Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '13

 
Kategori
Özel Günler
 

23 Nisan, neşe dolmak istiyor insan

23 Nisan, neşe dolmak istiyor insan
 

23 Nisan


23 Nisan 1920; Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ATATÜRK ve Türk milletinin eğemenliğini ilan ettiği, Türk milletinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açıldığı tarihtir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir.

Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza ve gençlerimize güvenini ifade eden Atatürk, onlara bu bayramı armağan etmiştir.

Böyle büyük bir zafer, niçin çocuklara armağan edilmiştir?
 Çünkü bu günün gençleri, yetişkinleri dünün çocuklarıydı. Yarının gençleri, yetişkinleri de bu günün çocuklarıdır.
 Türk ulusunun kurucusu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, müthiş öngörüsü ile geleceğimizi çocuklarımıza ve gençlerimize emanet etmiştir. Bu nedenle de egemenliğin ilan edildiği günü çocuklarımıza armağan ederek, bugün dünyada tek çocuk bayramı olan 23 Nisan'ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlamamızı sağlamıştır. Türk milleti, bağımsızlığı kolay kazanmamıştır, Bağımsızlık uğruna insanlarımız ciddi bedeller ödemiştir. Bizlere ve çocuklarımıza düşen ise bu bedelleri asla unutmadan bize bırakılan emaneti gelecek nesillere aktarmaktır. Geleceğimiz olan çocuklarımıza düşen en büyük sorumluluk ise kendini en donanımlı şekilde yetiştirip ülkemizi ve Türk milletini demokrasisiyle ve her yönüyle daha ileriye taşımaktır. Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, ilke ve inkılaplara sahip çıkacağından kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihleri, vatanın işgalci devletlerin işgalci ordularıyla dolu olduğu ve Türk’ün eşsiz bağımsızlık mücadelesi verdiği zamanlara denk gelmektedir. Bu tarihlerde bu vatanın evlatları, atamız büyük bir bağımsızlık aşkı taşıyarak eşsiz bir zafer kazanmıştır ve bu şekilde diğer dünya devletlerine örnek olmuştur. İşte, böyle büyük bir zafer ulusumuzun ulu önderi Atatürk tarafından; milletimizin ve vatanımızın geleceği olan çocuklara armağan edilmiştir.

23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve coşkuda bir olduğumuz günlerdir. Bu günlerde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalıyız, diye düşünüyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü büyük kılan sadece bıraktığı eserler değildir. Aynı zamanda yıllar öncesinden bugünü okuyabilmesi, görebilmesi ve bugünlerimize de ışık tutan adımları atarak, ülkemize çağdaş medeniyetin yolunu açması da Atatürk'ü büyük ve diğer liderlerden farklı kılan bir başka özelliğidir.

Bu nedenle Atatürk'ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı, nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki, gelecek kuşaklar uyanık, kararlı ve bilinçli olabilsinler. Tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki görevlerini yerine getirebilsinler.

Bu duygularla, bütün herkesin özellikle de çocuklarımızın 23 Nisan Bayramını kutluyorum. 

 
Toplam blog
: 137
: 2242
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

05 Ekim Ankara doğumluyum. Okumayı, yazmayı, insanları dinlemeyi seviyorum. Kişisel blogumda her ..