Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

22 Temmuz Pazar

22 Temmuz Pazar
 

Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Bugün yurtta seçim var. Herkes daha iyi bir Türkiye için sandığa gidip oy verecek. Hepimizin gönlünde bir arslan yatıyor. Ama sandıktan ne çıkacağını bilemeyiz.

Burada önemli olan, milletin kararına saygı duymak, demokrasimizi zedelemeden rayına oturtmaktır.

Kazanan ve kaybeden partiler bence oturup niye kazandıklarını ve niye kaybettiklerini çok iyi tahlil etmelidirler. Bu muhasebe yapılmazsa -ki ben biraz yapılmadığını zannediyorum- kerameti veya suçu başkasında görüp kendi metotlarını gözden geçirmeyi düşünmüyorlar.

Bu onların bir dahaki seçimde yer değiştirmelerine sebep olurken milletin de kaybetmesine sebep oluyor.

Kaybettiklerimiz artık yeter. Artık birlikte kazanacak günler yaratalım. Çağdaş ülkelerle aramızdaki muazzam mesafenin kapanabilmesi için böyle bir sistemli çalışmaya ve birlikteliğe ihtiyaç var.

HAYDİ HAYIRLISI (Akşam). Büyük gün geldi mühür millette. Demokrasiye sahip çıkan, ülkenin kaderinde söz sahibi olmak isteyen herkes bugün sandık başına…

HERKES SUSACAK HALK KONUŞACAK (Bugün). Cumhurbaşkanlığı seçimi, muhtıra, mitingler derken beklenen gün geldi, çattı. Bugün 42, 5 milyon seçmen söz sırası bizde diyerek oy verecek. Hayırlı olsun.

ÜLKE KAZANSIN (Güneş). Türkiye bugün 16. seçimini yapıyor. Atatürkçü, cumhuriyetçi, hırsızlık yapmayacak kadroların işbaşına gelmesi dileği ile haydi herkes sandığa diyoruz.

ARTIK SÖZ HALKIN (Milliyet). Liderler kozlarını paylaştı, bugün sıra seçmende. Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olmak isteyenler tatil beldelerini boşalttı, sandık başına koştu.

MÜHÜR SİZDE (Posta). Türkiye’yi seven, kendisinin ve çocuklarının geleceğini düşünen herkes, bugün başında olacak. Seçime katılım oranının çok yüksek olacağı tahmin ediliyor.

ORİJİNAL DEMOKRASİ BUGÜN TÜRKİYE’DE (Radikal). Darbeli, vuruklu, kırıklı sağı solu çizikler, yara bere içinde bir demokrasi değil, orijinal demokrasi istiyoruz. Bütün özgürlüklerimizin güvence altında olduğu, yönetimlere hesap sorma ve hak arama yollarının hiçbir zaman kapanmayacağı, bizi hep bizim seçtiklerimizin yöneteceği, yetkisini halktan almayan hiçbir kurulun nihai kararı veremeyeceği orijinal demokrasi…

DEMOKRASİ GÜZEL ŞEY (Star). Seçim öncesi süreçte söylenen her şey artık geride kaldı. Şimdi söz söyleme sırası sandık başına gidecek halkta.

YETER SÖZ MİLLETİN (Takvim). Mitingler yapıldı, liderler konuştu, iddialı vaatler havalarda uçuştu. Derken büyük gün geldi çattı. Bugün son sözü, Cumhuriyetin ve demokrasinin gerçek sahibi vatandaş söyleyecek.

YAŞASIN DEMOKRASİ, YAŞASIN CUMHURİYET (Vatan). Bugün sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın Türkiye, cumhuriyetin kazanımları ve demokrasiden taviz vermeden yoluna devam edecek.

SANDIĞA HÜCUM (Vatan). Milyonlarca kişi oy kullanabilmek için kentlerine döndü. Ege ve Akdeniz sahilleri yabancı turistlere kaldı. Bugün seçime katılım rekoru bekleniyor.

KARAR MİLLETİN (Yeni Şafak). Türkiye bugün gelecek beş yılını yönetecek kadroyu seçiyor. Anketler seçmenin iki önceliğini dikkate alarak karar vereceğini gösteriyor. Geçikini etkileyen ekonomik ve siyasi istikrar, güçlü bir demokratik yönetim.

