Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

aygoz Özlem Eryoldaş

http://blog.milliyet.com.tr/aygoz1

22 Nisan '07

 
Kategori
Bayramlar
 

23 Nisan kutlu olsun !

23 Nisan kutlu olsun !
 

23 Nisan kutlu olsun! Sevinin küçükler, öğünün büyükler, 23 Nisan kutlu olsun!İlkokulda her sabah okula gittiğimizde bahçede yağmur çamur, kar, fırtına demeden toplanırdık ..

Büyük bir ciddiyetle andımızı okurduk hep bir ağızdan.. Genellikle büyük sınıflardan bir öğrenci bize "koçluk" ederdi.. Önce o söyler sonra biz sesimizin son çıktığı noktaya kadar bağırarak söylerdik..

Ve 23 Nisan' larda o coşku bambaşka bir coşkuya dönüşürdü.. Rengarenk giyinirdik.. Elimizde çeşitli objeler koşturup dururduk okulun bahçesinde... Ama genelde yağmur yağardı bu güzel günde.. Çoğumuzun kıyafeti çamurdan nasibini alırdı.. Özellikle de bembeyaz fırfırlı çoraplarımız..

Çeşitli gösteriler hazırlardık.. Bunun için yaptığımız provalar, prova sonrası uzun dinlenmeler, eve gelince kıyafeti giyip büyük güne hazırlanmanın verdiği heyecanla dolanmanın anlatılamaz gururu.. O günleri yaşayabilmenin ne kadar güzel ve gurur verici olduğunu yıllar geçtikçe anlıyor insan ..23 Nisan sabahı erkenden kalkıp okula gitmek! Törenin başlama saatine kadar küçük masum dedikodular yapmak hatta.. Falanca sınıfın öğretmeni şunu demiş bunu demiş, kıyafetleri şöyleymiş, böyleymiş..Ah birde Anadolu lisesine hazırlanırken ki 23 Nisan'lar..Törenden çıkar çıkmaz, daha terimiz soğumadan kursa gitme telaşı !

Şimdi baktığım da o telaşı göremiyorum etrafımda..S anki o renkler daha bir grileşti..

23Nisan' lar sanki sadece " tatil " oldu ..O zamanlarda sabahtan akşama kadar televizyon başında seyrettiğimiz gösteriler, ekranda çıkan yabancı çocuklara bir anda aşık olup ekrana yapışıp kalmak .. Bunlar çok mu geride kaldı acaba ?..

Ulu önder Atatürk 'ün bize armağan ettiği "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız"

Kutlu olsun .. !..

 
Toplam blog
: 185
: 1494
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Yazabilmenin özgürlüğüyle... İstanbul'un bir bahar sabahında dünyaya gelmişim. Keşfetmek, anlayabilm..