Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

23 Nisan'ların minik devleri

23 Nisan'ların minik devleri
 

Foto: www.trt.net.tr


’Küçük hanımlar küçük beyler,

Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, bir yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız.

Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız, sizlerden çok şeyler bekliyoruz’’

Mustafa Kemal Atatürk

Yüce önder Atatürk’ün çocuklarımıza ne denli önem verdiğini bu sözlerinden anlayabiliyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da onlara armağan ederek, geleceğimiz olan yavrularımıza en büyük yatırımı yapmış olmasından dolayı şükranla anıyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM’nin kurulması onuruna Atatürk’ün çocuklarımıza armağan etiği bir bayramdır. Üstelik yalnızca bizim çocuklarımıza değil, tüm dünya çocuklarına armağan edilen bir bayramdır. Bu sebepten her yılın 23 Nisan’ları bizim ve tüm dünya çocukları tarafından büyük bir coşkuyla kutlanır.

Diğer ülke çocuklarının ülkemize gelme heyecanları, bizim çocuklarımızın onları karşılama, misafir alma heyecanları ve misafir kaldıkları süreçte onları en iyi şekilde ağırlama çabaları, birlikte hoş ve eğlenceli vakit geçirmeleri, gezileri, ziyaretleri eminim ki her iki taraf içinde yaşamları boyunca bir daha yaşayamayacakları kareler olarak hafızalarına kazınıyordur.

Türkiye’den başka hiçbir ülke çocuğunun sahip olmadığı, sadece bizim çocuklarımızın sahip olduğu gerçeği düşünüldükçe insanın tüyleri ürperiyor milli duyguları kabarıyor. Ve bu bayramın tüm dünya çocukları tarafından kutlanması ne büyük mutluluk ne büyük bir onur bizler için.

‘’NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE’’

Şu birkaç satır da benden miniklere;

Siz bu günün çakıl taşları

Yarınların düz yolları olacaksınız.

23 Nisan’ların minik devleri

Geleceğin aydınlık yüzü olacaksınız

Gününüz kutlu, geleceğiniz mutlu olsun…

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..