Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '18

 
Kategori
Bayramlar
 

23 Nisan Kutlu Olsun

23 Nisan Kutlu Olsun
 

Sevgili büyük Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram, dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesine, tüm insanlığın barış içinde yaşayacağı bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmaktadır.

Büyük Millet Meclisi olarak kullanılan o dönemdeki taş binanın pencerelerine o gün bayraklar asılmıştı. Binada başka olağanüstü bir durum göze çarpmıyordu. Sağdaki küçük kapıdan önce, Mustafa Kemal ve mebuslar içeriye girdiler.

Bir koridoru geçtikten sonra, sağdaki salona girdiler. Salonda tahta bir kürsü, tam kapının karşısına konmuştu. Oturmak için okul sıraları dizilmişti. Salonu ısıtmak için bir soba kurulmuştu. Ve eğri büğrü birkaç boru yükseliyordu. Tavanda bir gaz lambası sallanıyordu.

Büyük Millet Meclisi’nin açılmış olduğu bu tarihi güne tanıklık eden o bina, bugün Ankara Ulus’ta müze olarak açılmıştır. Her Ankara’ya yolu düşenin burayı gezmesi ve görmesi gerektiğine inanmaktayım.

Küçük hanımlar, küçük beyler; Sizler geleceğin bir gülü, bir yıldızı, mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizlersiniz. Kendinizin ne kadar mühim, ne kadar kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz...(K. Atatürk)

Bu söylediklerimin gerçek olduğu gün Sen’den (Türk Ulusu) ve bütün uygar insanlıktan dileğim şudur; Beni Hatırlayınız, diyen Mustafa Kemal Atatürk’ü bu büyük gün ve bayramda en derin saygıyla, minnetle  anıyoruz...

Yaşatılacak demokrasi, insana dayalı demokrasi ve barış, geleceğin  güvencesidir.O demokrasi ki, dünya çocuklarını, dünya uluslarını da etkisi altına alacak, yükseltecek, şekillendirecektir.

O nedenle bu kadar büyük ülkü, Büyük Mustafa kemal Atatürk'ün önderliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramınızı kutluyorum. Kutlu olsun.

Bugün ülkemiz hatta dünya ülkelerini de tehdit eden terör . Terör  karanlığında mücadele eden ülkemiz.  Gözyaşları ve acıları,  yüreklerinde yangın , canlarımız.  O gencecik şehitlerimiz. Vatan sevgisi ile dopdolu milletimiz. Büyük Türk Milleti sonsuza dek hür ve asil dalgalanan bayrağı altında nice 23 Nisan'lar yaşayacaktır.

Tekrar 23  Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklara ve dünya uluslarının çocuklarına kutlu ve sevinç  olsun. 

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..