Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

23 Nisan'da çocukları üşüten yetkililer kimdir?

23 Nisan'da çocukları üşüten yetkililer kimdir?
 

23 Nisan çocuklara verilmiş en güzel armağanlardan biridir. Çocuklar çocukluklarını yaşarken, eğlenirken, ulusal egemenliğin değerini öğrensinler diye 23 Nisan bayram yapılmış.

Çocukların en güzel gününü bile çocuklara zehir etmek konusunda yarışan büyükler her zaman olduğu gibi bugün de işbaşındaydı. İstanbul’da kötü hava koşulları nedeniyle gösteriler ertelenmiş, ancak resmi tören için bir grup öğrenci tören alanına getirilmiş. Çocuk bayramı çocuklar olmadan kutlanırsa medya dalga geçer korkusundan o çocukları oraya getirdiklerini herkes gibi ben de tahmin ediyorum.

Bu sorunu çocukları çağırarak aşan yetkililer bir başka sorunu atlamışlar ve bu yüzden daha ağır bir haberin konusu olmuşlar (1). İstanbul’da diğer gösterilerin iptal ettiren hava koşulları bilinirken o törene çocuklar kısa kollu tişörtlerle getirilmişler. Aynı törende büyükler soğuğa karşı yeteri kadar korunurken çocuklar üşümüşler.

Çocuklara sorulduğunda kabanlarını okulda bıraktıklarını söyleyince okul müdürüne sormuş gazeteciler, o da yanıtında yukarıdan tek tip giysi isteği geldiği için öğrencileri kısa kollu giysilerle getirdiğini söylemiş. Böylece sorumluluktan kurtulacağını düşünmüş. Bir okul müdürü soğuk havaya karşın çocukları kabanlarıyla törene getirecek kadar inisiyatif kullanamıyorsa ne diye bu görevi yapar ki…

Olay küçük gibi görünse de, aslında çok büyük… 23 Nisan kutlamalarını değişik şekillerde çocuklara eziyete çevirerek cumhuriyete karşı bir kin oluşturmak için sistemli çalışmalarına katkı sağladıklarını düşünebiliriz.

Bu olaydaki okul müdürü bu sistemli çalışmaların bir parçası değildir, büyük bir olasılıkla sadece düşüncesizliğinden bunu yapmıştır. Ancak bu törenlerin hazırlık çalışmaları, özellikle son yıllarda sınav yarışındaki öğrenciler arasında eşitsizlikler yaratmaktadır. Bu durum da birçok velinin canını sıkmaktadır (2, 3).

23 Nisanlarda çocuklar becerilerini sergilemeli, eğlenmeli ve bu bayramı sevmelidir. Bayram düzenlemeleri bunları sağlayacak şekilde yapılmalıdır.

(1) Büyükler kabanlı, çocuklar tişörtlü! (Milliyet, 23-4-2009): http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=15&ArticleID=1086602&Date=23.04.2009

(2) Okullarda 23 Nisan ve 19 Mayıs hazırlıkları (19-5-2007): http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=41365

(3) Okullarda gizli tatil soruları (15-2-2007): http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=26271

Ankara, 23 Nisan 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..