Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

23 Mayıs Çarşamba

23 Mayıs Çarşamba
 

Dünkü yazımda aklıma nerden estiyse “bütün gazetelerin aynı manşeti atması iyi değil. Çünkü bu, o haberin çok önemli olduğu anlamına gelir. Çok önemli haberlerse Türkiye’de genellikle olumsuz olaylardan meydana çıkıyor” demişim. Keşke demez olaydım.

Bildiğiniz gibi Ankara’da dün akşam saatlerinde bir terör olayı yaşandı ve masum insanlar can verdi, yaralandı. Terörün beni kahreden yanı burası. Hiç alâkasız insanların bundan zarar görmesi…

Böyle bir olayın içine girenler, beyinleri yıkanmış, akılları resetlenmiş, sadece ve sadece hiçbir şey düşünmeden öldürmeye yönelik olarak proğramlanmış yaratıklardır. O yüzden kendilerinden insanî bir duygu beklememiz yersiz.

Zaman zaman yetkililerin demeçlerinde veya gazetelerin manşetlerinde onları insan olmamakla itham eden sözlere, kelimelere rastlıyorum. Bunları söylemek ve yazmak bile abes. İnsanlıkla terörü yan yana düşünebilir miyiz?

Aslında hiç beklenmedik bir olayla karşı karşıya değiliz. Sayın Genelkurmay başkanımız da bundan sonra benzer olaylara rastlayabileceğimizi söylemiş. Bir biçimde kökü kurutulmadan, problem çözülmeden bundan kurtulmamız zor.

KALBİMİZE BOMBA (Akşam). Her şey büyük bir katliam için planlanmıştı. Bombayı Ankara’nın en işlek merkezlerinden Ulus’ta çarşı önünde ve iş çıkışı patlattılar. 6 kişi öldü 82 kişi yaralandı.

ALÇAK SALDIRI(Bugün). Başkentin en işlek bölgesinde bulunan Anafartalar iş merkezi önüne bırakılan bomba patladı. 6 ölü 100’e yakın yaralı var.

BAŞKENTTE TERÖR (Cumhuriyet). Ankara’nın en kalabalık semtlerinden Ulus A-4 türündeki patlayıcıyla hedef alındı. 6 kişi öldü, yaklaşık 100 kişi yaralandı. Saldırıda bütün işaretler terör örgütü PKK’yı gösteriyor.

CESARETİ AVRUPA VERİYOR (Cumhuriyet). Genelkurmay Başkanı Büyükanıt Batılı bazı ülkelerin terör örgütü PKK’ya destek verdiğini belirtti.

ALÇAKLAR (Güneş). PKK Irak’tan getirdiği A4’lerden birini otobüs durağına-da patlattı. İşinden dönen masum insanlar paramparça oldu.

KALLEŞ BOMBA (Hürriyet). Ankara Ulus’ta en kalabalık satte patlayan A-4 tipi bomba, Anafartalar Caddesini kana buladı. Patlayıcının tipi terör örgütü PKK’yı işaret ederken kalleşliğin delili ise Youtube’da ortaya çıktı.

LÂNET OLSUN (Milliyet). Terör kanlı yüzünü başkentin göbeğinde Ulus’ta gösterdi. Anafartalar Çarşısı’nın önünde patlayan bomba Ankara’nın en işlek caddesini bir anda savaş alanına çevirdi.

ULUS’A SALDIRI (Posta). Bombanın terör örgütü PKK’nın kullandığı A-4 tipi plastik patlayıcıdan imal edildiği sanılıyor. Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar büyükanıt bundan sonra böyle bir olay bekleyebiliriz dedi.

SUİKAST ŞÜPHESİ (Radikal). Bombanın patladığı caddeden 19 Savunma Bakanı ve Büyükanıt’la birlikte beş Genelkurmay Başkanı geçecekti.

GÜN BİRLİK GÜNÜ (Sabah). Türkiye yeni bir terör saldırısıyla karşı karşıya. Hain ellerin bombası yine masumların kanını döktü.

DEVAMI GELEBİLİR (Sabah). Olay yerine gelen Büyükanıt, bundan sonra büyük kentlerde böyle bir olay bekleyebiliriz, arkada kim var iyi düşünmeliyiz., dedi.

ULUS’A SALDIRI (Star). Altı kişi öldü, sekizi ağır 80 kişi yaralandı. Şüpheli 8 kişi gözaltına alındı. Polis çalışmalarını canlı bomba ihtimali üzerine yoğunlaştırdı.

ULUS’A SALDIRI (Takvim). Başkent’te Ulus’a bombalı tuzak. 6 ölü 100 yaralı… Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları olay yerine gitti. Bu tarihte bir ilk.

LANET OLSUN (Vatan). Ankara’nın kalbi Ulus’ta Anafartalar Çarşısı kana bulandı. Hain saldırıyı PKK üstlendi. Hedefin silah fuarı resepsiyonuna giden komutanlar olabileceği üzerinde duruluyor.

