Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '11

 
Kategori
Spor
 

23. Kıtalararası Boğaziçi Yüzme Yarışına başvuru için son 5 gün

23. Kıtalararası Boğaziçi Yüzme Yarışına başvuru için son 5 gün
 

22. Kıtalararası Boğaziçi Yüzme Yarışı'ndan bir kare


Kısa adıyla TMOK, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından bu yıl 23. cüsü gerçekleştirilecek olan “Kıtalararası Boğaziçi Yüzme Yarışı” na katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 17 Mayıs 2011’ Salı gününe beş gün kaldı. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde 7. Meis-Kaş Yüzme Yarışı’ na katılmak isteyen birçok sporsever, 120 kişilik kontenjanın bir buçuk günde dolması yüzünden şansını kaybetmişti.

Bu yıl 17 Temmuz 2011 Pazar günü gerçekleşecek olan “Kıtalararası Boğaziçi Yüzme Yarışı” online kayıtları 14 Mart’ ta internet üstünden başlamıştı. Yarışmaya ilk kez katılacak olanlar için özellikle yerine getirilmesi gereken bazı şartlar olduğunu bildirmekte fayda var. Yarışa katılım, “Meis-Kaş Yüzme Yarışı” ndan farklı olarak 60 TL.’lik katılım ücreti söz konusu. Yüzme Spor Kulüpleri, lisanslı sporcular, gerekli evraklarını 3 Haziran akşamına kadar TMOK’ ulaştırmaları şart. Yarışmaya ilk kez katılacak olanlar ise belirlenen tarihlerde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Trabzon illerimizde belirlenen havuzlardaki seçmelere katılmaları gerekiyor.

Öncelikle, online başvuru için TMOK’ un sitesinde yer alan başvuru sayfasına http://www.bogazici.cc girmek ve katılım şartlarını iyice okumak şart. Gayet iyi hazırlanmış olan sitede yarışma hakkında her türlü bilgiye ulaşmak mümkün.

Başvuru sayfasında belirtildiği gibi;

“Yarışmaya katılmak isteyenler Haziran ayında yapılacak seçmelere katılmadan direk yarışmacı olmak için kayıtlar açıldıktan sonra en kısa sürede aşağıdaki şartları yerine getirmek mecburiyetindedirler.”

1 - İnternet üzerinden kayıt formunu doldurmak bu formu bastırmak gerekli yerlerini doldurtup imzalatmak / imzalamak ve bunu Olimpiyatevi Ataköy 4. Kısım Sonu 34158 Ataköy –İSTANBUL adresine ulaştırmak.

2 - Yukarıdaki forma yüzebilirlikle ilgili evrakı ve nüfus cüzdanı fotokopisini, 2 adet vesikalık fotoğrafı eklemek.


TMOK’ un resmi internet sitesinde belirttiği gibi yarışlar ülkemizdeki en eski açık deniz yarışı olma özelliğini taşıyor. 1989 yılında bu yana gerçekleşen ve geleneksel hal alan “Kıtalararası Boğaziçi Yüzme Yarışı”, bir diğer önemli organizasyon olan “Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı” gibi ülkemizin nev-i şahsına münhasır yarışmalarından biri olma özelliğini taşıyor. Her iki yarışın en büyük özelliği Avrupa’ yı, Asya’yaya bağlayan su yolları üzerinde olması ve dünyada benzerinin olmaması. Her yaştan erkek ve kadın yarışmaya açık olan bu yarışlar, her geçen gün daha fazla popülerleşerek, toplumda spor algısı ve farkındalığını arttırmakta ve genç yaşlı herkesi spor yapamaya teşvik etme özelliğini taşımakta.

Geçtiğimiz yıl televizyonlardan naklen yayınlanan, aynı zamanda Uluslararası medyanın ilgisini de çeken “Kıtalararası Boğaziçi Yüzme Yarışı” na Eski Devlet Bakanı Kürşat TÜZMEN, Belgesel ve yapımcı Savaş KARAKAŞ, Türkcell CEO’ su Süreyya CİLİV gibi tanınmış şahsiyetlerinde katılmış olması, yarışmayı daha da ilgi çekici hale getirmişti.

Ana sponsorunun Samsung olduğu yarış, 6.5km’lik bir parkurda azami güvenlik önemleri alınarak gerçekleştirilmekte. “Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı” nın aksine Anadolu yakasından başlayan yarışın start noktası Kanlıca’ dan başlıyor, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ nün altından geçerek Avrupa yakasındaki Kuruçeşme’ de son buluyor. Bildiğiniz gibi Çanakkale’ deki yarış, Avrupa kıyısında bulunan Eceabat’ tan başlar ve Anadolu yakasındaki Deniz Kuvvetleri’ nin içinde bulunan Çimenlik Kalesi mevkiinde son bulur.

TMOK, bu yıl ilk kez, “Kıtalararası Boğaziçi Yüzme Yarışı” na katılmayıp, bu tür yarışmaları fotoğraflamayı sevenler için benzerlerinden farklı bir uygulama yaparak bünyesinde bir fotoğraf yarışması da gerçekleştiriyor. TMOK' un düzenlediği fotoğraf yarışması, amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açık. Yarışmaya katılım şartlarına ise sitedeki linkten ulaşmak mümkün.

Şehr-i İstanbul’ un “Kıtalararası Boğaziçi Yüzme Yarışı” sayesinde her iki kıtayı denizden yüzülerek geçilmesinin yanında, her yıl gerçekleşen Uluslararası Avrasya Maratonu ile karadan geçilmesi ile de çok farklı bir sosyal ve sportif bir mecraya oturmasını sağlamakta. Ülkemizde gerçekleşen ve uluslararası arenada tanıtımı yapılan bu türden spor ve sporcu dostu etkinliklerin sayılarının her geçen gün artması dileğiyle… 

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..