Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '07

 
Kategori
Siyaset
 

22 Temmuz seçimleri ve CHP'nin hezimeti

Evet bir seçim dönemini daha geride bıraktık ve ne yazık ki CHP'nin daha doğrusu Sn. Deniz BAYKAL'ın hezimetine, sandığa gömülmesine tanıklık ettik.

Peki bu sonuçlar şaşırtıcı mıydı? Bir anlamda evet, başta Sn. R. Tayyip ERDOĞAN olmak üzere hiç kimse AKP'nin bu kadar yüksek oy oranına ulaşmasını beklemiyordu. Bu seçim sonuçları elbette daha çok tartışılacak ve üzerinde analizler yapılacaktır.

Yaşadığım yer olan Aydın'da da CHP hezimete uğradı. 1. parti olması gereken seçimleri 3. parti olarak tamamladı. Tüm seçim süreci içinde ben de bir takım gözlemler yapma olanağı buldum.

Ben kendimi bildim bileli CHP'ye oy veririm ancak ilk defa bu seçimlerde CHP'nin seçim çalışması yapmadığını gördüm. AKP her an sokaklarda iken CHP'nin sesi çıkmıyordu. Sokaklarda caddelerde AKP ve MHP bayrakları her yeri kaplamışken CHP'nin bayrakları neredeyse mumla aranıyordu. Seçim Yasaklarının başlamasından bir gün önce AKP milletvekilleri aydına gelip açılışlar konuşmalar yaparken CHP milletvekilleri adeta gizleniyorlardı.

Seçmen Oy Pusulaları geldiği zaman da ilk dikkatimi çeken şey (Belki bir çok kişinin gözünden kaçmıştır) AKP'nin isminin oy pusulalarına yanlış yazılmış olmasıydı. AK Parti olarak yazıyordu. halbuki bu partinin adı Ak parti değil AKP dir AK parti sadece partililerin kendilerine yakıştırdığı isimdir.

Seçim günü bir yandan sıcaklarla boğuşurken bir yandan da görevimizi yapmaya çalışıyorduk. Bu arada da siyasi partilerin temsilcileri bizleri ziyaret ediyordu. AKP Milletvekili adayları bile ziyaretimize gelip bir ihtiyacımızın olup olmadığını sordular. Ancak tüm gün boyunca bir tek CHP'li yetkili göremedik.

Öğle saatlerinde de tüm partiler gözlemcilerine kumanya getirdiler ancak kumanya dağıtmayan tek parti CHP idi.

Sıcaklarla boğuşurken AKP il teşkilatı tarafından dağıtılan su ile serinledik ve öğleden sonra da bizlere kumanya gelmediğini gören AKP herkese kumanya dağıttı.

Her yarım saatte bir AKP temsilcileri gelerek oy verme işlemi hakkında bilgi aldılar ve oy verme oranı hakkında bilgi topladılar. Sürekli olarak bizlere her hangi bir ihtiyacımızın olup olmadığını sordular ve ihtiyacımızın olduğu anda kendilerine haber vermemizi istediler.

Tüm bunlar yaşanırken gözlerim hep CHP'yi ve temsilcilerini aradı ama ne yazık ki kimse yoktu. Sandıktan çıkan oy dökümünü almaya bile kimse gelmedi.

Şimdi soruyorum sizlere bu sonuçlar sürpriz mi?

Bence hayır!!!

CHP'nin ve sosyal demokratların başında Deniz BAYKAL ve partinin yönetimlerinde de kendi adamları olduğu sürece daha nice seçimlerde hayal kırıklığı ve hüsran yaşarız. Bizlerin hayal kırıklığı o kadar önemli değil ama Deniz BAYKAL ve ekibinin Atatürkün kurmuş olduğu Laik Türkiye Cumhuriyetine ihanet etmeleri çok daha önemlidir.

Artık siyasetten tüm ekibinizle birlikte çekilmenizin zamanı gelmedi mi Sn. BAYKAL ?

 
Toplam blog
: 26
: 5569
Kayıt tarihi
: 05.04.07
 
 

1962 Balıkesir doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi ülkemizin çeşitli illerinde tamamladıktan son..