Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

23 Haziran Cumartesi

23 Haziran Cumartesi
 

Gazetelerdeki manşetlerden iki tanesi önemli bence. Biri Ümraniye’deki el bombalarının ucunun bir yerlere doğru uzanıyor olması.

Aslında buradan bir sonuç alınabilirse, bazı karanlık noktalar açıklığa kavuşmuş olacak.

Her seferinde yarım kalan bazı şeylerin artık tamamlanma zamanı gelmiştir diye umuyorum.

Gerçekten bu milletin çilesi artık bitmeli. Çekilen bu kadar eziyetten sonra insanlar hak ettikleri mutluluğa kavuşmalılar.

Halkın üzerinden sürekli birilerinin politika yapıyor olması, üstelik bu şekilde sürekli kendi çıkarını sağlarken halka zarar veriyor olması artık tahammül boyutlarını aşmadı mı?

SORUŞTURMA GENİŞLETİLİYOR (Cumhuriyet). Ümraniye’de bir gecekonduda bulunan 27 el bombası ve patlayıcılarla ilgili soruşturmanın, Danıştay ve gazetemize atılan bombalarla ilgili olabileceği ihtimali üzerine genişletileceği bildirildi.

EL BOMBALARI KARAR ERTELETTİ (Milliyet). Danıştay baskınına bakan mahkeme, Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçen bombalarla bu davanın bir bağlantısı olabileceğini öngörerek kararı açıklamadı. Danıştay soruşturması Ümraniye’ye doğru genişliyor.

YÜZBAŞI TEKİN NELERE KADİRMİŞ (Radikal). Eski yüzbaşı Tekinin tutuklandığı dosyadaki yayın yasağının gerekçesi, toprak bütünlüğünü koruma, devlet sırrı ifşasını engelleme olarak gösterildi.

DANIŞTAY DAVASI ÜMRANİYE’YE UZANDI (Zaman). Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla Ümraniye çetesi arasındaki bağlantının tespitini isteyen mahkeme, savcılıktan Ümraniye dosyasının örneğini talep etti.

*****

İkinci konu başbakan Erdoğan’ın Batman mitinginde söyledikleri… Cumhurbaşkanı seçiminin 367’ye takılmasını dile getiren Erdoğan, halka muhalefeti şikayet etmiş.

Ve yeni mecliste 367’nin üstünde milletvekiliyle girebilmek için oy istemiş. Buraya kadar olayda bir gariplik yok. Bunun böyle olacağını herkes biliyordu.

Başbakanın mağdur edebiyatı yapacağını tahmin etmeyen yoktu. Bilinmeyen milletin buna nasıl bir tepki göstereceği idi.

Her ne kadar gazeteler bunu bir şikâyet olarak dillendirseler de, halk bundan pek tedirgin olmuşa benzemiyor ve başbakan hak vermekten de çekinmiyor.,

Bunun sonucu Ak Parti’nin daha yüksek bir oranda oy alıp meclise daha güçlü gelmesinin yanında, Ak Parti karşıtı olanlara oy verilmemesi, daha doğrusu bir partinin oy alabilmesi için sadece Ak Parti’yi kendisine rakip seçmesi yeterli olmayabilir.

Bunun sonucu yine iki partili bir meclis demektir.

Aslında iki partili meclis her açıdan daha iyi. Sadece barajı aşamadığı için siyasi iradesi meclise yansımayanların oranının çok olması hoş olmuyor.

Bu gerçeğin farkında olanlar, barajı geçmesi şüpheli partilere oy vermeyerek bu engeli oradan kaldırabilirler.

Seçime kadar sanki böyle bir bilinç oluşacak gibi…

SEÇİMDEN SONRA KÖŞK KRİZİ ÇIKACAK (Akşam). Başbakan Erdoğan Batmanda muhalefet ve Anayasa Mahkemesinin kararını eleştirdi. Türkiye köşk seçimi krizi ile karşı karşıya, dedi.

PSİKOLOJİK HAREKAT BAŞLATILDI (Bugün). “Adaylığım en büyük uzlaşmaydı” diyen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanı seçim sürecinde yaşananları böyle değerlendirdi.

367’DEN FAZLA VERİN (Bugün). Seçimden sonra kriz var diyen başbakan Erdoğan, Cumhursuz cumhuriyet olmaz dedi ve 367’nin üstünde bir rakamla sizden yetki istiyoruz, dedi.

