Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '20

 
Kategori
Astroloji
 

23 Nisan Boğa burcu yeniayı

Genel anlamıyla yeniay

23 Nisan günü saat 05:26  da Boğa burcunun 03°24´  derecesinde bir yeniay meydana gelecek. Ev sahibi Boğa burcu materyale, dünyevi olana değer vermesiyle bilinir. Güvenliğinin, huzurunun, sahip olduklarının tehdit altında olmasından hiç hoşlanmaz. Gölgesinde inat, kıskançlık, değişime direnme vardır. Bu burç kadınlara yönelik çalışanlar, diplomatlar, sanatçılar, mimarlar, dekoratörler,  tasarımcılar, galericiler, mücevherciler, kumaşçılar, modacılar, parfümericiler ve finansçılarla ilişkilidir. Dolayısıyla yeniay sürecinde Boğa özellikleri ile birlikte, bu gruplara ait  gelişmeleri de daha belirgin gözlemleyebiliriz.

Şartlara uyum sağlamakta zorlanılabilecek bu süreçte çıkarlar ve uğruna mücadele, risk alabilme önde gelecek. Bu da beraberinde hırsı ve bencilliği doğurabilir.

Yükselende rekabet, girişim, riske girebilme ve yanı sıra huzursuzlukla, öfkeyle, kavgayla bilinen Koç burcu bulunmakta.

Koç burcu cesaretliliği, girişimciliği, olayları başlatabilmesi, risk alabilmesiyle bilinir. Aynı zamanda gölgesinde huzursuzluk, öfke, bencillik, zorbalık, kavgacılık barındırır. Yeniay sürecinde ilişkiler, değer verilenler uğruna risk mücadeleye girişilebileceğini görmekteyiz. Yükselen derecesinde Alpheratz ve Alderamin sabit yıldızlarını görmekteyiz. Bu da dışavurumda daha özgür ve hızlı hareket edilebileceğini, alan genişletmesi hedeflenirken, haritası destekleyenlerin şartları iyi yönetmesinin mümkün olabileceğini işaret etmekte.

 Güneş ve Ay ise Angetenar, Mesarthim ve Sheretan etkileşiminde. Angetenar ve Mesarthim gözü karalığı fakat dürtüsellikten gelen zararı, etkin pozisyonu, bol seyahati, deniz kazalarını anlatır. Sheratan ise yangın, savaş, şiddet, yenilgi, yıkım ile fiziksel yaralanmalar işaret eder.

Boğa burcunda yeniayın bireysel haritalarda işaret ettiği konular

23 Nisan’da meydana gelecek olan yeniay, bireyin kendisini ilgilendiren her konuyu işaret etmekte. Örneğin nasıl ve nelerden motive olduğu, karakteri ve dışarıya tutumu. Fiziksel bedenini, sağlığını ve en yakınlarını ilgilendiren durumlar ana konu başlıkları olarak görülmekte.

Sabit burçların 1-7 , değişken burçların  16-20  dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar Boğa yeniayından öncelikli etkilenmekteler. (Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep, Kova ; Değişken burçlar: İkizler, Başak, Yay, Balık)

Gerek duygusal, gerek kimlik olarak yapılanmaların yeterince sağlam zemine oturmadığı, belki gerçekten çok hayallerin, fazla akışa kapılmışlıkların, aldatmaların, yanılgıların, yanlışların olduğu hayatlarda beklenmedik olaylar kişileri test eder. Sıkı sıkıya bağlı olunanların, benim denilenlerin içinde neye, ne kadar sahipsin, gerçeğin ne sorusu ile yüzleştirir. Hayattan geri düşüren, aksamalar, gecikmeler yaşatan bu durumlar toparlanmanın bedelsiz olmadığını da öğretir. Boğa yeniayı böylesi gerekçeler eşliğinde, sahip olduklarımızı etkileyecek şekilde geliyor. Tek bir konu önümüze gelebilir ki bu geçmişle bağlı çok farklı konuyu içerebilir. Örneğin yürümeyen bir evlilik, anne ya da eş, toplumsal statüde, aile ilişkilerinde sıkıntı yaratan durumlar ya da iş ve kazancın yetmemesi, şartların doyurmaması.  Zamanında oluşan şartları bütünsellik içinde değerlendirememiş ve bu boyutta bir kriz yaratabilecek duruma gelebileceğini öngörememiş olabiliriz. Karmik ödeşmelerin, hukuksal davaların da olabileceği süreçte etik kurallara, kanunlara aykırı davrananlar  mercek altına alınacak. Eski olan yıkılıp, yeniye geçilirken zaman zaman yolumuza kurulmuş tuzaklı yollarda yürüyebilir, aşırı reaksiyonlarla tepkiler verebiliriz. Bugüne kadar seyirci kaldığımız olaylarla ilgili yeniden doğum sürecinde girebiliriz. Bu olayların netleşmesi, çözümlenmesi 2021 başını bulabilir.  (Neptün, Uranüs, Güneş, Ay, Diana, Siva, Demeter, Apollon, Satürn, Diana, Ophelia, Siwa, Astrea)

