Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '07

     
    Kategori
    Siyaset
     

    22 Temmuz ve bağımsızlar

    22 Temmuz 2007'deki secimlere cestli partilerle birlikte yuzlerce bagimsiz aday giriyor. Aslinda bunlarin hemen hemen hicbiri bagimsiz degil. İclerinde birkac tanesi var ki, adaylik basvurularina kadar herhangi bir parti uyesi degillerdi. Ancak Aysel Tugluk, Ufuk Uras, Ahmet Turk, Levent Tuzel nasil bagimsiz olabilirler ki?

    Hepsi de parti liderleridir, yoneticileridir. Bu arkadaslara ancak soylenebilecek tanimlama parti ismiyle secime katilmayanlar. Hepimiz biliyoruz ki secimden sonra parlamentotada herkes partisine donecek, donmeseler de bir dahaki secime 5 kala partilerine donup partilerine hazinedeki payi alacaklardir.

    Buradaki oyun tabii ki one konan engeli atlamak icin yapilan engel atlama aracidir. Ancak kavramlar dogru kullanilirsa ve halka verilen sozler bu cercevede olursa ileride daha saglam zemine tutunacagimiz yol icin dosenmis adimlar olur.

    Yarin partilerine katildiklarinda hazinedeki kaynagi aktardiklarinda Sayin Sema Piskinsut'un konumuna duserler. Sema Piskinsut, ki gercekte bulundugu donemde hicbir milletvekilinin yapmadigini yapti. Karakollari basti, buldugu iskence altini Meclise tasidi, iskence yapilan emniyetin kapisina bu isyerinde iskence vardir yazisini asti. Ama bugun Sayin Sema Piskinsutu kim hatirliyor? Onun icin soldan olan, sosyalist olan insanlarin yaptigi her is, attigi her adim kendilerinde ve partilerinde once bu ugurda yasamlarini ortaya koyan binlerce insana karsida sorumlulardir.

    Onlarin birakdigi miras namus gibi korunmali, lekelenmesine izin verilmemelidir ki bugun soylenenler yarin gerceklige kavusabilsin; yoksa diger politikacilarin konumuna dusulur. O da herkesin malumudur. Izaha gerek yoktur.

    Gercekten bagimsiz olan su an Baskin Oran hocadir. Hicbir partiye bagli degildir ve olmayacagini da dile getirdi. Soylediklerini parlamentodan da devam ettirirse gercekden ezilenlerin sesi olur ve yarinlarda umutlari canli kilabilir.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 245
    Kayıt tarihi
    : 11.01.07
     
     

    1999 yılından itibaren Londra'da yaşamaktayım. Gurbette, SILA'dan uzaklarda... 2001 yılından itibare..