZMETKÂRIZ (Türkiye). Erdoğan’dan hafta sonunda anlamlı mesajlar geldi. Millet bizden ne istiyor? Sözde değil, özde hizmet… Biz de gereğini yapıyoruz.

LAFLA ÇAĞDAŞ OLUNMAZ (Vakit). İstanbul ve Bursa’da çeşitli açılışlar yapan Başbakan Erdoğan, çağdaşlığın kriteri slogan atmak değil eser ortaya koymaktır, dedi ve ekledi: Bu makamlar yan gelip yatma yeri değil, çalışma yeridir.

Yorum : Erdoğan’ın bu yerinde tespitine ben de katılıyorum. Gerçekten, Türkiye’ye olumlu bir katkıda bulunmayan, sadece karşı çıkan bir muhalefet anlayışını tasvip etmiyorum, edemiyorum.

YÜREKLERİ KIPIR KIPIR (Vatan). Erdoğan’a partiden gelen başbakan kal telkini hesapları altüst etti. Erdoğan, Gül ve Arınç dışında bir isim görüşü giderek ağırlık kazanıyor. Bazı vekilleri piyango bana çıkar mı heyecanı sardı.

Yorum : Evet piyango bana çıkar mı heyecanı gerçekten ilginç. Yalnız benim tespitim, piyango daha çok o ihtimali aklından geçirmeyenlere isabet ediyor. En yakın örneği de sayın Sezerdir. Acaba hiç aklına gelmiş miydi? Pek sanmıyorum.

DEMOKRASİYE NOKTA (Yeni Asya). Andıç, darbe günlüğü ve TSK’ya dost STK’lar yayınlarından sonra, statükonun hedef haline getirdiği Nokta dergisi kapandı.

Yorum : Nokta’nın kapanmasına ben de üzüldüm. Birinin sahip çıkmasını bekliyorum ve umuyorum.

KAÇAK BİNALARIN YIKILMAMASI BELEDİYELER ARASINDA KRİZE YOL AÇTI (Zaman). İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılar konusunda ilçe belediyelerini takibe aldı. Florya’da 75 kaçak bina tespit edilirken Bakırköy belediyesi uyarıldı. Paramız yok, siz yıkın cevabı geldi. Büyükşehir ilçe belediyesinin kararı şart diyor, Bakırköy yıkıma yanaşmıyor. Tartışma sürerken kaçak binaların yarısı tamamlandı ve insanlar içine girip oturmaya başladılar.

Yorum : Arap saçına dönmüş bir mesele… Kendi adıma, yasal olmayan kaçak yapıların yıkımına karşı değilim. Tam tersine adaleti hiç bozmadan, kimseye ama kimseye bu fırsatı vermemek lazım.

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..