ULUS’A BOMBA (Yeni Şafak). Gözü dönmüş teröristler Ankara’nın merkezi Ulus’taki Anafartalar Çarşısı’nı en kalabalık olduğu sırada bombaladı. Çarşıyı harabeye çeviren patlamada 6 kişi can verdi, 80’den fazla kişi de yaralandı.

ANKARA’DA HAİN SALDIRI (Zaman). Terör dün Ankara’da yeniden sahneye çıktı. Başkent’in en kalabalık yerlerinden Ulus’ta patlayan bomba biri Pakistanlı 6 kişinin ölümüne yol açtı. Canlı bomba ihtimali üzerinde duruluyor.

*****


Meydana gelen olayın failleriyle ilgili şüpheler hep aynı noktayı gösteriyor. Yalnız bir gazetemizin çok ilginç bir senaryosu var. Senaryo biraz kendi içinde çelişkilerle dolu olsa da bir gazetenin manşeti işte. Kamuoyuna doğru bilgi vermesi gereken bir basın organı. Ben yorumu okuyuculara bırakıyorum.

HAİNDEN SEÇİME DUR KATLİAMI (Tercüman). AKP iktidarını dışarıdan destekleyen Barzani şu anda her istediğini yaptırdığını sanarken, Türkiye’de erken seçim kararı alınınca paniğe düştü. Ve yeni kurulacak hükümetin önünü kesmek için bombalı terör eylemlerinin düğmesine Ankara’da bastı.

*****

Öte yandan partilerin aday belirleme çalışmaları devam ediyor. Şimdilik kesin sonuçlar açıklanmamakla beraber aday adayları arasında şaşırtıcı bazı isimler de var.

Daha önceki yıllarda ortaya koydukları siyasi eğilimin aksine bugün farklı partilerin adayı olarak karşımıza çıkan bu isimlere, kimi övgüyle yaklaşıyor, kimi sövgüyle… Bunu bir şaşkınlık olarak niteleyenler, vitrin dekoru kabul edenler, farklı ve renkli bulanlar da var.

Ben kendi adıma hepsinden bir parça gerçek bulunduğunu düşünüyorum. Yalnız bir gazetemize itirazım var. O bunu Özal modası olarak lanse etmiş. Buna katılmam mümkün değil. Özal dört eğilimden insanları, vatandaşın gözünü boyayıp oy almak için değil, tam tersine, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasını sağlamak için, bu amaçla çalışmak isteyen herkese kucak açmak için bir araya getirmişti.

Burada öncelikle samimiyet, sonra da başarıya götüren bir gerçek vardı. Çünkü Özal'ın politikası, madem hepiniz Türkiye için çalışmak, ülkeyi ileri götürmek istiyorsunuz, buyrun size imkân, herkes bir ucundan tutsun, hep beraber bu gelişmeyi sağlayalım, mantığıydı.

Oysa bugünkü vitrin yenilikleri, adı üstünde tam dekoratif bir görüntü sunuyorlar. Zatan gazete de spotunda başlığını yalanlamak istercesine, partilerin bu yarışının amacını da açıkça ortaya koymuş: “Her kesimden oy almak için…”

Akrabaları ve belki çok yakın aile çevresinden birkaç kişi dışında, sözü edilen adaylardan hiçbirinin kitleleri peşinde sürükleyerek gittiği partiye oy yağdıracağını zannetmiyorum.

İşte başlıklar:

SİYASETÇİNİN ROTASI ŞAŞTI (Bugün). Seçim telaşı politikacılarda ne ilke bıraktı ne ideoloji. Partiler de vitrin değişikliği diye daha düne kadar kendilerine demediğini bırakmayanlara kapılarını açtı.

ONLAR ŞİMDİ AKP AVUKATI (Güneş). “Vur patlasın çal oynasın”cı ana oğul Ilıcaklar’ın TV’ye çıkıp molla zihniyetini çılgınlar gibi savunması hayretle izleniyor.

SAĞIN TANINMIŞ YÜZÜ CHP’DE (Milliyet). Geçmişte ANAP ve DYP’de siyaset yapan İlhan Kesici CHP’den aday adayı oldu.

ÖZAL MODASI (Vatan). Özal’ın 4 eğilimi birleştiren modeli canlandı. Her kesimden oy almak isteyen partiler milletvekili listelerine milliyetçi, muhafazakar, solcu ve ulusalcı isim koyma yarışına girdi.

ADAY LİSTELERİ RENKLENİYOR (Türkiye). Türk siyaseti, tarihinin en ilginç seçim sürecini yaşıyor. Sağın güçlü isimleri sola, yine solun sembol isimleri sağ partilere geçiyor.

Yarın yeniden beraber olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..