Gerek ilişkilerde gerek maddi konular ve öz değeri  besleyen durumlarda gelişmelerin oldukça öne çıktığını görebiliriz. Baştan söyleyeyim ki 21 Haziran’da Yengeç burcunda yaşanacak tutulma ile bu süreçte atılan adımların, hayatlarda kadersel diyebileceğimiz türde etkilere, değişimlere evrildiğini görebileceğiz. 5 Haziran Ay tutulması da yine bir başka  değişim katalizörü gibi çalışacak. Kazanımlarımızı, çıkarlarımızı gözeterek hamleler yapacağımız bir süreç. Ani gelişmelere açık. Yeniay, bazılarını gafil avlayabilir. Bazıları ise geçmişte hayat mücadelesini doğru yürütemediği, aldandığı, kaybettiği ya da şaibeli gördüğü noktalar üzerine beklenmedik şekilde gidebilir. Rutinden şaşan olaylar bizim hayatımızı yeni bir raya sokmak, düzen getirmek için çalışacaklar. Hisseli ticari konular, kredi, borç, vergi, miras, nafaka gibi durumlar ve bunların kazanca etkileri artık çözülmek için bekliyor olabilir. Hak, hukuk konuları, güç dengelerinin yeniden gözden geçirilmesi gereken durumlar olabilir. Geçmişe yönelik gerçekler, belki arkadan çevrilenler, kayba sebep olan durumlar ivmelenmeye itebilir. Yürümeyen evlilikler, ailevi krizler  bu yeniayda ele alınacak bir başka konu.  Karşılıklı ilişkilerde akış rahat ilerleyebilir. Öte yandan gizlenen konular baskısını hissettirebilir ya da fark edilemeyen durumlar işi zorlaştırabilir. Daha kuruntulu olunabilir. Gözü pek tutumla dürtüselliğe yönelmeyelim. İstem dışı kayba uğramamak adına iletişimde, karar alırken, imza atarken vs. soluk almayı ihmal etmemeli. Çabuk harekete geçilebilir. Olayların sonuçlanması ise aşamalı olabilir. Yeniay işimiz ve günlük hayatımızın akışında da sürpriz gelişmelere açık. Ortaklı işlerin istenilen verime ulaşamaması, farklı alternatiflerin devreye girmesine neden olabilir. İntikam duygularını beslemeden girişilen durumlar daha önce istenilen başarının yakalanamadığı durumlarda soysal konumunuzu etkileyecek şekilde kazanımları, başarıyı beraberinde getirebilir. Şiddete meyilli insanlardan uzak durun. Aileyle, evle ilgili konuların yanı sıra çocuklarla, sevgililerle ilgili gelişmeler de bir anda öne çıkabilir. Sağlık konularına özen göstermeyi ihmal etmemeliyiz. Corona ile ilgili tedbirleri azaltmayalım. Aynı zamanda kalp, damar sorun sorunu olanların da dikkat etmesinde fayda olabilir. İnternet üzerinden harcamalar daha artabilir. Her ne kadar Corona yüzünden okullarımız kapalı olup, resmi tören yapılamasa da çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutlarım.

Boğa yeniayında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Boğa yeniayının yukarıdaki genel özellikler doğrultusunda burçları hangi ana başlıklarda etkileyeceğine bakarsak;

Koç ve yükselen Koçlar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler, yeni başlangıçlar.

İkizler ve yükselen İkizler :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Başak ve yükselen Başaklar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi

Terazi ve yükselen Teraziler için : Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.               

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Yay ve yükselen Yaylar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatı

Kova ve yükselen Kovalar için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Balık ve yükselen Balıklar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar

Ülkemiz ve Boğa burcunda yeniay

23 Nisan’da meydana gelecek olan yeniayda meclisi, belediyeleri, yerel yönetimleri, borsayı, yabancı devletlerle yapılan ortak anlaşmaları, paktları, kulüpleri ilgilendiren gelişmeler ana konu başlıkları olarak görülmekte. Aynı zamanda yabancı ülkelerle olan finansal ilişkilerimizi, kredi, vergi, borç durumlarımızı, halkın güvenliğini ilgilendiren durumlar da dikkat çekebilir. Şirketler açısından baktığımızda uzun dönemli hedeflerini, sektörel grupları, yönetim kurullarını ve kar zarar durumlarını, borçlarını ilgilendiren konular vurgulanabilir.

