Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '12

 
Kategori
Bayramlar
 

23 Nisan'ı Atatürk hediye etmedi

23 Nisan'ı Atatürk hediye etmedi
 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yarın son kez stadyumlarda kutlanacak. 23 Nisan kutlamalarının stadyum ayininden (!) karnavala dönüştürülmesi hedefleniyor. Kutlamalarda "Türkiye'nin demokratikleşen yüzünü" daha çok yansıtmak ve halkın daha fazla katılımını sağlamak amaçlanıyormuş.

Halkın daha fazla katılımı daracık mekânlarda sağlanacaksa bu işte bir terslik var demektir. 92. yılını kutladığımız 23 Nisan şimdiye kadar Türkiye’nin hangi yüzünü gösteriyormuş ta bundan sonra daha demokratik (!) yüzünü gösterecekmiş? Hangi demokratik yüzünü? Stadyumda ki kalabalığın rahatsız ettiği yüzlerimi gösterecek…

Star yazarı Cemil Koçak’ın bunlardan biri olup olmadığını bilemem ama oldukça iddialı bir tespitte bulunuyor: "Atatürk'ün 23 Nisan bayramını çocuklara armağan ettiği tamamen bir efsanedir. Meclis, 23 Nisan'da doğmadı ki, sadece yeniden açıldı. İlk meclis ta Osmanlı zamanında açılmıştı bile. Hem de daha 1877 senesinde”Yakın bir tarihte, Cumhuriyeti de Atatürk kurmadı, Osmanlı’dan miras kaldı derlerse hiç şaşırmayın. Osmanlı Meclisi ile 23 Nisanı bir kefeye koymak çok basite indirgenmiş bir tespittir.

Bizim gözümüzde 23 NisanUlusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada çocuklara armağan edilen tek Bayram olma özelliğini taşımakta olup dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, sevgi, barış ve dostluk gibi anlamlı değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak noktada buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden bir bayramdır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı egemenliğin ulusta olduğu düşüncesinin kabul edildiği gündür. Çocuk bayramımızdır. Yarının büyükleri olan çocukların bayramıdır.Kurtuluş Savaşı ile sadece ülke toprakları kurtarılmamış, aynı zamanda milletin yeni ve çağdaş bir devlet kurması da sağlanmıştır. Bugün Türkiye, gücünü 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ifadesindeki milletinden alan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. 23 Nisan 1920'de TBMM'nin kurulmasıyla demokrasinin çocuklarımız ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine inanan Atatürk, Türk milletinin aydınlık geleceği olarak gördüğü sizlerin sağlıklı, mutlu ve özgür bireyler olarak yetişmeleri için büyük çaba sarf etmiştir.

23 Nisanı Niçin Kutlarız:

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı 23 Nisan 1920, Ulusumuzun babadan oğula geçen saltanat yönetimini terk ederek halkın kendisini, seçtiği temsilcileri aracılığı ile yönetmeye başladığı günün adıdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, Türk Ulusu'nun binlerce yıllık tarihindeki en büyük devrimi simgeleyen 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanmıştır. Büyük Önderimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü Ulusumuza aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş ve bu yönüyle de büyük Önderimiz dünya ölçeğindeki eşsiz liderliğini bir kez daha göstermiştir. 

 
Toplam blog
: 15
: 2438
Kayıt tarihi
: 07.07.07
 
 

Araştırma, tarih ve gezi en büyük tutkumdur. Bunların hepsi yer ve zamana bağlı olarak değişebili..