KÖŞK KRİZİ ÇIKAR (Güneş). Başbakan Erdoğan’dan sürpriz çıkış. Bu seçimden sonra Türkiye yeni bir cumhurbaşkanlığı krizi ile karşı karşıya kalacak.

SEÇMENDEN 367’NİN ÜSTÜNDE YETKİ İSTEDİ (Hürriyet). Batman ve Erzincan’da halka seslenen Erdoğan seçimden sonra bir cumhurbaşkanlığı krizi çıkmaması için 367’nin üstünde oy istedi.

ERDOĞAN KRİZLE KORKUTTU (Radikal). Başbakan seçim sonunda köşk krizi olabilir diyerek 367’nin üstünde yetki istiyorum, dedi.

367 DİYENLER KÖŞK KRİZİNE HAZIR OLSUN (Star). Başbakan Erdoğan yasaları zorlayanlar tarihe hesap veremeyecek dedi ve seçim sonrası bir cumhurbaşkanlığı krizi olacağını söyledi.

GELSİN HESAP VERSİNLER (Türkiye). Erdoğan Sezer ve Baykal’ı Doğu’da halka şikayet etti. Cumhurbaşkanını meclise de halka da seçtirmediler, şimdi ne diyecekler merak ediyorum.

*****

Geçtiğimiz günlerde şehitlerimizden birinin ikiz kardeşinin de asker olduğunu ve bu kardeşin gelip şehidi mezara koyduğunu yazmıştık.

Sağ kalan ikiz kardeş şehit kardeşinin intikamını almadan askerden gelmeyi düşünmüyordu.

Ancak annenin acılı yüreği bir kere daha böyle bir yangına tahammül edecek güçte değildi.

İkiz kardeş bu yüzden yasa gereği olarak terhis edildi.

ŞEHİDİN İKİZİNE ERKEN TERHİS (Hürriyet). Tunceli’de şehit düşen jandarma er Erdem Erkaçtı’nın ikizi Erden Erkaçtı, 11 ay erken terhis edildi.

AĞLATAN TERHİS (Posta). Erdem terörist kurşunuyla şehit olunca ikizi Erden, kardeşinin intikamını almaya yemin etti. Ancak anne seni de kaybedersem ölürüm deyince çaresiz kalan Erden kanunun verdiği haktan yararlanarak 11 ay önce gözyaşlarıyla tezkeresini aldı.

İKİZ ACISINA ERKEN TERHİS (Star). Tunceli’deki karakol baskınında şehit düşen Erdem Erkaçtı’nın aynı bölgede görev yapan ikiz kardeşi tezkeresine 11 ay kala terhis edildi.

*****

Çok ilginç olaylar görürüz bazen gazetelerde, inanmakta zorlanırız. İşte böyle bir haber var bugünkü gazetelerde.

Kadın sevgilisiyle birlikte kocasını yok etmeyi kafasına koyuyor. Ne lazım, kiralık bir katil. Onu da buluyorlar.

Kiralık katil avını kolayca halledebilmek için kocaya yakın olmaya çalışıyor ve onunla arkadaş oluyor. O kadar ki, onu öldürmekten vazgeçip kurulan tuzağı ona haber veriyor.

KATİL MELEK ÇIKTI (Takvim). Sevgili edinen kadın kocasını öldürmek için kiralık katil tuttu. Ancak katil vicdan yapınca, plan ters tepti.

*****

Hani bir söz vardır, olanla ölene çare olmaz diye, gerçekten doğru. Ölen için maalesef artık yapılacak bir şey yok. Kalanların bir şansı her zaman oluyor.

Küçücük bir bebeğin ölümünden sorumlu tutulan bakıcı, mahkeme tarafından serbest bırakılınca, olan sadece ölen bebeğe oluyor. Başka ne denebilir ki…

BAKICI SERBEST ÇİLEM BEBEK ÖLDÜĞÜYLE KALDI (Akşam). 4, 5 aylık bebeği döverek öldürmekle suçlanan ve 16 yıl hapsi istenen bakıcı, ilk duruşmada tahliye edildi.

Cumhurbaşkanı Sezer’in Ak Parti’ye karşı yaptığı muhalefet, zaman zaman onun siyasete atılacağı gibi söylentileri de beraberinde getirmişti.