ŞİMDİ SÖZ MİLLETİN (Zaman). İki aydır seçim meydanlarında siyasi partilerin vaatlerini dinleyen 42, 5 milyon seçmen bugün sandıkta oy kullanıp kararını belirleyecek.

*****

Seçim sonrası büyük şehirlerde su sıkıntılarının ve kısıntılarının başlayacağından söz ediliyor. Çünkü barajlardaki su durumunun iyi olmadığını biliyoruz.

Varlığında kıymetini bilemediğimiz her şey gibi geçen yıl fazla suyun kıymetini de bilememişiz. İlle başımıza bir felaket gelmeden ihtiyaçlarımızın ne olduğunu tam kestiremiyoruz.

Zamanında yapılan işler daha ucuz ve daha verimli olur. Mesela yıllardır sözü edilen İstanbul’a Melen çayından Ankara’ya da Kızılırmak’tan su getirme projeleri, sallandı sallandı, şimdi jet hızıyla yapılmaya çalışılıyor.

Keşke Milletçe her şeyi zamanında yapmayı öğrenebilsek…

İSTANBUL’UN SUYUNU DENİZE DÖKTÜLER (Akşam). Barajların dibi göründü. Bu yaz nasıl bitecek kimse bilmiyor. Peki geçen yıl ne yapmışız? İstanbul barajları tam doluydu ama depolama alanı yok diye 450 milyon metre küp suyu denize denize dökmüşüz. Bu 7 aylık su demek.

*****

Seçim günü gazete manşetlerinde üzücü haberler de var. İki trafik kazası, hem hayatını kaybedenlerin ailelerini perişan etti, hem bazı çaresizleri sevindirdi.

İstanbul’daki bir kaza, motorsikletli doktorun ölümüne sebep oldu. Zonguldak’ta ise kaldırımdaki çocuğun ölümü, 4 hastaya umut getirdi.

Dünyanın çarpık mantığına akıl erdirmek zor bazen…

BABA KALBİ (Hürriyet). Kaldırımda yürürken bir otomobilin çarpmasıyla ölen 6 yaşındaki Burcu’nun babası yavrusunun organlarını götüren sağlık ekibini gözyaşlarıyla izledi.

ŞANSSIZLIK (Posta). 23 Temmuz 2005’te Mısır’ın tatil beldesi Şarm el-Şeyh’teki bombalı saldırıdan şans eseri kurtulan 39 yaşındaki Dr. Ömer Uzma İstanbul’da motosiklet kazasında öldü. Uzma 20 gün önce baba olmuştu.

EMNİYET ŞERİDİ İHLALİ ÖLDÜRDÜ (Sabah). Motosikletiyle emniyet şeridinde hızla gidermen önüne çıkan otomobile çarpan doktor Ömer Uzma feci şekilde öldü.

BURCU DÖRT ÇOCUĞA HAYAT VERDİ (Türkiye). Annesi ve kardeşiyle kaldırımda yürürken otomobil çapan Burcu’nun beyin ölümü gerçekleşince acılı aile organlarının bağışlanmasını istedi. Burcu’nun kalbi, 2 böbreği ve karaciğeri nakledildi.

MOTOSİKLET SEVDASI ÖLÜME GÖTÜRDÜ (Yeni Şafak). Arkadaşlarıyla kurduğu motosiklet grubu ile gazetelere haber olan doktor Ömer Uzma, TEM yolunda trafik canavarına yenildi.

*****

Diğer gazete manşetleri de şöyle :

İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR (Cumhuriyet). Irak’ı işgal eden emperyalist devletlerin Lozan Antlaşması’nı yok etmek istedikleri vurgulandı.

CEO MAAŞI 200 MİLYAR (Güneş). Türkiye’deki üst düzey şirket yöneticilerinin ortalam maaşının 200 bin YTL olduğu açıklandı.

BİR SORU İKİ CEVAP (Sabah). Müdür yardımcılığı seçme sınavında davalık olan sorular için iki mahkeme zıt karar verdi.

PKK BİZİM İÇİN DE SORUN (Sabah). Irak’ın Erbil valisi Hadi, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu söyledi.

İMARZEDEYE MÜJDE (Takvim). Bakanlar Kurulu İmar Bankası’ndan bono alan 22 bin kişiye müjde verdi. En geç iki ay içinde tamamlanacak ödemeler için başvuru süresi 20 gün.

Yarın yeniden beraber olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..