 “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” 

Mustafa Kemal Atatürk

23 Nisan, çocuklarımıza armağan edilmiş olsa da hepimizin bildiği gibi 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclis’inin açıldığı tarihtir. Dolayısıyla halkın iradesi ve bağımsızlıkla da ilgilidir. Meclis’imizin de kuruluşu kutlu olsun.

Boğa yeniayı, ülkemiz açısından da oldukça önemli ve ilginç göstergeler barındırmakta. Uranüs’le birlikte ülkemiz Kronos’u üzerinde ve Güneş’imizin karşısında meydana gelmekte. Konumunda otorite olan kişilerin yetkinliklerinin etki altında olduğu, test edildiği bir süreç. Bazı kısıtlamaları, zorlukları, değişim ya da yeniden düzenleme işaretçisi baskı yaratan durumları beraberinde getirebilir. Fark edilemeyen, kontrol edilmekte zorlanılan şartlar kırılganlıkları arttırabilir. Meclis, milletvekilleri, kabine, sistem, belediye ve yerel yönetim yöneticileri de bu görünümden etkilenmekteler. Muhalefet partileri, yöneticileri ile ilgili de ani gelişmeler olasıdır. Gizli düşmanlıklara dikkat edelim. Gerek şirketler açısından gerek ülke, kapalı kapılar ardında yürütülen diplomaside, görüşmelerde değişimler, belki de kopuşlar yaşanabilir. Dış ilişkilerde, imzalanan uluslararası anlaşmalarda ya da şirketlerin ortaklıklarında, rekabet piyasasında acımasız oyunlara karşı temkini elden bırakmayalım. Yeniay yöneticisi Venüs’ün sınırlarını zorladığı bu yeniayda, her ne kadar kapalı alanda da olsa değer, diplomasi ve para  konularına dikkati çekerek, düzenlemeleri göstermeye çalışmakta. 5 Haziran Ay tutulması bu konuları iyice görünür hale getirebilir. Burç değiştirecek olan Ay düğümleri uranyen bakışla  ana aksta ve Mars karşıtlığında bulunmakta ve 21 Haziran’da yaşanacak tutulmanın etkisi altında. Dolayısıyla önemli bir sürece işaretçiler. Boğa yeniayında kredi, borç, vergi, sigorta, prim vs gibi ödemelere yönelik gelişmeler, düzenlemeler olasıdır. Yabancı devletlerle ortak anlaşmalar  gündeme gelebilir ki borçlarımıza yönelik de olabilir, S400 dahil silah anlaşmaları, savunma sanayi harcamaları da ilgilendirebilir. Orduyu ilgilendiren durumların yanı sıra sınırlar komşularımızla ilgili gelişmeler meclis gündemine yansıyabilir. Dünya geneli ekonomik anlamda zorlukları  yaşarken, biz de payımıza düşeni deneyimliyoruz. İlerleyen süreçte uzun vadeli kalkınma planlarında sapmalar, şirket karlılıklarında düşüşler ve piyasalara sert etkilerini gözlemleyebiliriz. Maliyenin, bankaların, finans kurumlarının durumları gündemimizi meşgul edebilir. Yabancılarla, dış ilişkilerde, şirketlerde ortaklarla birlikte yapılacak işlerde sonucu sonradan anlaşılabilecek durumlar olasıdır. Borsa ve para piyasalarında ani iniş çıkışlar, spekülatif hareketler beklenebilir. Yeniay süreci gereksiz risklerin kayba dönüşebileceğini işaret etmekte. Covid-19 yüzünden yaşanan şartlar şimdilik devam ediyor görünmekte. Bizler de Sağlık Bakanlığı’mızın yönlendirmeleri doğrultusunda gerekleri yapmaya devam edeceğiz. Mayıs’ın ilk haftasından sonra şartlar daha normalleşebilir. Bu arada intihar, yaşanan olağanüstü durumların yarattığı stres konusu gündem oluşturabilir. Yer hareketleri yaşanabilir.

Boğa yeniayına ait astrokartografik dahil tüm haritaları blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

https://azadeoksoy.com/2020/04/15/23-nisan-boga-burcunda-yeniay/

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..