Sayın Sezer tabii ki böyle bir şey yapmadı. Ancak Sezer’in damadı, CHP adayı olarak yollara düştü.

Yavaş yavaş siyasete ısınan damada halkın ilgi göstermesi, kendisini hem rahatlattı, hem mutlu etti.

SEZER’İN DAMADI OY İSTEMEK İÇİN YOLLARDA (Akşam). Siyasete alışmaya çalışan Mustafa Kısacıkoğlu, kendisine gösterilen sıcak ilgiden çok memnun.

*****

Diğer gazete manşetleri de şöyle :

TRT PALAS (Akşam). Kıbrısta TRT adına 3 kişi çalışıyor. Ama iki yıldır dokuz dairelik apartmana kira ödeniyor. Lefkoşe’deki binanın kirası 19.250 sterlin. Üstelik beş yıllık kira sözleşmesi yapılmış.

KENELER ÇIKTI MEYDANE (Bugün). Tarihi Kırkpınar güreşlerinin yapılacağı Sarayiçi er meydanı kene taramasından geçirildi. Pehlivanları korumak için yeşil alan ilaçlandı.

TERÖRE BATI DESTEĞİ (Cumhuriyet). Yabancı Basın Kandil’den örgütün propagandasını yapıyor. ABD’liler kampları ziyaret ediyor.

AKP MAZOTU KATLADI (Cumhuriyet). Mazot fiyatı AKP döneminde enflasyonun % 37 üzerinde arttı. Türkiye dünyada mazotun en pahalı olduğu ülkelerden biri haline geldi.

SON 30 YILIN EN SICAK AYI (Güneş). Çöl sıcakları Türkiye’yi sardı. Doktorlar İstanbul’da bile 50 dereceyi bulacak hava için vatandaşları uyardı.

BÜFEDEKİ PARA YÜKSEKOVA’DAN (Hürriyet). Paris’teki döviz büfesinde 300 bin euro ile yakalanan 2 PKK’lı, bu para bir iş adamının deyince, Fransız polisi Türk polisini uyardı. Ünlü bir saat markasının temsilcisi olan Yüksekovalı Hikmet serdar ile 15 adamı 47 kilo eroinle yakalandı.

ECDADA RAPTİYE (Sabah). Ayasofya’da açılan sergide eşsiz Osmanlı bayrak ve sancakları raptiyelerle kontraplaklara tutturuldu.

AVRUPA’DAN AS’YAYA (Star). Belediye Başkanı Topbaş’ın ilk günlerde olduğu gibi Boğaziçi Köprüsününü yaya geçişine açılmasını istemesi tartışma başlattı.

BU NE KUYRUĞU (Takvim). Akla hemen iş kuyruğu geliyor ama değil, çünkü burası Türkiye. Bu kuyruk, iş vaadiyle dolandırılan, parsını kaptırıp polise koşanların kuyruğu.

OYAK HİNDİ YOLACAK (Tercüman). Oyakbank’ın yeni sahibi olan ING patronlarının Türkiye iştahı rezil bir kelime oyunu ve çirkin bir resme yansıdı.

50 DERECE ALARMI (Tercüman). Kuzey Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası, Salı gününden itibaren Türkiye’yi kavuracak.

MHP-CHP KORKUSU BÜYÜDÜ (Tercüman). İktidarı kaybetme, hesap verme korkusuna giren başbakan, Türkiye’ye beyaz sayfa açacak koalisyonu karalamaya başladı.

KAR MASKELİ ÇETENİN REİSİ (Vatan). Beşi kuyumcu olmak üzere 30 soygun yapan kar maskeli çetenin lideri özel kuvvetlerden ayrılan eski bir asker çıktı.

GEREKENİ SÖYLEDİK CEVAP BEKLİYORUZ (Vatan). Erdoğan sınır ötesi operasyon konusunda ABD büyükelçisine gerekeni söyledik. Şimdi Washington’dan cevap bekliyoruz. Sonra Bush’u arayacağım, Çıkacak sonuca göre harekete geçeriz.

HOLİGAN VEKİLİN ÇEK İMTİYAZI (Yeni Şafak). CHP’li Haşim Oral karşılıksız çek yüzünden yurt dışı yasağı olan tek milletvekili. 38 fezlekesi TBMM’de bekliyor. Alacaklılarından tehdit alan Oral için devlet tarafından iki koruma tahsisi edildi.

Yarın yeniden beraber olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..