Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '12

 
Kategori
Tiyatro
 

23. Nisan Çocuk Şenliği ve Karagöz Dadım Olsana

Atatürk’ün önce Türk, sonra dünya çocuklarına armağan ettiği bu güzel bayramı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bu yıl 28.düzenlenen Çocuk Şenliği kapsamında kutluyor. Çocuklar için her tür görsel ve işitsel eğlencelerin büyük bir özen ve itina ile hazırlandığı organizasyon alkışı hak ediyor. Yapılanları gördükçe tekrar çocuk olmak geliyor insanın içinden. Hatta içindeki çocuğun fitilini ateşleyen haylazlıklara yönlendiriyor insanı. Şehir Tiyatroları’nın bütün salonlarında söyleşiler, atölye çalışmaları, kukla gösterileri ve çocuk oyunları çocuklarımızı bekliyor.

Program kapsamında Bursa Şehir Tiyatroları’ndan gelen “Karagöz Dadım Olsana” adlı Hacivat ile Karagöz gösterisi Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde sergileniyor. Günümüz çocuklarına geleneksel Karagöz gösterisini tanıtmak, alıştırmak ve sevdirmek adına yapılan gösteri, içinde barındırdığı nasihat ve kültürümüze ait yapısıyla başarılı bir çalışma olarak ortaya çıkıyor. Çocukların bol kahkaha ve neşeli sesleri Karagöz ile Hacivat arasındaki sürtüşme seslerine karışıyor.

Geleneksel sanatımız olan Karagöz gösterisinin günümüze taşınması ve artık çok az sayıda kalan Karagöz oynatıcısının kendilerine yer bulması adına çok önemli bir adım. Bursa’dan gelen ekip ayakta alkışlandı.

Hayal perdesinin ışığı yanıp da gösteri başlamadan hemen önce pantomimci Okan Patırer’in çocuklarla kaynaşması, salona yerleşirken gösteriyle karışık yardım etmesi çok güzeldi. Her ne kadar çocuklar pantomimci ağabeylerini palyaço diye çağırsalar da, Okan Patırer işini keyif alarak yapmaya devam ederek profesyonelliğini gösterdi.

Teknik ve idari bakımdan her yönüyle alkışı hak eden Haldun Taner Tiyatrosu çalışanları, tıpkı Şehir Tiyatrosunun diğer salonlarında olduğu gibi sorunsuz biçimde programı tamamlıyorlar.

28.si düzenlenen Çocuk Şenliği’nin daha uzun yıllar devam etmesi, çocuklarımızın uzun yıllar boyunca faydalanması dileğiyle. Siz de bir hafta sürecek olan bu programa hemen biryerlerinden dahil olun ve bu keyfi kaçırmayın.

 
Toplam blog
: 50
: 411
Kayıt tarihi
: 01.05.12
 
 

Konservatuar mezunu tiyatro oyuncusu, seslendirme sanatçısı ve eğitmen. ..